1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Foto voorstelling iets met boeren

    Vanuit ongemak, samen werken aan een gezond toekomstperspectief

    pubDate
    09-12-2024

    Op 4 en 6 december bezochten 200 studenten van HAS green academy, Yuverta en Curio de theatervoorstelling ‘Iets met boeren, de nieuwe lichting’ op het melkveebedrijf van de familie Hanegraaf in Maren-Kessel. Studenten leren door de voorstelling van Bureau Pees in samenwerking met theaterstudenten van Fontys hoe complex de uitdagingen van het landelijk gebied zijn. Voor de studenten van Milieukunde, Veehouderij en Management van de Leefomgeving van HAS green academy is dit onderdeel van de lessenreeks die zij gezamenlijk volgen.

  • Naar een gezondere voedselomgeving in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) streeft naar een gezonde voedselomgeving. Om gezondere keuzes te stimuleren is er een project uitgevoerd in het medewerkersrestaurant. Door een drieweekse pilot, met interventies met gezondere alternatieven die aansloten bij de behoeften van de medewerkers, maar ook workshops en aanvullende informatie zoals een stoplichtsysteem, steeg het aanbod binnen de Schijf van Vijf met 8%. De medewerkers waren bovendien erg tevreden met de veranderingen.

  • Video: docent Giel aan het woord

    In een korte video vertelt docent Giel van de opleiding Toegepaste Biologie (in Venlo) meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS en in het werkveld.

  • Video: docent Jesse aan het woord

    In een korte video vertelt docent Jesse van de opleiding Applied Geo-Information Science meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS en in het werkveld.

  • Klimaatrobuust Stadsgroen

    Bij HAS green academy staat duurzaamheid centraal. In samenwerking met diverse organisaties neemt de hogeschool deel aan het grensoverschrijdende Interreg-project Klimaatrobuust StadsGroen. Dit project richt zich op het ontwikkelen van stedelijk groen dat bestand is tegen de steeds extremere weersinvloeden, zoals langdurige droogte en hevige regenval.

  • Consumer Behaviour Lab

    Het lectoraat Design Methoden in Food ontwikkeld in samenwerking met bedrijf Bamboo Brands het Consumer Behaviour Lab. Deze samenwerking richt zich op het creëren van voorspellingsmethoden die niet alleen consumentintenties vastleggen, maar ook hun werkelijke keuze- en koopgedrag meten. Het doel is om de ‘intention-behaviour gap’ in food innovaties te overbruggen met name voor startups en scale-ups met een gezonde e/o duurzame voedselinnovatie.

  • Cursus De waarde van het boerenbedrijf voor de leefomgeving - voor adviseurs

    Locatie
    Op locatie en Dronten
    Studieduur
    4 dagdelen

    Wil je als adviseur agrarische ondernemers helpen hun bedrijf sterker te verbinden met de sociale en ecologische omgeving? Wil je het bedrijf als geheel op de eigen locatie meer centraal stellen in de analyse dan de omvang en de productie? Dan is deze cursus iets voor jou.

  • Nominatie Geo Prestige Awards 2024

    pubDate
    28-11-2024

    Met trots delen we dat we genomineerd waren voor de prestigieuze Geo Prestige Award 2024! Deze award erkent uitblinkers in de geosector: mensen en organisaties die maatschappelijke impact creëren met geo-informatie en het vakgebied op de kaart zetten.

  • Eerste college Impact met Data – AI in onderzoek en onderwijs

    pubDate
    28-11-2024

    Op 21 november 2024 vond het eerste college van de reeks Impact met Data plaats bij HAS green academy. Deze inspirerende collegereeks, bestaande uit vier sessies, heeft als doel studenten en medewerkers van de HAS bij te scholen over de kracht en impact van data. Tijdens dit eerste college gaf Patrick de Groot van ITHAX een lezing over de rol van AI in de onderzoekswereld en de toepassing ervan in de praktijk. Met een diverse groep van 21 deelnemers bood de sessie waardevolle inzichten en inspiratie voor zowel beginners als gevorderden.

  • Kwaliteits-management naar een hoger niveau met de HAS en Normec Foodcare

    pubDate
    27-11-2024

    In de steeds veeleisender wordende wereld van kwaliteitsmanagement biedt de HAS, in samenwerking met Normec Foodcare, met trots de leergang QBIF aan. QBIF staat voor Quality and Business Improvement in Food en is een gespecialiseerde opleiding die professionals in de voedingssector helpt hun kennis in kwaliteitsmanagement te verdiepen. We spraken met Sjoerd Remmers, teamleider Training & Education bij Normec Foodcare, over de oprichting, inhoud en impact van de leergang en de samenwerking met de HAS.

