1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie

Cursus Kennismaking met voedingsmiddelen­technologie

In het kort

Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis. Deze cursus geeft jou als voedingsmiddelentechnoloog in spe handvatten om een goede gesprekspartner te zijn.
Start
Onbekend
Duur
4 maanden
Taal
Nederlands
Investering
€ 1785
Locatie
Den Bosch

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie kun jij:

  • Uitleggen waarom bepaalde producten sneller bederven dan anderen.
  • Vertellen hoe een product is samengesteld.
  • De basis van wet-en regelgeving uitleggen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie aan bod:

  • De houdbaarheid van voedingsmiddelen.
  • De gevolgen van langdurige opslag.
  • De samenstelling van voedingsmiddelen.
  • Het nut van kwaliteit borgen en de bijbehorende wet- en regelgeving.
Voor wie

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie is interessant voor iedereen in de foodsector. Of je nu werkzaam bent als procesoperator of productontwikkelaar.

Begeleiding

De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:

  • Gerlinde van Santen - van Hees - docent Voedingsmiddelentechnologie
  • Wenda Hendrickx - docent Voedingsmiddelentechnologie
Mijn doel was om vanuit het gezichtsveld van voedingsmiddelentechnologen, de aanpak van fabricage te begrijpen. De cursus heeft mij ondersteund met begripsvorming en achtergronden in deze.
Marien van Kalmthout
Manager Kathabar Systems Europa CFF Consultancy

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De cursus duurt in totaal 4 maanden. Je hebt 9 middagen les van 13.00 tot 16.30 uur.

Let op: De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie met startdatum 5 september 2022 is volgeboekt. Er wordt op korte termijn een nieuwe startdatum gepland. Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwe startdatum? Stuur dan een mail naar Miriam Jorna, projectmanager van deze cursus.

Afronding van de cursus

Je sluit de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie af met een examen. Als je een voldoende haalt, ontvang je een certificaat.

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je tenminste nodig:

  • Mbo werk- en denkniveau.
Prijsspecificatie
Investering
€ 1.785,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.695,00
Cateringarrangement
€ 45,00
Studiemateriaal
€ 45,00
Totaalprijs
€ 1.785,00
excl. BTW
  • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals studiemateriaal en cateringarrangement worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

  • Hand vinkt takenlijst af - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Levensmiddelenmicrobiologie

    Cursus Levensmiddelen-microbiologie

    Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie