Fysieke bijeenkomst 'What about soil?' - College 23
Bekijk hier de presentaties Regeneratieve landbouw uit de Collegereeks What about Soil.
09 juni 2022

Bekijk hier de presentaties Regeneratieve landbouw uit de Collegereeks What about Soil.
09 juni 2022
Bekijk hier het webinar Beter Stikstof in bodem en grondwater uit de Collegereeks What About Soil.
17 maart 2022
Wat zijn potentiële afzetmarkten voor de oogst van Voedselbos ’t Mortelke en hoe kunnen deze samenwerkingen worden gerealiseerd? Het onderzoek geeft meer duidelijkheid...
24 januari 2022
Bekijk hier het webinar Beter begrijpen hoe we landbouwbodems duurzaam kunnen beheren uit de Collegereeks What About Soil.
13 januari 2022
Bekijk hier het webinar De bodem in onze leefomgeving uit de Collegereeks What About Soil.
07 oktober 2021
In dit rapport Voedselbos Ecosysteemdiensten wordt duidelijk dat een voedselbos omvangrijke ecologische waarde kan hebben. Helaas uit zich dat nog niet vaak in daadwe...
01 oktober 2021
In dit verslag blijkt dat samenwerken op het gebied van Certificering, (oogst)machines, marketing, afzet en verwerking gebieden zijn waar een cooperatie waarde kan toe...
01 oktober 2021
In dit rapport wordt een opzet gedaan om deze data te kunnen verstrekken door een vergelijking te trekken tussen de voedselproductie via gangbare gewassen en de voedse...
01 oktober 2021
Het lectoraat INVIS heeft als doel een bijdrage te leveren aan de reductie van de klimaatbelasting, door vis op een duurzamer manier te produceren met behulp van insec...
08 juli 2021
Bekijk hier het webinar Bodembiodiversiteit, onderzoek en praktijk uit de Collegereeks What About Soil.
03 juni 2021
Bekijk de webinar: 'Gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen' terug van de collegereeks What about soil (college 18) van HAS Hogeschool met Herman Peppelenbos (l...
23 maart 2021
Bekijk hier de Webinar What about Soil College 17 over de 'Levende bodem' terug met Ad van Haperen, onderzoeker akkerbouw bij WUR Open Teelten, Ceel Oele, projectleide...
24 december 2020
De Petmonitor is een samenwerking van Aeres Hogeschool en HAS Hogeschool.
30 oktober 2020
De Hippische Monitor 2021 is een rapport dat is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS Hogeschool jaarlijks in samenwerking met een Trendpanel uitvoert.
28 oktober 2020
In de afgelopen decennia is in Europa toenemende aandacht voor de ‘entrepreneurial mindset’ van jonge mensen. Overal wordt de noodzaak erkend individuen te ontwikkelen...
26 oktober 2020
Bekijk hier de Webinar What about Soil College 16 over Weerbare planten telen is het nieuwe normaal terug met Pius Floris is directeur en adviseur bij Plant Health Cur...
01 oktober 2020
Permacultuur is voor al bijna een halve eeuw populair onder de idealisten. Ondanks deze populariteit worstelt permacultuur in een meer conventionele context. Deze pape...
01 oktober 2020
U hebt zojuist een voedselbos geplant. Hoe deelt u uw verhaal met de wereld? Dit onderzoek en bijbehorend werkboek richten zich op het delen van de meerwaarde van je v...
01 oktober 2020
In Nederland ontstaan nieuwe voedselbossen en er worden nog veel meer plannen gemaakt. Is het mogelijk om een kijkje te nemen in de winstgevendheid van een voedselbos?...
01 oktober 2020
Hoe laten we een voedselbos werken? Dit artikel richt zich op de vraag: “Welke variabelen bepalen de economische haalbaarheid van voedselbossen?”.
01 oktober 2020
Dit rapport toont aan dat voedselbossen op de lange termijn de conventionele voedselsys-temen kunnen verslaan, hoewel er nog enkele belangrijke uitdagingen zijn, zoals...
01 oktober 2020
Lees meer om de juiste mechanismen, belanghebbenden, strategieën en instrumenten te vinden om een aantrekkelijk bedrijfsmodel voor voedselbossen te creëren.
01 oktober 2020
Hoe verhogen we de biodiversiteit in Nederland? Door samen te werken! Wat kunnen voedselbossen en restaurants voor elkaar betekenen? Dit verslag richt zich op die vragen.
01 oktober 2020
Tijdens de HAS Talkshow 2020 praten onze lectoren: Margje Voeten - lectoraat Innovatieve Biomonitoring, Lenny van Erp - lectoraat Precision Livestock Farming en Herman...
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema dier.
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema food.
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema plant.
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema leefomgeving en natuur.
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich binnen de domeinen agro, food en leefomgeving specifiek richten op bus...
18 juni 2020
Onderzoek naar gedrag, gezondheid en welzijn van dieren met behulp van sensordata
18 juni 2020
Designmethoden, methoden gebaseerd op design thinking, zijn zeer bruikbaar om antwoorden en oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen die wij tegenkomen in de...
18 juni 2020
De focus van het lectoraat van Antien Zuidberg, Design Methoden in Food, richt zich primair op zinvolle foodinnovaties die consumenten bewegen in de richting van duurz...
18 juni 2020
Jasper den Besten, lector Nieuwe Teeltsystemen, vertelt je in deze rondleiding de ins en outs over het project 'Het Nieuwe Telen'. Het Nieuwe Telen (HNT) is een teeltm...
18 juni 2020
Een (digitaal) boek vol innovatieve en kansrijke foodprojecten van 4e jaars studenten van HAS Hogeschool. Studenten nemen je op bijzondere wijze mee in hun visie op de...
18 maart 2020
De Hippische Monitor is een rapport dat is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS Hogeschool jaarlijks in samenwerking met een Trendpanel uitvoert.
13 september 2019
Dr. Judith van de Mortel, lector Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem bij HAS Hogeschool, heeft op 9 mei in Villa Flora in Venlo haar inaugurele rede gegeven....
09 mei 2019
De blauwdruk kalveropfok is een overzicht van zogenaamde succesfactoren op het gebied van bijvoorbeeld huisvesting, hygiëne, werkwijze en organisatie. Met elkaar staan...
19 februari 2019
Bekijk hier voorgaande HAS Food Boek edities van de HAS Food Experience van HAS Hogeschool
28 februari 2018