Cursus Packaging Projectmanager weer van start
Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkel...
23 mei 2022

Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkel...
23 mei 2022
“Je hebt een idee maar je weet helemaal niet of de wereld zo is als jij bedacht hebt. Om dat te ontdekken ga je de markt op, je gaat naar buiten op ontdekkingsreis.”
16 mei 2022
HAS Hogeschool heeft zich als educatiepartner aangesloten bij de Dutch Food Week die van 8 t/m 15 oktober 2022 gehouden wordt. Bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen...
10 mei 2022
HAS Hogeschool heeft zich ten doel gesteld dat de voedselverspilling binnen haar eigen organisatie uiterlijk in 2030 met 50% verminderd is. 5 studenten deden onderzoek...
18 maart 2022
Pablo Schultz, student Food Innovation bij HAS Hogeschool, heeft met zijn concept Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022 gewonnen. Pablo ontwikkelde een sp...
15 februari 2022
Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitge...
08 februari 2022
Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederla...
01 februari 2022
Natuurinclusieve landbouw. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar wat is het eigenlijk? In deel 2 geeft Harry van Delft, oud-lector Agrofood Marketing zijn visie over...
27 januari 2022
Natuurinclusieve landbouw. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar wat is het eigenlijk? En hoe belangrijk is natuurinclusieve landbouw in relatie tot het grote VN-doe...
17 januari 2022
HAS Hogeschool heeft recent het meerjarige onderzoeksprogramma ‘EU Skills lab Natuurlijk Boeren’ afgerond. Dit programma richtte zich op innovatieve boeren en hun omsc...
21 december 2021
HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefom...
07 december 2021
Antien Zuidberg startte 3 jaar geleden bij HAS Hogeschool met haar lectoraat ‘Design methoden in Food’. Ze onderzocht in die periode allerlei design methoden op het ge...
22 oktober 2021
Rob Bakker is sinds 1 september 2021 lector van het nieuwe lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie bij HAS Hogeschool. Het lectoraat vormt een van de dri...
01 oktober 2021
HAS Hogeschool start op 14 september 2021 in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de Rabobank de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingsch...
13 september 2021
Het lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie heeft als doel bedrijven in de agrofoodsector in staat te stellen te produceren met een minimale belasting va...
02 september 2021
HAS Hogeschool is sinds afgelopen najaar samenwerkingspartner van het Green Proteïn Excellence Center (GPEC). Het GPEC is een open innovatieplatform gericht op de plan...
09 juli 2021
Mary van Hoek-Hendriks is hogeschooldocent Food Innovation & Start ups aan HAS Hogeschool waar zij zich bezig houdt met het opleiden, coachen en klaarstomen van studen...
28 mei 2021
HAS Hogeschool start op 31 augustus 2021 in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Het is een cursus die theorie en pr...
26 mei 2021
HAS Hogeschool bood de afgelopen maanden in samenwerking met Biodiversity in Business aan 15 agrarisch ondernemers de mogelijkheid deel te nemen aan de bedrijfsopleidi...
26 april 2021
Lectoraatgroep Future Food Systems van HAS Hogeschool ontwikkelt binnen het gesubsidieerde innovatieprogramma ‘Ruimte voor Landbouw- en Voedseltransitie’ een effectiev...
07 april 2021
De foodindustrie wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Meer dan ooit zijn innovaties nodig om de foodindustrie wendbaar en concurrerend te houden. Binnen de curs...
22 maart 2021
De HAS Food Experience 2021 zit erop. Het event vond dit jaar volledig online plaats van 1-5 Maart en werd vanmiddag traditioneel afgesloten met de uitreiking van de j...
05 maart 2021
De HAS Food Experience 2021 komt eraan! Het event vindt dit jaar volledig online plaats van 1-5 Maart 2021. Elke dag bieden we een inspirerend programma in het teken v...
02 februari 2021
Als HAS Hogeschool nemen we normaal gesproken regelmatig deel aan internationale handelsmissies om te ontdekken welke kansen er in het buitenland liggen voor ons als k...
04 december 2020
Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en inno...
24 november 2020
In Nederland ontstaan nieuwe voedselbossen en er worden nog veel meer plannen gemaakt. Is het mogelijk om een kijkje te nemen in de winstgevendheid van een voedselbos?...
01 oktober 2020
Op de menukaart van restaurant The Green House in Utrecht staan momenteel 3 bijzondere gerechten, bedacht door 4 studenten van de opleiding Food Innovation van HAS Hog...
