1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
 • Groene Woud

  Herinrichting Het Groene Woud

  pubDate
  26-05-2023

  Studenten van HAS green academy maakten een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud in opdracht van het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen en de Provincie Noord-Brabant in het kader van de minor ‘Ruimteproef’. Het project werd genomineerd in de categorie ‘hbo’ voor de Groenpact Impactprijs 2023. 

 • Groene Woud

  Project over herinrichting Groene Woud genomineerd voor Groenpact Impactprijs 2023

  pubDate
  26-05-2023

  Een groep studenten van HAS green academy is met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ genomineerd in de categorie ‘hbo’ voor de Groenpact Impactprijs 2023. In aanloop naar de uitreiking op 1 juni vertellen twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

 • tomaten in kas

  Online Plant physiology (EN)

  Locatie
  Online
  Studieduur
  8 weken

  De online cursus Plantenfysiologie (e-learning) geeft je de mogelijkheid om jouw kennis over diverse fysiologische processen in planten te vergroten.

 • food logistiek

  Cursus Supply Chain Management in Agri & Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Supply Chain Management in Agri & Food leer je plannen en beheersen.

 • Den Bosch

  City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

  pubDate
  22-05-2023

  De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

 • Biodiversiteit

  Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

  pubDate
  22-05-2023

  Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.

 • Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

  pubDate
  17-05-2023

  We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie samen met twee experts op het gebied van voedsel mee aan de slag.

 • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

  pubDate
  12-05-2023

  Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

 • koe

  Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • koe

  Onderzoek early-warningsysteem MKZ

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • Ontmoeten

  Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie

  pubDate
  04-05-2023

  Lectoraatgroep Future Food Systems richt zich in het project Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie op ontmoetingen tussen vernieuwers en de gevestigde orde als het gaat om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en hoe zij hierin samen op kunnen trekken.

 • Kennis voor verdienvermogen

  Kennis voor verdienvermogen

  pubDate
  04-05-2023

  Lectoraatgroep Future Food Systems participeert in het project Kennis voor verdienvermogen. Dit project richt zich op de kritische succesfactoren voor verdienvermogen van kringlooplandbouw en het berekenen van de impact daarvan op het verdienvermogen.

 • SEAD-West

  SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  04-05-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

 • Opleiding GIS-specialist

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Gegevens zijn er in overvloed. Dat wil nog niet zeggen dat alles bruikbaar of kwalitatief goed is. Als GIS-specialist werk je aan het omzetten van gegevens naar bruikbare data en uiteindelijk informatie. De waan van de dag en de diversiteit aan vragen die je gesteld worden zorgen er dikwijls voor dat je voor (korte termijn) snelheid kiest in plaats van (lange termijn) structuur. Je maakt bijvoorbeeld snel een kaartje voor je collega, terwijl je met kaartlagen in een viewer in kortere tijd meer collega’s kunt helpen. Kortom: door data te structureren wordt de waarde van data pas écht benut, met als resultaat dat je gegevens sneller en efficiënter kunt terugvinden. HAS green academy geeft de opleiding GIS-specialist samen met Geon.

 • Cursus Lineair rantsoenen programmeren

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van het vee en is erg bepalend voor de kostprijs van het afgeleverde product. Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar steeds meer veehouders willen meer grip op de kostprijs en kennis over het rantsoen.

 • Cursus Food Quality & Health

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  5 maanden

  De voedingssector wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar innovatieve methoden om voedselveiligheid, gezondheid én kwaliteit te optimaliseren. Wil jij hierin een rol spelen? Volg de cursus Food Quality & Health!

 • SEAD-West

  Ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  21-04-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda in Afrika. Het project is inmiddels afgerond.

 • Cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

  Cursus Product- ontwikkeling van voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus productontwikkeling van voedingsmiddelen.

 • Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  De opleiding Bodemcoach is bedoeld om jou als adviseur in de agrarische sector van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. De bedrijfsopleiding biedt jou handvaten om agrariërs te kunnen adviseren over- en begeleiden bij de ontwikkeling naar duurzaam & toekomstbestendig bodembeheer.

 • Dag van de duurzame verpakking 2023

  Dag van de Duurzame Verpakking 2023

  pubDate
  19-04-2023

  Verbinden, kennis delen, inspireren en netwerken, dát is waar het tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking op 21 juni 2023 om draait. Met het thema ‘Samen gaan we ALL IN’ wordt er dit jaar in meerdere opzichten een allesomvattend event neergezet, waarbij de focus ligt op de gehele verpakkingsketen. Van de ontwikkeling van een verpakking tot aan de afvalverwerking, want alleen samen kunnen we de keten duurzamer maken.

 • koeien in een weiland

  Masterclass Biologisch ondernemen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  16 uur

  Denk je aan omschakeling naar biologisch? Of ben je nieuwsgierig naar welke goede punten uit de biologische landbouw je kan toepassen in je gangbare landbouwbedrijf? Dan ben je van harte welkom. De masterclass bestaat uit 4 dagdelen en is gratis te volgen.

Filters

Expertise