Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Interview: Maurits Oosterlaar volgde de cursus Zuiveltechnologie

Machine in melkfabriek - Cursus Zuiveltechnologie
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Interviews
  4. Interview: Maurits Oosterlaar over de cursus Zuiveltechnologie

De cursus Zuiveltechnologie wordt al jaren met veel succes door tientalen cursisten doorlopen. Wat is nu de toegevoegde waarde van deze cursus voor iemand werkzaam in de zuivelsector? We spraken erover met Maurits Oosterlaar, Product Manager Dairy bij CSK Food Enrichment.

Voordat Maurits met de cursus startte, verwachtte hij een degelijke verdieping in verschillende elementen van de zuiveltechnologie. Tijdens de cursus was hij blij verrast dat er relatief veel aandacht aan kaas werd besteed. “Ik was op zoek naar een inhoudelijke verdieping in zuivel, omdat ik in mijn werk regelmatig in inhoudelijke discussies zit. Ook de vragen van onze klanten zijn over het algemeen meer inhoudelijk van aard. Op basis van de opgedane kennis, kan ik nu makkelijker schakelen in discussies en/of beslissingen nemen. Ook helpt het mij in het opzetten van onze zogenaamde value propositions; dat ik ook technisch meer uitleg kan geven over wat de waarde is van onze producten.”

Werk, privé en naar school

“Ik vond het prima te doen om naast mijn werk- en privéleven nog een cursus te volgen, ook al was het elke donderdag laat. Ik denk wel dat dat ook te maken had met het feit dat ik het erg leuk en interessant vond, waardoor het energie gáf in plaats van kostte. Af en toe hadden we wel flink wat leesvoer in de voorbereiding, maar niet té veel.”

Inhoud

"De onderwerpen over kaas en microbiologie (m.o. en melkzuurbacteriën) spraken mij het meeste aan. Daarnaast is het boek van Walstra echt prachtig. Een bijzonder volledig en inhoudelijk sterk naslagwerk. Via het kijkje in de keuken bij andere bedrijven kom je erachter wat er bij je medecursisten in hun bedrijven speelt. Ik vond het erg leuk om weer in de schoolbanken te zitten. En dat ik als ‘alpha’ toch best goed mee kan in deze technologische onderwerpen. Ook de sfeer in de groep was erg goed. Fijne mensen en beide docenten waren kundig en prettig om mee samen te werken. De practica waren een perfecte toevoeging aan de theorie, in mijn geval vooral het kaasmaken.”

Tips

Als laatste heeft Maurits nog een aantal tips voor andere cursisten die de cursus gaan volgen: “Bereid de lessen goed voor, lees de stof. Hierdoor haal je meer uit de colleges. En weet ook duidelijk wat je leerdoelen zijn. Ik wilde heel graag mijn kennis verdiepen op een aantal onderwerpen en dat is echt goed gelukt.”

Benieuwd naar de cursus Zuiveltechnologie? Bezoek dan onze cursuspagina Zuiveltechnologie.

Projectmanager

A.L.M. (Anneloes) Keijsper

Projectmanager


E: A.Keijsper@has.nl

T: +31 (0) 88 89 03 646

foto Anneloes Keijsper

Deel deze pagina