21 september 2020
‘Aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem’. Zo omschrijven initiatiefnemers Slow Food Youth Ne...
07 september 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Romy Baath werkt mee aan een onder...
07 juli 2020
Studenten van HAS Hogeschool gingen aan de slag met 3D-foodprinting. Centraal bij deze beroepsopdracht staat dan ook hoe de impact van 3D-geprint voedsel getest kan wo...
07 juli 2020
Tijdens de HAS Talkshow 2020 praten onze lectoren: Margje Voeten - lectoraat Innovatieve Biomonitoring, Lenny van Erp - lectoraat Precision Livestock Farming en Herman...
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema food.
18 juni 2020
Het is inmiddels 4 maanden geleden dat de HAS Food Experience 2020 plaatsvond bij HAS Hogeschool en recent hebben we het jaarboek gelanceerd. Lees ook de speciale HAS...
28 mei 2020
Overal op de wereld waar je komt zijn ze wel te vinden. De producten van The Coca-Cola Company. Kirsten van Zandwijk is werkzaam bij Coca-Cola Nederland. Zij is onder...
21 mei 2020
In een brief aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat liet de branchevereniging voor cateraars weten dat cateraars sterker geraakt worden door het coronavir...
19 mei 2020
De nieuwe situatie waarin we leven roept veel vragen op. Ook over voeding. Het wordt langzaam duidelijk dat een gezonde levensstijl invloed heeft op het verloop van ee...
12 mei 2020
Lekker bezig zijn in het zonnetje, met anderen, maar op een veilige afstand. Precies waar veel mensen nu naar op zoek zijn. In de aflevering van Jinek van 20 april hoo...
07 mei 2020
HAS-student en gastblogger Maud sprak met Pieter Helfferich van Agriprogress. "Iedereen heeft zich de afgelopen weken aan moeten passen aan het nieuwe normaal. Voor m...
30 april 2020
Plotseling stond de wereld stil. De straten leeg, de lucht strakblauw zonder strepen. 2 derdejaars HAS studenten werden –zoals vele mede studenten- getroffen door de C...
23 april 2020
Een (digitaal) boek vol innovatieve en kansrijke foodprojecten van 4e jaars studenten van HAS Hogeschool. Studenten nemen je op bijzondere wijze mee in hun visie op de...
18 maart 2020
HAS Hogeschool in Venlo hield donderdag 13 februari samen met Museum Van Bommel Van Dam een bijzonder diner: het Inspiratiediner. Een mix van studenten, docenten en pa...
06 maart 2020
De astronaut André Kuipers ziet zichzelf als ambassadeur van de aarde en kwam daarover vertellen als collegetourgast tijdens de uitreiking van de Impactprijs Groen Ond...
17 februari 2020
Het project Redhotintercrop – agroforestry chilli heeft tijdens de HAS Food Experience bij HAS Hogeschool de Buitencategorie van de FoodManShip Awards gewonnen. Studen...
04 februari 2020
In het lectoraat Voeding en Gezondheid staat een gezonde voedselomgeving – en dus gezonde voedselkeuzes maken - centraal. Een boeiende uitdaging in onze maatschappij w...
01 januari 2020
Lectoraatgroep Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo draagt het...
01 januari 2020
Het lectoraat Innovatief ondernemen met natuur levert een bijdrage aan de opschaling van natuurvriendelijke landbouwsystemen. Ook reikt het nieuwe, aanvullende combina...
01 januari 2020
Het lectoraat Eiwittransitie in voeding heeft als primair doel bij te dragen aan de eiwittransitie in Nederland met een focus op plantaardige eiwitten, maar kijkt ook...
01 januari 2020
Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector met lector Drs. Elies Lemkes-Straver legde primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkg...
01 januari 2020
Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich primair op zinvolle food-innovaties die consumenten bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Het lectoraat...
01 januari 2020
Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen...
01 januari 2020
Afgestudeerde Pim Vingerhoets heeft een soort knipperlichtrelatie met HAS Hogeschool. In 2015 studeerde hij af aan de opleiding Toegepaste Biologie en deed vervolgens...
03 december 2019
Een interview met Stefan Hermsen, afstudeercoördinator Packaging & Design over de hbo bachelor opleiding Food innovation, specialisatie Packaging & design.
19 november 2019
Hoe ziet de toekomst van de Brabantse agrofood eruit? Een brandende vraag waar geen pasklaar antwoord op is. Want we kunnen nu eenmaal niet in de toekomst kijken en de...
