Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Kwaliteit in bedrijf

Hand vinkt takenlijst af - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk voor de garantie van de voedselveiligheid en kwaliteit van ons eten. In de cursus Kwaliteit in bedrijf maak je kennis met het werk van de kwaliteitsfunctionaris. Na afronding van deze cursus weet je alles over het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem.

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Kwaliteit in bedrijf kun jij:

  • Uitleggen wat het belang van kwaliteit in binnen de voedingsmiddelenindustrie.
  • Controles uitvoeren op voedingsproducten.
  • Een kwaliteitszorgsysteem opzetten.
  • Traceerbaarheid en recalls beheren binnen kwaliteitsmanagementsystemen.

Kwaliteitscontroles: meer dan alleen noodzaak

Natuurlijk leer je tijdens de cursus welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren. En dat altijd gekoppeld aan de praktijk.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Het opstellen van een gevaren- en risicoanalyse en beheersplan.
  • Het verbeteren van persoonlijke hygiëne en bedrijfshygiëne.
  • De principes en methoden van reiniging en desinfectie.
  • De factoren die van invloed zijn op reiniging.
  • De wetgeving rondom NVWA, HACCP en hygiënecodes.

Voor wie?

Deze cursus Kwaliteit in Bedrijf is interessant voor professionals die op welke manier dan ook betrokken zijn bij de (kwaliteit van) voedselproductie.

Begeleiding

De kennis krijg je van HAS-docenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie:

  • Wenda Hendrickx
  • Arianne van Velthoven

Toelatingseisen

De cursus Kwaliteit in Bedrijf is geschikt voor iedereen die betrokken is bij, dan wel verantwoordelijk is voor, voedsel(bereiding) in de dagelijkse praktijk en werkzaam is in de voedingsmiddelenbranche.

Start- en cursusdata

De cursus Kwaliteit in bedrijf start op 9 februari 2023. Je hebt 7 dinsdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur. Na de 7 lesavonden volgt een toetsavond op 13 april 2023. De cursus duurt in totaal 3 maanden.

Afronding cursus

Je sluit de cursus af met een examen. Als je een voldoende haalt en minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd, ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
09 februari 2023
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.362,50
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
Cateringarrangement
€ 19,00
Studiemateriaal
€ 48,50
Totaalprijs
€ 1.362,50
excl. btw*
*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

De cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.


STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Het is een zeer nuttige cursus! Ik heb er inmiddels mijn werk van gemaakt! Items die me aanspraken waren het opzetten van een kwaliteitssysteem, de les over auditen, de wetgeving binnen HACCP en het behandelen van verschillende kwaliteitssystemen in de voedingsbranche. Ik vond de cursus heel praktijkgericht, je kunt er meteen mee aan de slag. Bijzonder was de bedrijfsafdeling waar ik kon meelopen voor de opdracht. Dit ‘meelopen’ heeft uiteindelijk geresulteerd in een baan als kwaliteitsadviseur voedselveiligheid. De lesmaterialen die we kregen, zijn nog steeds een handig naslagwerk.

Ingrid van de Voort

Kwaliteitsadviseur Catharina Ziekenhuis

Deel deze pagina