1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Lineair rantsoenen programmeren

Cursus Lineair rantsoenen programmeren

In het kort

Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van het vee en is erg bepalend voor de kostprijs van het afgeleverde product. Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar steeds meer veehouders willen meer grip op de kostprijs en kennis over het rantsoen.
Start
7 september 2023
Duur
3 dagen
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch

Over de cursus

Tijdens deze cursus leer je zelf rantsoenen te maken en lineair te programmeren door middel van software. Uit welke grondstoffen bestaat het voer, in welke verhouding moet het aanwezig zijn en wat zijn vervolgens de analytische bestanddelen? In deze cursus leer je meer over de opbouw van rantsoenen. Als veehouder krijg je meer inzicht zodat je doordachte keuzes kan maken met betrekking tot het voermanagement. Na deze cursus ben je een betere gesprekspartner voor de voerleverancier. Nu kun je zelf, met behulp van software, bestaande voersamenstellingen optimaliseren en/of eventueel nieuwe voersamenstellingen creëren.

Wat kun je na de cursus?

Na deze cursus ben je een betere gesprekspartner voor de voerleverancier. Nu kun je zelf, met behulp van software, bestaande voersamenstellingen optimaliseren en/of eventueel nieuwe voersamenstellingen creëren.

 

Over de cursus

Inhoud van de cursus

Deze cursus bestaat uit 3 dagdelen. Tijdens deze dagdelen wordt er interactief les gegeven waarbij eerst inhoudelijk wordt ingegaan op de benodigde kennis van de rantsoenen en de software. Tijdens iedere bijeenkomst wordt er geoefend met het softwareprogramma en is er nadrukkelijk ruimte voor eigen inbreng van cursisten. Zo zoomen we in op jouw eigen diersoorten werk je aan je eigen rantsoen.
Bij interesse kan de cursus uitgebreid worden met extra’s zoals fysiologie, specifieke grondstofwaarde en circulariteit.

Voor wie

Deze cursus Lineair programmeren rantsoenen is bedoeld voor veehouders en bedrijfsleiders die meer grip willen hebben op de rantsoenen voor hun vee.

Begeleiding

De cursus wordt verzorgd door een docent van de HAS, Teun Vissers. Voordat Teun bij de HAS ging werken had hij een eigen mengvoerfabriek. Hij weet dus alle in’s en out’s van het opstellen van rantsoenen.

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De Cursus start 7 september en bestaat uit 3 lesdagen:

  • 7 september 2023, 19.00 - 21.30
  • 14 september 2023, 19.00 - 21.30
  • 21 september 2023, 19.00 - 21.30
Toelatingseisen

Deze cursus is op hbo-niveau en voor iedereen toegankelijk.

 

Afronding van de cursus

Na succesvol afronden van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
07 september 2023
Investering
€ 1.025,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 995,00
Cateringarrangement
€ 30,00
Totaalprijs
€ 1.025,00
excl. BTW

 

  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals een cateringarrangement, worden belast met 9% btw.

Voor deze cursus kun je het STAP Budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. Ook is er via Colland Arbeidsmarkt een vergoeding aan te vragen van 60% van de cursuskosten. Via deze weg is het volgen van de cursus geen of een kleine investering!

Vragen? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook