
Basiscursus scheikunde
Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van scheikunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.
We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige opleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.
Bekijk hier een overzicht van alle bedrijfsopleidingen en cursussen die wij momenteel aanbieden.Â
Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van scheikunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.
Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van wiskunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.
Vanaf 1 januari 2019 is iedereen die - beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst - advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden, verplicht om in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat ‘Adviseren gewasbescherming’.
De Omgevingswet geeft nieuwe beleidsinstrumenten en brengt nieuwe uitvoeringsprincipes met zich mee. Dit vraagt om een nieuwe werkwijze die je helpt om de verschillende doelstellingen in de omgevingsprogramma's te integreren.
Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.
De cursus Belichten van (sport)grassen leert je wat goed belichten voor je grasmat kan betekenen. En welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te verbeteren, ook, of juist, wanneer natuurlijk licht slechts beperkt aanwezig is.
In de cursus komen alle waardevolle aspecten ten aanzien van bodem en bemesting aan bod. De cursus Bodem en bemesting is los te volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.
Hoe ontwerp je een business concept voor producten en diensten waar je klanten echt behoefte aan hebben? Hoe test je je concept? En hoe verkoop je dit vervolgens aan je klanten. Dit is in het kort waar de cursus Business concept & sales over gaat.
Alle cellen van een plant bevatten DNA: de handleiding voor de opbouw en het functioneren van een plant. In de cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen leer je hoe dit zich vertaald naar de eigenschappen van een plant en overerving.
De cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven leert je als data- of informatiespecialist om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Zoals de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast, om maar een paar voorbeelden te noemen.
Tijdens de cursus De bodem in topconditie word je in twee dagen bijgeschoold over de groeiplaats onder de spelonderdelen van jouw sportpark of golfbaan.
Welke keuzes maak jij om de kwaliteit van jullie speelveld te borgen? Met de cursus De grasmat als speelvloer kun je je in 2 dagen bijscholen over het beheer van de grasmat en de keuze voor gras(sen).
Leer alles over de aanvoer, afvoer, opslag en behandeling van water, rekening houdend met wettelijke richtlijnen, in de cursus Duurzaam waterbeheer.
Fotosynthese is de motor achter plantproductie. Met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus Fotosynthese gaan we in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk.
HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Hydroponics op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.
Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.
De cursus Inleiding in zaadfysiologie, die voorheen aangeboden werd door Breedwise, geeft je inzicht in alle factoren die invloed hebben op de kwaliteit van zaad en leert hoe je deze kan controleren.
Maak kennis met de varkenshouderij. De varkenshouderijsector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij.
Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis.
Maak kennis met de pluimveehouderij. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij.
Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.
Tijdens de cursus Levensmiddelenchemie krijg je inzicht in de belangrijke eigenschappen van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten.
Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.
Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt?