1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
 • Man en vrouw achter computers

  Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

  pubDate
  28-09-2022

  Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.

 • Mijn Tussenjaar

  Locatie
  Venlo

  Een studiekeuze maken, waar moet je beginnen? Bij de HAS begrijpen we dat dit proces lastig kan zijn en twijfels met zich mee brengt. Daarom bieden wij jou persoonlijke begeleiding en handvatten om een juiste keuze te maken middels Mijn Tussenjaar.

 • Bamboo Brands

  HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

  pubDate
  19-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

 • Studentverhaal Brent

  pubDate
  15-09-2022

  Brent is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Vanaf het begin was het al duidelijk welke richting hij in wilde, maar hij vond het nog lastig welk beroep hij later wilde gaan doen.

 • Studentverhaal Laura

  pubDate
  15-09-2022

  Laura is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business en heeft maar één doel: een eigen bedrijf beginnen in de hippische sector.

 • Studentverhaal Jordy

  pubDate
  15-09-2022

  Jordy is student Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

 • Studentverhaal Sera

  pubDate
  15-09-2022

  De opleiding waarvoor Sera heeft gekozen, is alleen op HAS green academy of in Almere te volgen. ‘Ik bezocht de open dag van de HAS en voelde me direct thuis door de gezellige sfeer die er hangt.’

 • Masterclass Expeditie Toekomst

  Masterclass Expeditie Toekomst

  pubDate
  13-09-2022

  Hoe denken jongeren over de toekomst van voedsel, landbouw en leefomgeving? Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy organiseerde net voor de zomer van 2022 de vijfdaagse masterclass Expeditie Toekomst over dit onderwerp.

 • Studentverhaal Lars

  pubDate
  13-09-2022

  ‘HAS green academy is een super prettige school! De sfeer, kleinschaligheid en persoonlijk contact spreken me erg aan. Daarnaast niet onbelangrijk: mijn opleiding is nergens anders te volgen!’

 • Studentverhaal Jan Paul

  pubDate
  13-09-2022

  ‘Ik heb altijd een diepe interesse voor de natuur gehad. Toen ik op zoek ging naar een passende opleiding, kwam HAS green academy als best aangeschreven hogeschool naar voren.’

 • Studentverhaal Inge

  pubDate
  13-09-2022

  Inge had de keuze tussen twee hogescholen om de studie Voedingsmiddelentechnologie te kunnen volgen. Uiteindelijk is het de HAS green academy geworden.

 • Studentverhaal Corné

  pubDate
  13-09-2022

  Den Bosch is een super leuke stad en Corné vindt HAS green academy een fijne werkplek. De opleiding van zijn keuze sluit goed aan bij wat hij wil gaan doen.

 • Cursus Productontwikkeling & ingrediënten

  Locatie
  Den Bosch

  Als productontwikkelaar food steun je in grote mate op onderzoek. Ingrediënten en bouwstenen met verschillende functies spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens de cursus Productontwikkeling & ingrediënten maak je kennis met de wondere wereld van ingrediënten. Deze cursus is momenteel in ontwikkeling.

 • VOLTOOID - Lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector

  Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector met lectoren Drs. Elies Lemkes-Straver en Dr. Rob Bakker legde primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkgericht onderzoek op het gebied van het duurzaam produceren van voedsel zowel nationaal als internationaal. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

 • koe in weiland

  Digitale kennissessie: Natuurinclusieve landbouw in de praktijk

  pubDate
  12-09-2022

  Op 5 juli 2021 organiseerden HAS Hogeschool en Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over Natuurinclusieve landbouw. Heb je deze gemist of wil je de opname terugkijken? Dat kan via onderstaande link. Ook kun je de opnames van de verdiepende sessies bekijken.

 • koe in weiland

  Natuurinclusieve landbouw

  pubDate
  12-09-2022

  Er is steeds meer aandacht voor natuurinclusieve landbouw, een vorm van landbouw met een positieve impact heeft op biodiversiteit, bodem, water en landschap. Binnen het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur is er volop onderzoek gedaan naar het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw en hoe partijen hier samen gebiedsgericht aan kunnen werken.

 • Klimaatrobuuste landbouw

  pubDate
  12-09-2022

  De afgelopen jaren hebben is er vanuit het lectoraat veel onderzoek gedaan op het gebied van klimaatrobuuste landschappen en hoe je klimaatrobuuste landbouw hierin kan meenemen.

 • afbeelding Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

  VOLTOOID - Lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur

  HAS green academy heeft samen met de Provincie Noord-Brabant het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur opgezet met als doel kennis over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en toepassingen hiervan in de praktijk te bundelen. Het lectoraat richtte zich sterk op verdienmodellen voor natuur-inclusieve landbouw. Lectoren zijn Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg van de Natuurverdubbelaars. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

 • vrouw met tomatenplant

  Sensortechnologie in tomatenteelt

  pubDate
  12-09-2022

  De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Binnen het project SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) hebben verschillende hogescholen zich hierin verdiept, specifiek op de tomatenteelt.

 • HAS klimaatkamer

  VOLTOOID - Lectoraat Nieuwe Teeltsystemen

  Het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen met lector Ir. Jasper den Besten richtte zich op de toepassing van innovaties in de hightech glastuinbouw en in gesloten systemen zoals vertical farming. Het lectoraat werkte nauw samen met de praktijk aan ontwikkelingstrajecten en bij de validering van systemen. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

 • logo INVIS lectoraat HAS

  VOLTOOID - Lectoraat INVIS

  Het lectoraat INVIS (Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig) had als doel bij te dragen aan de reductie van de klimaatbelasting door vis op een duurzamer manier te produceren met behulp van insecten als eiwitbron in visvoer. Dr. Ir. Olga Haenen was lector van het lectoraat INVIS. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

 • vrouw in fabriek

  Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.