17 juni 2019
Lector Antien Zuidberg van het lectoraat Design Methoden in Food hield dinsdag 4 juni 2019 op HAS Hogeschool in Den Bosch haar inaugurele rede met als thema design thi...
12 juni 2019
Het lectoraat heeft een methode ontwikkeld om een systeemanalyse te maken die onderliggende oorzaken en structuren blootlegt en ze op al die niveaus aanpakt waardoor h...
05 april 2019
Farm Frites, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research en provincie Zuid-Holland gaan gezamenlijk werken aan reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duu...
18 maart 2019
Op woensdag 13 februari werden voor de uitbreiding de percelen op de proeflocatie uitgemeten. Marnix Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie va...
07 maart 2019
HAS Hogeschool en Hogeschool Zeeland werken samen in het Living Lab Schouwen-Duiveland aan vraagstukken rondom zout, zoute en zilte teelten. Tijdens de excursie kregen...
06 maart 2019
Frans van Leijden (HAS Hogeschool), Michel Bouts (Waterschap Limburg), Judith van de Mortel (HAS Hogeschool) en Har Frenken (Waterschap Limburg) ondertekenden deze wee...
28 februari 2019
Het was een spannende strijd dit jaar: de publieksprijs van de FoodManShip Awards tijdens de HAS Food Experience op 5 februari. Uiteindelijk waren er 2 winnaars:
07 februari 2019
Studenten specialisatie Bedrijfsontwikkeling en bedrijfsadvies: "Ze noemde ons de trots van de landbouwsector en gaf aan dat ze het volste vertrouwen heeft voor de inv...
01 februari 2019
Nederland is 2e geworden op de ranglijst buitenlands studieland in Europa en 7e ter wereld, volgens de nieuwe ranglijst die door het zoekportaal voor hoger onderwijs,...
29 januari 2019
Naast studiereizen naar Polen en Brussel, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement, gaan studenten aan de slag met het maken van een exportplan.
04 december 2018
Vanwege dit laatste: ‘te veel verzadigd vet’, leek het me interessant om ook eens wat over vet uit te gaan zoeken. Op bezoek dus bij MVO – de ketenorganisatie van de o...
01 november 2018
De HAS Food Experience van HAS Hogeschool vertegenwoordigt Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018.
22 oktober 2018
Cateraar Appèl serveerde op woensdag 10 oktober alléén vegetarische én veganistische gerechten. Waarom? Omdat het de Dag van de Duurzaamheid was, de jubileumeditie. Ov...
12 oktober 2018
ProefMei is een culinair en cultureel festival dat zich verbindt aan de streek Brabantse Wal. Het festival wordt sinds 2008 georganiseerd door vrijwilligers van de Sti...
11 oktober 2018
De HAS Food Experience en Day for Change vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018.
08 juni 2018
Het agrarische voedselbos is een initiatief van de stichting Voedselbosbouw Nederland en wordt gerealiseerd op gronden van Groen Ontwikkelfonds Brabant. Studenten van...
01 juni 2018
Bekijk hier voorgaande HAS Food Boek edities van de HAS Food Experience van HAS Hogeschool
28 februari 2018
Met een ondernemer een innovatie uitdaging aangaan waarbij de student al z’n talenten kan aanwenden en die getoetst wordt aan duurzame ontwikkeling. Het is een hele mo...
20 juni 2017
Henri B.V. is een producent van hoogwaardige kant-en-klare soepen, sauzen en maaltijden. Het in Drunen gevestigde familiebedrijf besteedt veel aandacht aan duurzame pr...
12 april 2017
HAS Hogeschool start in mei 2017 met een gloednieuwe cursus over insectenproductie voor food en feed.
19 januari 2017
Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen. En hoewel hij niet direct een agrarische achtergrond heeft in de zi...
01 december 2016
Afgestudeerde Food Innovation Anne Lyskawa presenteerde in 2015 op de HAS Food Experience haar concept MeatGreen: een burger die voor de helft uit rundvlees en voor de...
01 september 2016
De verduurzaming van wereldwijde agrofoodketens, dat is waar de opleiding International Food & Agribusiness in een notendop om draait. Dit studiejaar levert de opleidi...
06 juli 2016
De diervoedersector vernieuwen en verduurzamen. Dat is de ambitie van Feed Design Lab in Wanssum. Dit doet het lab via samenwerken met partners in haar netwerk, door h...
15 december 2015