1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech

    pubDate
    15-04-2024

    Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.

  • Cursist Wendy over Bedrijfskunde voor de tuinbouw

    Na afronding van haar mbo-opleiding, was Wendy op zoek naar meer informatie over bedrijfskunde, specifiek binnen de tuinbouwsector. Zo kwam zij terecht bij HAS green academy en nam zij deel aan de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw. Ze vertelt over de uitdagingen en successen die zij heeft ervaren, en hoe deze opleiding impact heeft op haar professionele ontwikkeling.

  • Cursus Van GIS-data naar een Digital Twin

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 dagen

    In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data exponentieel groeiende. Echter, de cruciale vraag blijft: zet je deze data effectief in? En hoe krijg je controle over deze data?

  • Opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Deze cursus ondersteunt baanmanagers en -commissarissen bij het strategisch en tactisch beheren van golfbanen, om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, gemeenten en natuurorganisaties.

  • Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

    pubDate
    10-04-2024

    Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.

  • winnaar-Bor

    Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024

    pubDate
    09-04-2024

    Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.

  • Bokashi

    Bokashi als bodemverbeteraar

    Vanuit het lectoraat Levende Bodem Werkt! doet HAS green academy onderzoek naar de toepasbaarheid van Bokashi als bodemverbeteraar. Bokashi is het Japanse woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal' en wordt gemaakt vanuit organische reststromen.

  • tijger

    Save the tiger in the cloud

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring, een onderzoeksgroep gericht op datascience en de opleiding Applied Geo-information Science van HAS green academy werken samen met SURF Cloud Research Consulting aan een pilotstudie om een cloud-dienst te ontwikkelen die de benodigde satellietbeelden automatisch opslaat en verwerkt op Azure en vervolgens gebruikt als input voor ruimtelijke analyses.

  • Geo Experience 2024: Geographical Intelligence

    pubDate
    04-04-2024

    Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.

  • foto Patrick Cramers

    Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur HAS green academy

    pubDate
    02-04-2024

    De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’

  • Docentverhaal Bas

    Mijn naam is Bas Verbakel en ik ben al bijna 2 jaar docent aan HAS green academy. Ik begeleid met heel veel plezier de studenten van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness.

  • Docentverhaal Erik

    Mijn naam is Erik de Rooij, ik ben docent bij de opleiding Tuinbouw en akkerbouw en werk al acht jaar voor de HAS.

  • Liesbeth-Stefanie-Florieke

    Liesbeth Velema en Stefanie van Mook te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding

    pubDate
    22-03-2024

    Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.

  • Docentverhaal Ronald

    Mijn naam is Ronald Sol, ik ben al 12 jaar docent aan HAS green academy. Ik begeleid met heel veel plezier de studenten van de opleiding Veehouderij.

  • Studentverhaal Ruud

    Ruud is derdejaarsstudent Bedrijfskunde en agribusiness. Voor de invulling van zijn derde jaar heeft hij een minor gevolgd in het buitenland! Hij vertelt meer over zijn ervaring.

  • Docentverhaal Abel Jan

    Abel Jan is Docent Marketing bij de opleiding Food Innovation. Naast het lesgeven is hij sinds een aantal jaar ook BO-coördinator. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder!

  • Studentverhaal Annemarijn

    Annemarijn is derdejaarsstudente Bedrijfskunde en agribusiness. Voor de invulling van haar derde jaar wilde ze altijd al een minor in het buitenland doen. Tijdens haar opleiding bij de HAS heeft zij een half jaar gestudeerd in Zwitserland! Ze vertelt meer over haar ervaring.

  • FABforward

    Lectoraat ontwikkelt innovatieve technieken monitoring voor meer biodiversiteit

    pubDate
    11-03-2024

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.

  • Docentverhaal Kelly

    Kelly is sinds vier jaar werkzaam als Docent Food Innovation op de HAS green academy in Venlo. Voordat ze bij de HAS green academy kwam werken heeft ze verschillende functies in het binnen- en buitenland gehad, altijd met voeding als rode draad. Benieuwd naar de rest van haar verhaal? Lees dan snel verder!

  • HAS consumenten-panel

    Binnen HAS green academy wordt veel consumentenonderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken door onze studenten en onderzoekers. Het is gebleken dat het werven van deelnemers vrijwel nooit leidt tot een representatieve doelgroep. Daarom wordt er door de studenten veel energie ingezet om een bredere afspiegeling van de Nederlandse consumenten te bereiken. Om onze studenten hierbij te helpen heeft HAS green academy het HAS consumentenpanel opgezet. Met dit consumentenpanel willen wij een uitgebreide groep deelnemers verzamelen waar studenten en onderzoekers hun onderzoek naar uit kunnen zetten.

  • Voedselverspilling in de keten

    Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond

    pubDate
    01-03-2024

    Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.

Filters

Expertise