1. Home
  2. Onderzoek

Onderzoek

HAS green academy is dé kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo. Al 75 jaar. Bij de HAS kan iedereen met hart voor het groene domein zich voortdurend ontwikkelen om optimaal bij te dragen aan een toekomst met genoeg gezond voedsel in een gezonde leefomgeving.

HAS green academy zet haar expertise in voor onderzoek, advies en productontwikkeling in samenwerking met het werkveld. De HAS is voor organisaties, bedrijven en overheden een partner in het verkennen, verbinden en toepassen van kennis en kunde.

Onderzoeksagenda

13 lectoren en zo’n 50 docentonderzoekers werken samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld aan een toonaangevende onderzoeksagenda met praktijkgerichte onderzoeksprojecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Specifieke informatie over internationale projecten vind je bij HAS International Projects. 

Onze samenleving verandert in een hoog tempo. We worden geconfronteerd met grote maatschappelijke opgaves als het gaat om klimaat, biodiversiteit en voedselvoorziening, die om nieuwe antwoorden,  innovatieve oplossingen en systematisch denken vragen.

Deze vraagstukken hebben directe invloed op hoe wij als HAS green academy onze onderzoeksagenda vormgeven. We hebben de ambitie en voelen de verantwoordelijkheid om vanuit onze expertise in de agro, food en leefomgeving een bijdrage te leveren aan praktische oplossingen die onze wereld gezonder maken.

3 zwaartepunten

De HAS heeft 3 zwaartepunten die de komende jaren verder uitgebouwd worden:

Het fundament voor elk zwaartepunt vormt een onderzoeksgroep waarin verschillende lectoraten samenwerken aan verschillende onderzoekslijnen met onderliggende onderzoeksvragen en bijbehorende projecten.

We committeren ons hierbij actief aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, wat ons in staat stelt onze impact meetbaar te maken.

Onderzoekspodcast Hart voor Groen

Hart voor Groen is de nieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we thema’s op het snijvlak van agro, food en leefomgeving. Onze gasten hebben allemaal een hart voor groen en dragen op hun eigen manier bij aan praktische oplossingen die onze wereld gezonder maken.

Hart voor Groen