Video: docentverhaal Froukje
Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Management van de Leefomgeving? Bekijk de video hieronder en leer docente Froukje Kooter kennen!
Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.
Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Management van de Leefomgeving? Bekijk de video hieronder en leer docente Froukje Kooter kennen!
Hoi, ik ben Margit van den Anker, docent bij de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS). Ik geef les in vakken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, marketing en ondernemerschap. Ik ben 20 jaar geleden mijn carrière op de HAS begonnen bij de opleiding Tuinbouw Akkerbouw. Zo'n 10 jaar geleden ben ik overgestapt naar AGIS. Momenteel werk ik parttime als docent en daarnaast run ik samen met mijn familie een kwekerij gespecialiseerd in kuipplanten.
Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, besloot Roel zijn opgedane kennis over te dragen aan de nieuwe generatie. Nu is hij docent Milieukunde en een studentcoach. Benieuwd naar zijn ervaring en wat hij jou gunt? Lees dan snel verder!
My name is Isabella Visschers and I work as a Plant lecturer at the HAS since 2020. Initially at location Venlo, but since recently I can be found in Den Bosch.
My name is Erik de Rooij, I am a lecturer on the Horticulture & Business Management programme and have been working for the HAS for eight years.
Na afronding van haar opleiding Commerciële Economie, is Alana begonnen bij Vitacress Real als Project Coördinator Product & Sustainability. Binnen haar werk ging zij op zoek naar meer informatie over duurzaamheidsrapportages, waardoor zij terecht kwam bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.
Ik ben Noel Frijns, ik ben 19 jaar oud en afkomstig uit Wahlwiller (Zuid- Limburg). Ik heb gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS in Venlo omdat ik zeker wist dat ik een bedrijfskundige opleiding wilde doen.
Als financieel manager van Ruitenberg Ingredients te Twello, was Joris op zoek naar een manier om overzicht te krijgen in de grote hoeveelheid data op het gebied van duurzaamheidsrapportages. Zo kwam hij terecht bij HAS green academy en nam hij deel aan de Cursus CSRD: kansen voor een duurzame keten.
Ik ben Janno, ik zit in het eerste jaar van Health Innovation. Ik kom uit Utrecht en ben 19 jaar oud.
Hoi, ik ben Melle Vos en ik kom uit Susteren. Ik ben 18 jaar oud en zit op dit moment in de laatste weken van mijn 1ste jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy in Venlo.
Ik ben Gosse Smid en ik ben sinds 2022 met veel plezier docent voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.
Hi, I am Mariska Krijnen and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in February 2023. I would like to tell you all about my experience at HAS green academy!
Hi, I am Dafa Witoelar and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in 2023. I would like to tell you how this study programme fuelled my passion for sustainable agriculture.
In een interview deelt Sonja van der Wal, productiespecialist bij Enza Zaden, haar ervaringen met de incompany cursus 'Inleiding in Zaadfysiologie' van HAS green academy. Deze cursus is speciaal ingezet voor (nieuwe) medewerkers binnen Enza Zaden en biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk.
Julien is bezig met zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij Blueberry Giant in Weeze, Duitsland. Zijn opdrachtgever is oud-HAS'er John Berden. Julien en John vertellen meer over het stageproces.
Louka studeerde Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS in Venlo. Hier wist ze haar passie voor paarden te combineren met haar toekomstige baan.
Nina zit in het tweede leerjaar van Food Technology. Hiervoor heeft ze een vergelijkbare opleiding gevolgd op het MBO, waar ze erachter kwam dat ze het ontwikkelen van producten en het proces achter voedingsmiddelen erg interessant vond. Voordat ze begon aan de opleiding heeft ze een basiscursus in wiskunde en scheikunde gevolgd op de HAS. Lees hieronder meer over haar ervaringen met de opleiding en de basiscursussen.
In een wereld waar klimaatverandering steeds meer impact heeft op ons dagelijks leven, wordt het belang van kennis over hittestress steeds groter. Mathieu van Kreij, operationeel coördinerend medewerker Geo-informatie binnen de Gemeente Venlo, deelt zijn ervaringen en inzichten over hoe de cursus Hittestress zijn professionele aanpak heeft verrijkt en bijgedragen heeft aan zijn werk.
Merel Postma is gepromoveerd dierenarts met een Europese specialisatie in “Veterinary public health”. Naast haar werkzaamheden voor de Universiteit Gent en haar betrokkenheid bij een spin-off van de faculteit Diergeneeskunde, is ze in haar dagelijkse werk voornamelijk met ketenregie en voedselveiligheid bezig. Zo kwam zij terecht bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.
Joost, werkzaam bij Globemilk, heeft recent deelgenomen aan de cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten van de HAS. Globemilk is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke speler in de UHT-melkmarkt en bedient zowel de Nederlandse als internationale markten. Joost, die zelf tien jaar geleden met zijn werk bij Globemilk begon, koos bewust voor deze cursus om beter voorbereid te zijn op de toekomstige rapportageverplichtingen en klantvragen rondom duurzaamheid. Hij vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren.
Tobias is 19 jaar en zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Milieukunde. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder!
Na het behalen van zijn VWO diploma is Morris (23) aan een nieuw studieavontuur begonnen. Na een verkeerde studiekeuze is hij vervolgens bij de HAS green academy uitgekomen. Hij zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Food Innovation en heeft afgelopen studiejaar zijn specialisatierichting gekozen. Lees hieronder meer over zijn ervaring op de HAS.
Mieke van den Berg is werkzaam bij Peka Kroef. Afgelopen jaar is zij van medewerker Quality Control doorgegroeid naar coördinator Quality Control. Ze merkte dat haar kennis van wet- en regelgeving niet toereikend was voor haar nieuwe rol. Om die reden besloot ze de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) te gaan volgen op de HAS.
Cursist aan het woord: Akkerbouwer Nuno vertelt wat de bedrijfsopleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteeltin 2030 bij HAS green academy hem heeft opgeleverd.