1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • protest_langstudeerboete

    Actie tegen aangekondigde bezuinigingsplannen

    pubDate
    10-09-2024

    Vandaag hebben onze studenten en medewerkers hun stem laten horen tegen de aangekondigde bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Met de krachtige slogan: “Studeren is investeren, geen boete riskeren!” benadrukken we het belang van toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor iedereen.

  • Graduate Story Mariska

    Hi, I am Mariska Krijnen and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in February 2023. I would like to tell you all about my experience at HAS green academy!

  • Wat is een Digital Twin?

    pubDate
    10-09-2024

    De term ‘Digital Twin’ wordt steeds vaker gehoord in de wereld van technologie en innovatie. Voor GIS-specialisten, IT-specialisten, beleidsmedewerkers, projectleiders en consultants biedt digital twin technologie nieuwe mogelijkheden. Dit artikel beschrijft wat een digital twin is, hoe het werkt en de toepassingen en voordelen binnen domeinen zoals stedelijke planning, klimaatadaptatie en openbare ruimtebeheer.

  • Graduate Story Dafa

    Hi, I am Dafa Witoelar and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in 2023. I would like to tell you how this study programme fuelled my passion for sustainable agriculture.

  • Cursist Mieke over de leergang Quality and Business Improvement in Food

    Mieke van den Berg is werkzaam bij Peka Kroef. Afgelopen jaar is zij van medewerker Quality Control doorgegroeid naar coördinator Quality Control. Ze merkte dat haar kennis van wet- en regelgeving niet toereikend was voor haar nieuwe rol. Om die reden besloot ze de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) te gaan volgen op de HAS.

  • Studentverhaal Morris

    Na het behalen van zijn VWO diploma is Morris (23) aan een nieuw studieavontuur begonnen. Na een verkeerde studiekeuze is hij vervolgens bij de HAS green academy uitgekomen. Hij zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Food Innovation en heeft afgelopen studiejaar zijn specialisatierichting gekozen. Lees hieronder meer over zijn ervaring op de HAS.

  • De kansen van CSRD: het verhaal van Cursist Joost

    Joost, werkzaam bij Globemilk, heeft recent deelgenomen aan de cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten van de HAS. Globemilk is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke speler in de UHT-melkmarkt en bedient zowel de Nederlandse als internationale markten. Joost, die zelf tien jaar geleden met zijn werk bij Globemilk begon, koos bewust voor deze cursus om beter voorbereid te zijn op de toekomstige rapportageverplichtingen en klantvragen rondom duurzaamheid. Hij vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren.

  • Cursist Merel over de Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Merel Postma is gepromoveerd dierenarts met een Europese specialisatie in “Veterinary public health”. Naast haar werkzaamheden voor de Universiteit Gent en haar betrokkenheid bij een spin-off van de faculteit Diergeneeskunde, is ze in haar dagelijkse werk voornamelijk met ketenregie en voedselveiligheid bezig. Zo kwam zij terecht bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.

  • Cursist Mathieu over de cursus Hittestress

    In een wereld waar klimaatverandering steeds meer impact heeft op ons dagelijks leven, wordt het belang van kennis over hittestress steeds groter. Mathieu van Kreij, operationeel coördinerend medewerker Geo-informatie binnen de Gemeente Venlo, deelt zijn ervaringen en inzichten over hoe de cursus Hittestress zijn professionele aanpak heeft verrijkt en bijgedragen heeft aan zijn werk.

  • Docenten Duco & Paul aan het woord: cursus Sturen met bodem en water in groene projecten

    pubDate
    11-07-2024

    Groene ruimtes spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven en de gezondheid van onze leefomgeving. Maar hoe kunnen we deze ruimtes op een duurzame en effectieve manier beheren en ontwikkelen? Dit is precies waar de cursus 'Sturen met bodem en water in groene projecten' bij HAS green academy om draait. Twee van onze docenten, Duco de Vries en Paul van der Donk, delen hun ervaringen en inzichten over deze cursus met jou.

  • Afgestudeerde Louka aan het woord

    Louka studeerde Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS in Venlo. Hier wist ze haar passie voor paarden te combineren met haar toekomstige baan.

  • Stageverhaal Julien

    Julien is bezig met zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij Blueberry Giant in Weeze, Duitsland. Zijn opdrachtgever is oud-HAS'er John Berden. Julien en John vertellen meer over het stageproces.

  • Interview: Oud-cursisten Ewoud & Eline over de cursus Zuiveltechnologie

    pubDate
    02-07-2024

    HAS green academy is in gesprek gegaan met voormalige cursisten van de cursus Zuiveltechnologie. Deze cursus biedt diepgaande kennis over zuivelproducten en -processen. In dit interview delen Ewoud de Voogd, CEO van AlgaeforFood, en Eline Bruijn, werkzaam bij Royal Steensma / Dawn Foods, hun ervaringen en delen ze hoe de cursus hun professionele traject heeft beïnvloed en heeft bijgedragen aan hun innovaties binnen de voedingsindustrie.

  • Cursus AI voor databeheerders en specialisten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Stel je voor dat je een wereld betreedt waarin jouw vermogen om snel en nauwkeurig enorme hoeveelheden data te beheren en te analyseren exponentieel wordt vergroot. Welkom bij onze 5-daagse cursus, waar je niet alleen de basis van kunstmatige intelligentie (AI) leert begrijpen, maar ook leert hoe je deze krachtige tool inzet om jouw werkprocessen te versnellen en naar een hoger niveau te tillen.

  • De cursus als incompany: het verhaal van Cursist Sonja

    In een interview deelt Sonja van der Wal, productiespecialist bij Enza Zaden, haar ervaringen met de incompany cursus 'Inleiding in Zaadfysiologie' van HAS green academy. Deze cursus is speciaal ingezet voor (nieuwe) medewerkers binnen Enza Zaden en biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk.

  • Docentverhaal Gosse

    Ik ben Gosse Smid en ik ben sinds 2022 met veel plezier docent voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

  • Studentverhaal Melle

    Hoi, ik ben Melle Vos en ik kom uit Susteren. Ik ben 18 jaar oud en zit op dit moment in de laatste weken van mijn 1ste jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy in Venlo.

  • Duurzaam eiwitwijs

    Duurzaam Eiwitwijs

    HAS green academy is vanuit het lectoraat Voeding en Gezondheid penvoerder in het Raak-MKB project Duurzaam Eiwitwijs. In samenwerking met o.a. de HAN onderzoeken we hoe de eiwitinname van 65-plussers kunnen optimaliseren én verduurzamen.

  • Waterlinzen

    Duurzame eiwitten: eendje meer

    HAS green academy werkt aan een onderzoek naar een optimale en duurzame teelt van waterlinzen (eendenkroos) in Nederland, inclusief de verwerking in voedingsproducten. Dit project wordt uitgevoerd samen met verschillende kennisinstellingen en MKB-bedrijven met als doel om waterlinzen op een rendabele manier naar de consument te brengen.

Filters

Expertise