1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • Gewasbescherming

  Cursus Adviseren gewasbescherming

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 dagen

  Vanaf 1 januari 2019 is iedereen die - beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst - advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden, verplicht om in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat ‘Adviseren gewasbescherming’.

 • Cursus Bakkerijtechnologie

  Cursus Bakkerij- technologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

 • verlichting in stadion

  Cursus Belichten van (sport)grassen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  De cursus Belichten van (sport)grassen leert je wat goed belichten voor je grasmat kan betekenen. En welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te verbeteren, ook, of juist, wanneer natuurlijk licht slechts beperkt aanwezig is.

 • Cursus Bodem en bemesting

  Cursus Bodem en bemesting

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  In de cursus komen alle waardevolle aspecten ten aanzien van bodem en bemesting aan bod. De cursus Bodem en bemesting is los te volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.

 • Cursus Business concept & sales

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  4 maanden

  Hoe ontwerp je een business concept voor producten en diensten waar je klanten echt behoefte aan hebben? Hoe test je je concept? En hoe verkoop je dit vervolgens aan je klanten. Dit is in het kort waar de cursus Business concept & sales over gaat.

 • Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Alle cellen van een plant bevatten DNA: de handleiding voor de opbouw en het functioneren van een plant. In de cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen leer je hoe dit zich vertaald naar de eigenschappen van een plant en overerving.

 • Man en vrouw achter computers

  Cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  De cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven leert je als data- of informatiespecialist om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Zoals de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 • bodem bedekt met gras

  Cursus De bodem in topconditie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Tijdens de cursus De bodem in topconditie word je in twee dagen bijgeschoold over de groeiplaats onder de spelonderdelen van jouw sportpark of golfbaan.

 • bal voor open doel

  Cursus De grasmat als speelvloer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Welke keuzes maak jij om de kwaliteit van jullie speelveld te borgen? Met de cursus De grasmat als speelvloer kun je je in 2 dagen bijscholen over het beheer van de grasmat en de keuze voor gras(sen).

 • beregenen van gras

  Cursus Duurzaam waterbeheer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Leer alles over de aanvoer, afvoer, opslag en behandeling van water, rekening houdend met wettelijke richtlijnen, in de cursus Duurzaam waterbeheer.

 • Cursus Fotosynthese

  Cursus Fotosynthese

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Fotosynthese is de motor achter plantproductie. Met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus Fotosynthese gaan we in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk.

 • Cursus Hydroponics

  Cursus Hydroponics

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Hydroponics op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.

 • Cursus IngrediĆ«nten in Voedingsmiddelen

  Cursus Ingredienten in voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

 • Zaadfysiologie

  Cursus Inleiding in zaadfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  De cursus Inleiding in zaadfysiologie, die voorheen aangeboden werd door Breedwise, geeft je inzicht in alle factoren die invloed hebben op de kwaliteit van zaad en leert hoe je deze kan controleren.

 • Cursus Kennismaking Melkveehouderij

  Locatie
  Online
  Studieduur
  8 uur

  Maak kennis met de melkveehouderij. Leer tijdens de online cursus van HAS green academy meer over koeien, hun productie en de sector waarin zij zitten en alles wat daarbij hoort.

 • Hand vinkt takenlijst af - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Moleculen - Cursus Levensmiddelenchemie

  Cursus Levensmiddelen-chemie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Tijdens de cursus Levensmiddelenchemie krijg je inzicht in de belangrijke eigenschappen van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten.

 • Levensmiddelenmicrobiologie

  Cursus Levensmiddelen-microbiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

 • mensen op heide

  Cursus Natuurinclusieve bedrijfsvoering

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  4 maanden

  Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt?

 • cursus Packaging Projectmanager

  Cursus Packaging Projectmanager

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 maanden

  In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

 • Cursus Product­ontwikkeling & ingrediĆ«nten

  Locatie
  Den Bosch

  Als productontwikkelaar food steun je in grote mate op onderzoek. Ingrediënten en bouwstenen met verschillende functies spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens de cursus Productontwikkeling & ingrediënten maak je kennis met de wondere wereld van ingrediënten. Deze cursus is momenteel in ontwikkeling.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen