1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
 • Docentverhaal Margit

  Hoi, ik ben Margit van den Anker, docent bij de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS). Ik geef les in vakken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, marketing en ondernemerschap. Ik ben 20 jaar geleden mijn carrière op de HAS begonnen bij de opleiding Tuinbouw Akkerbouw. Zo'n 10 jaar geleden ben ik overgestapt naar AGIS. Momenteel werk ik parttime als docent en daarnaast run ik samen met mijn familie een kwekerij gespecialiseerd in kuipplanten.

 • Video: docentverhaal Froukje

  Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Management van de Leefomgeving? Bekijk de video hieronder en leer docente Froukje Kooter kennen!

 • Video: docentverhaal Eline

  Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Toegepaste Biologie? Bekijk de video hieronder en leer docente Eline Visser kennen!

 • Studentverhaal Sanne

  Sanne zit in het tweede jaar van de opleiding Milieukunde. Biologie en scheikunde waren vakken die ze erg leuk vond op de middelbare school en het milieu was altijd al een interessant en belangrijk onderwerp voor haar. Benieuwd naar Sannes' ervaringen? Hieronder vertelt zij haar verhaal!

 • Video: docentverhaal Max

  Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Applied Geo-Information Science? Bekijk de video hieronder en leer docent Max de Visser kennen!

 • Docentverhaal Tom

  Hoi, ik ben Tom Brink. Ik werk inmiddels al 6 jaar op de HAS voor de opleiding Toegepaste Biologie, waar ik voornamelijk plantgerelateerde projecten begeleid en hoorcolleges geef. In 2012 kwam ik op de HAS waar ik Toegepaste Biologie heb gestudeerd. Daarna ben ik Plantenwetenschappen gaan studeren in Wageningen en vervolgens ben ik teruggekomen op de HAS als docent. Hier ben ik na 6 jaar nog steeds blij mee.

 • Docentverhaal Maike

  Hoi, ik ben Maike Konings en ik woon in Moergestel. Ik werk inmiddels 21 jaar op de HAS als docent, begeleider en coach voor de opleiding Management van de Leefomgeving en mindfulness-trainer voor studenten van alle opleidingen. Ik heb ook een eigen bedrijf, genaamd Mind4Work, waar ik één of twee dagen per week voor werk. Ik vind het een superleuke combinatie die me scherp houdt en zorgt voor afwisseling.

 • Docentverhaal Roel

  Roel begon zijn carrière als grafisch vormgever. In het werkveld kwam hij er al snel achter dat hij het heel leuk vond om bezig te zijn met verpakkingen. Hij kreeg het aanbod om in het buitenland te gaan werken, maar besloot het zelf over een andere boeg te gooien en besloot zijn kennis en ervaring uit de praktijk naar het onderwijs te brengen. Benieuwd naar meer over Roel zijn (werk)ervaringen? Lees dan snel verder!

 • Fabian-Ellen

  Nieuwe podcastaflevering over het inrichten van een klimaatrobuust landschap

  pubDate
  07-05-2024

  Er is weer een nieuwe podcastaflevering online over het thema regeneratieve landbouw. We hebben het over maatregelen die worden genomen om het landschap klimaatrobuust in te richten. Vaak kennen we de impact daarvan niet. Maar hoe meet je dat? En wat is een klimaatrobuust landschap eigenlijk?

 • Docentverhaal Marjolein

  Marjolein werkt al zeven jaar op de HAS green academy als docent bij de opleiding Food Innovation. Haar opgedane kennis als voedingstechnoloog brengt ze naar de praktijk door middel van verschillende lessen in de design richting. Wil je meer weten over de (werk)ervaringen van Marjolein? Lees dan snel verder!

