1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
 • Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

  pubDate
  06-02-2023

  Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?

 • Eerste HAS microcredential uitgereikt

  pubDate
  01-02-2023

  Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.

 • HAS FE 23 winnaars

  HAS Food Experience 2023: studenten zijn ‘on fire'

  pubDate
  31-01-2023

  De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.

 • Afgestudeerde Marieke aan het woord

  pubDate
  31-01-2023

  Oud student Marieke volgde de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie bij HAS green academy en werkt nu als Technical service & Quality specialist bij Henningsen Nederland BV.

 • Cursus Weefselkweek bij planten

  Locatie
  Den Bosch en Nijmegen
  Studieduur
  4 dagen

  Zowel in de vermeerdering als in de veredeling van planten neemt weefselkweek een steeds belangrijkere plaats in. Planten of delen daarvan worden onder steriele condities vermeerderd en onder zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden opgekweekt, zodat de groei optimaal gestuurd wordt.

 • Ingeborg Haagsma-Boels

  Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

  pubDate
  24-01-2023

  Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast plantaardige eiwitten ook gaat richten op bijvoorbeeld cellulaire agricultuur en insecten.

 • Programma Gezonde Leefomgevingen

  pubDate
  19-01-2023

  HAS green academy en Avans Hogeschool realiseren binnen het Programma Gezonde Leefomgevingen met een grote groep consortiumpartners een onderzoeksinfrastructuur om nieuwe kennis, methoden en best practices te ontwikkelen op het gebied van gezonde leefomgevingen. Dit zijn omgevingen die bijdragen aan meer en gezondere levensjaren voor inwoners. De onderwijsinstellingen hebben inmiddels een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor fase 1 van het programma.

 • groente en fruit

  De Waarde(n) van Groenten en Fruit

  pubDate
  19-01-2023

  Wat doen groenten en fruit met onze gezondheid? En hoe breng je de gezondheidswaarde van versproducten in kaart? Met deze vragen is het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ van 2019 tot en met 2022 aan de slag gegaan. In het project hebben twaalf bedrijven en vier kennisinstellingen, waaronder het lectoraat Groene Gezondheid vanuit HAS green academy, samengewerkt aan een betere onderbouwing van het effect van nutriënten op het lichaam en de gezondheidswaarde van versproducten.

 • Eerste HAS microcredential uitgereikt

  pubDate
  19-01-2023

  Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.

 • Student story Jessica

  pubDate
  11-01-2023

  Being part of an international programme makes it fun and very interesting to learn about other students’ cultural differences. The Netherlands itself is an open-minded and friendly country that embraces English as a second language in many cities, giving the students the opportunity to balance their financial lives and expand their social activities. I found it funny that many locals could speak my language or understand it at a certain level. Dutchies are often curious people with a kind but direct way of communicating.

 • Hans Huijbers

  Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

  pubDate
  16-12-2022

  Hans Huijbers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS green academy, treedt eind 2022 af. Na ruim 12 jaar lid te zijn geweest, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, draagt hij het voorzitterschap over aan Anita Wouters. Op 15 december nam hij de voorzittershamer nog één keer ter hand. In dit artikel kijkt Hans Huijbers terug op 12 jaar Raad van Toezicht en werpt hij een blik op de toekomst.

 • avocado

  Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

  pubDate
  15-12-2022

  HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.

 • Onderzoek naar inhoudsstoffen in verse producten

  pubDate
  13-12-2022

  Studenten aan de HAS green academy hebben, samen met partners uit het bedrijfsleven en met andere onderwijsinstellingen, de laatste 4 jaar hard gewerkt aan onderzoek naar de inhoudsstoffen van onze verse producten.

 • Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

  pubDate
  12-12-2022

  Bram Romme is vierdejaars student Veehouderij en is een paar weken terug geïnterviewd door hét magazine voor jong agrarisch Nederland: BNDR. Het ging hierbij voornamelijk om Bram zijn TikTok account, waarmee hij jongeren beter bekend wil maken met de melkveehouderij. Lees het artikel na in BNDR of hier onder, en vergeet niet om Holycow te volgen op TikTok!

 • Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen

  Cursus Ingredienten in voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

 • Studentverhaal Sam

  pubDate
  24-11-2022

  Sam heeft Milieukunde gestudeerd aan HAS green academy en studeert momenteel de master Biobased Sciences aan de Wageningen universiteit.

 • Studentverhaal Maxine

  pubDate
  24-11-2022

  Maxine heeft Milieukunde gestudeerd aan HAS green academy en is momenteel werkzaam als (Junior) Projectleider Bodem bij Certicon Kwaliteitskeuringen BV in Ede.

 • Studentverhaal Joey

  pubDate
  24-11-2022

  Joey studeerde Milieukunde bij HAS green academy en heeft iets met water. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Brabant Water en werkt hij tegenwoordig als adviseur watervoorziening.

 • Studentverhaal Jeroen

  pubDate
  24-11-2022

  Jeroen studeerde Milieukunde bij HAS green academy en is tegenwoordig accountmanager Bodemgezondheid.

 • Stageverhaal Dewi

  pubDate
  24-11-2022

  Voor haar specialisatie packaging & design nam Dewi in haar tweede studiejaar van de opleiding Food Innovation deel aan het Instant groentesoep verpakkingsproject.

 • Stageverhaal Lotte

  pubDate
  24-11-2022

  Lotte studeert aan de opleiding Food Innovation en heeft stagegelopen bij Mister Kitchen in Amsterdam.

Filters

Expertise