  • Een stap vooruit in de strijd tegen broodverspilling met onze afstudeerders

    pubDate
    27-11-2024

    Wist je dat er in Nederland dagelijks maar liefst 700.000 broden te veel worden gebakken? De helft daarvan belandt in de prullenbak bij consumenten thuis. Dit enorme volume aan verspilling vraagt om een innovatieve aanpak, en een oplossing is broodnodig! Maar hoe pak je broodverspilling nu effectief aan? Een projectteam van afstudeerders van de opleiding Food Innovation heeft, samen met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, de uitdaging aangenomen.

  • Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel

    Gedurende twee jaar werken zeven mbo’s, zeven hbo’s, twee gemeenten en maatschappelijke organisaties samen aan het project Mbo student in Actie voor Plantaardig voedsel met het doel om kennis te ontwikkelen over de gedachten en gedragingen van mbo-studenten en hiermee oplossingen te bedenken om mbo-studenten te stimuleren meer plantaardige keuzes te maken.

  • Afgestudeerde Gabriela aan het woord

    Gabriela werkt als afvalwatertechnoloog bij Royal HaskoningDHV, waar ze innovatieve oplossingen ontwikkelt voor waterbeheer en duurzaamheid. Van werken in het lab tot projecten op locatie, geen dag is hetzelfde. Ontdek hoe Gabriela haar tijd bij HAS green academy gebruikte om haar passie voor afvalwater en technologie te ontdekken en zich voor te bereiden op een veelzijdige carrière.

  • Afgestudeerde Esmée aan het woord

    Esmée is adviseur waterkwaliteit bij Waterschap Aa en Maas. Van data-analyse tot veldonderzoek, haar werk draait om het verbeteren van waterkwaliteit en het behalen van milieudoelen. Bij HAS green academy ontdekte ze haar passie voor hydrologie en aquatische ecologie, en ontwikkelde ze de vaardigheden die haar nu elke dag helpen om impact te maken. Lees hoe Esmée haar brede interesse omzette in een specialisatie met échte betekenis voor de leefomgeving.

  • Afgestudeerde Raven aan het woord

    Raven wist niet meteen wat ze wilde doen, maar had één duidelijke drijfveer: bijdragen aan een betere wereld. Tijdens een meeloopdag Milieukunde aan HAS green academy zag ze hoe breed en praktijkgericht de opleiding is. "Wat me aansprak, was de diversiteit en dat je jezelf kunt specialiseren via projecten. Dat gaf me de ruimte om mijn interesses te ontdekken." Deze keuze leidde haar naar een betekenisvolle carrière bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Lees hieronder meer!

  • Paulo -Margje-Bruce

    Deze keer in onze podcast Hart voor Groen: biodiversiteit & monitoring

    pubDate
    22-11-2024

    In deze aflevering zoomen we in op het thema biodiversiteit. Te gast zijn lector Margje Voeten en docentonderzoekers Bruce Schoelitsz en Paulo van Breugel van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. We gaan het hebben over hoe zij via onderzoeksprojecten biodiversiteit in beeld brengen en over de tijd monitoren met behulp van innovatieve technieken en datascience. Ook citizen science speelt een steeds grotere rol.

  • HAS-studenten

    Beste Middelgrote Hogeschool voor Studenttevredenheid over Ondersteuning

    pubDate
    21-11-2024

    Met trots delen we dat HAS green academy met een score van 3,6 uit het NSE 2024-rapport als beste middelgrote hogeschool uit de bus komt voor studenttevredenheid over ondersteuningsvoorzieningen! Deze prestatie is een prachtige erkenning voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten voor onze studenten en daarbij oog hebben voor persoonlijke begeleiding.

  • Samenwerking tussen de HAS en Aelmans

    pubDate
    18-11-2024

    HAS green academy en Aelmans Adviesgroep versterken hun samenwerking op meerdere vlakken: onderwijs, onderzoek en LLO. Deze samenwerking is een krachtige verbinding die zowel de onderwijsinstelling als het bedrijfsleven ten goede komt. Het doel is helder: het delen van kennis, het versterken van elkaars positie en het voorbereiden van de volgende generatie professionals op de uitdagingen die de groene sector te wachten staan.

  • Studentverhaal Thijn

    Thijn Voordendag (21) uit Nieuwerkerk aan den IJssel is derdejaars student Food Innovation aan de HAS. Met zijn passie voor voeding en creativiteit geniet hij van de praktijkgerichte lessen en werkt hij aan uitdagende projecten die zijn ideeën tot leven brengen.

  • Studentverhaal Bibi

    Bibi (23) komt uit IJsselstein en zit in haar derde jaar van de opleiding Food Innovation aan HAS green academy. Met een specialisatie in Food en Design kan ze haar creativiteit en passie voor voeding op een vernieuwende manier inzetten. Bibi houdt ervan om met haar handen te werken en voelt zich helemaal op haar plek in een praktijkgerichte omgeving waar ze haar ideeën kan omzetten in concrete concepten.

Filters

Expertise