 • Docentverhaal Marnix

  Hoi, mijn naam is Marnix ten Holder. Ik ben 35 jaar oud en docent bij de opleiding Management van de Leefomgeving aan HAS green academy. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Planologie en Geografie. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar gewerkt in de advieswereld voor verschillende organisaties in het ruimtelijk domein. Ik heb veel ervaring opgedaan met projecten in de ruimtelijke ontwikkeling en participatie. Na bijna tien jaar advieswerk dacht ik: 'Ik wil het onderwijs wel eens proberen'. Ik vind het namelijk leuk om met jonge mensen te werken, hen te coachen, kennis over te brengen en hen te begeleiden in projecten.

 • Opleiding Geodesie

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  20 dagen

  Word een expert in het meten en modelleren van de aarde! Ben je landmeetkundige? Wil je je verder specialiseren op het gebied van Geodesie en Geo-ICT? Dan is de hbo-erkende opleiding geodesie iets voor jou!

 • Afgestudeerde Bart aan het woord

  Bart Millenaar, oud student Veehouderij, vertelt over zijn ervaringen op de HAS, hoe hij zijn kennis toepast, en hoe zijn werkdagen er nu uitzien.

 • Dag van de duurzame verpakking 2024

  pubDate
  26-04-2024

  Hét kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen komt steeds dichterbij. Op woensdagmiddag 19 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de Groene Engel in Oss. Enkele hoogtepunten zijn van deze dag zijn; interactieve lezingen van inspirerende sprekers, pitches van talentvolle studenten en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles wordt begeleid door dagvoorzitter en moderator: Lucy van Keulen!

 • Aftermovie Geo Experience 2024: bekijk hem hier

  pubDate
  26-04-2024

  Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!

 • Ontdek geo-innovaties bij de Geo Experience 2024

  pubDate
  26-04-2024

  Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in de volle breedte en diepte.

 • Carolina Tavares wint derde editie van Adri den Dekker prijs

  pubDate
  26-04-2024

  Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.

 • Moeder Dorien en dochter Dana geven tips

  Een vervolgopleiding kiezen is, voor een bijna schoolverlater, een lastige opgave. De keuze is groot en wat vind je nu echt leuk? Maak ik nu een keuze voor de rest van mijn leven? Heb ik de juiste vooropleiding? Wat kan je als ouder/verzorger doen om te helpen kiezen?

 • Stageverhaal Luuk

  Luuk zit in het derde jaar van zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij chrysantenkwekerij Leen Middelburg Chrysanten in Made. Hij vertelt wat hij heeft geleerd, welke uitdagingen hij tegenkwam en geeft advies.

 • Willem-Jan-Judith-Florieke

  Nieuwe podcastaflevering: de bodem als uitgangspunt voor regeneratieve landbouw

  pubDate
  22-04-2024

  Judith van de Mortel en Willem Jan van de Kamp van HAS green academy zijn te gast in de vandaag verschenen podcastaflevering over het thema regeneratieve landbouw. Hierbij neemt de boer de bodem als uitgangspunt. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en hoe kunnen we deze zo duurzaam mogelijk beheren?

 • Docentverhaal Rob

  Zijn passie voor onderzoek en de wereld van Food was er altijd al. Met een ruime internationale werkervaring is Rob sinds een aantal jaar docentonderzoeker bij de opleiding Food Technology. Met een specialisatie in het vakgebied conserveren is hij voornamelijk bezig geweest in de proceskant van het werkveld. Rob geeft nu les, is een onderzoeker in het lectoraat van 'voedselproductie in een circulaire economie' en daarnaast begeleid hij verschillende afstudeeronderzoeken. Meer weten over de verschillende (werk)ervaringen van Rob? Lees dan snel verder!

 • Jarwin de Man wint Landelijk Studenten Kampioenschap Veebeoordelen

  pubDate
  18-04-2024

  Op 29 maart won Veehouderij-student Jarwin de Man de titel van studentenkampioen veebeoordelen. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in Schalkwijk en trok niet alleen studenten van de HAS, maar ook van andere agrarische hogescholen. Desondanks wist Jarwin zich te onderscheiden met de beste prestatie.

Filters

Expertise