1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Alle onderwerpen
Expertise
Vooropleiding
Locatie
Kenmerk
  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Wil jij als professional in de bakkerijsector je kennis over brood-, banket- en chocoladebereiding verdiepen en direct toepassen in de praktijk? De cursus Bakkerijtechnologie biedt een praktijkgerichte opleiding op hbo-niveau, waarin technologie en vakmanschap samenkomen. Je leert alles over ingrediënten, fysisch-chemische processen, deegontwikkeling, fermentatie, sensoriek en het optimaliseren van bakprocessen. De cursus is modulair en flexibel en sluit aan bij de nieuwste ontwikkelingen in de bakkerijsector.

  • Cursus Basis Duurzaamheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagdelen

    Wil jij in korte tijd praktisch aan de slag met duurzaamheid binnen je bedrijf of organisatie? Tijdens de cursus Basis Duurzaamheid maak je kennis met de maatschappelijke context van duurzaamheid, milieumanagement binnen bedrijven en leer je een bijdrage te leveren aan het oplossen van diverse milieuproblemen.

  • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

    Cursus Basis microbiologie van voedings-middelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Wil jij begrijpen hoe micro-organismen voedsel beïnvloeden en hoe je bederf en besmetting voorkomt in jouw productieproces? Tijdens de cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen leer je de fundamenten van levensmiddelenmicrobiologie met directe toepassingen in kwaliteitsbeheer en voedselveiligheid. Je werkt in het microbiologisch laboratorium van HAS green academy, leert analyseresultaten interpreteren en vertaalt kennis naar praktische maatregelen in je eigen werkomgeving.

  • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Wil jij beter begrijpen hoe vetten, eiwitten en koolhydraten bijdragen aan de kwaliteit, houdbaarheid en structuur van voedingsmiddelen? In de cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten verdiep je je in de chemische en fysische eigenschappen van deze macronutriënten en leer je hoe ze zich gedragen tijdens verwerking en bereiding. De cursus koppelt theorie direct aan praktijk, zodat je deze kennis effectief kunt toepassen in productontwikkeling en kwaliteitscontrole.

  • Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagdelen

    Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

  • Cursisten bij koelkast met voedingsproduct - Cursus Kennismaking Voedinsmiddelentechnologie

    Cursus Kennismaking met voedingsmiddelen­technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 dagdelen

    Werk je in de voedingsmiddelenindustrie en wil je beter begrijpen hoe producten worden ontwikkeld, verwerkt en gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid? De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie biedt jou de essentiële basis om de technologische kant van voedselproductie te doorgronden. Je leert hoe processen als verwerking, verpakking en opslag bijdragen aan houdbaarheid en voedselveiligheid en hoe je deze kennis direct toepast in je werk.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Man bij bord

    Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA: Hierdoor ben je een goede gesprekspartner voor een LCA-expert en kun je LCA-trajecten binnen het bedrijf voorbereiden en begeleiden. LCA stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact van een bedrijf of product zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.

  • food logistiek

    Cursus Logistiek in Agro & Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagdelen

    Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.

  • Cursus Nutrition Quality & Health

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    6 dagdelen

    Als professional ben jij de specialist. Voor sommige uitdagingen is het echter goed om een meer holistische kijk te ontwikkelen. Binnen de cursus Nutrition, Quality & Health belichten we de vele kanten van humane voeding en dagen je uit om zelf met innovatie aan de slag te gaan, zonder de basis en jouw specialistische uit het oog te verliezen.

  • Cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Cursus Product- ontwikkeling van voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen.

  • Cursus Verdieping microbiologie van voedings-middelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Heb je de basis van microbiologie onder de knie en wil je meer leren over pathogenen, omgevingsmonitoring en microbiologische wetgeving? In deze verdiepingscursus ga je dieper in op de factoren die houdbaarheid en voedselveiligheid bepalen én leer je analyseresultaten beter interpreteren. Met extra praktijk in het lab en actuele theorie ben je straks een volwaardige gesprekspartner voor labs, klanten en collega’s.

  • Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    20 dagdelen

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagen

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

    Module Business Improvement

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

    Module Quality assurance

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

    Module Quality control

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.

  • Gezond en duurzaam eten verleidelijk maken

    Workshop Hoe maak je gezond en duurzaam eten onweerstaanbaar?

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Hoe kun je een consument positief verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Hiermee lichten we de belangrijkste methoden en aspecten toe hoe een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

Filters

Alle onderwerpen
Expertise
Vooropleiding
Locatie
Kenmerk