1. Home
  2. Samenwerken
  3. Samenwerkingen in de food- en milieusector

Samenwerkingen in de food- en milieusector

Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Om die reden werken wij graag met jou samen. Lees welke verschillende samenwerkingsmogelijkheden er zijn met HAS green academy, hoe je een eventuele stage- of afstudeeropdracht aanmeldt en welke bedrijven je al voorgingen. Zowel in ons onderwijs en trainingsaanbod als in het onderzoek dat we doen, zijn we bij het gehele proces binnen de food en milieusector actief en van de boer tot aan de consument. Hierdoor haal jij met HAS green academy de kennis in huis voor een praktijkgerichte oplossing voor jouw vraagstuk.

Samenwerkingen in de food- en milieusector

Afstudeerprojecten

In februari 2025 starten we weer volop met nieuwe projecten en onderzoeken waarin 4e jaars studenten met hun afstudeerproject aan de slag gaan onder regie van onze seniors. Hierin worden vanuit het cluster Food & Industry met studierichtingen Food Technology, Food Innovation, Health Innovation, Milieukunde met meer dan 190 afstudeerders en +/- 100 HAS collega’s betrokken. Een mooie kans om extra ‘doe kracht’, kennis, ervaring en talent in jouw organisatie in te zetten.

  • Enthousiaste jonge professionals, binden aan jouw organisatie.
  • Fulltime beschikbaarheid van 2-3 jonge professionals gedurende een periode van 4-5 maanden.
  • Professionele begeleiding en advies door adviseurs van HAS green academy.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs onderaan op deze pagina.

Andere samenwerkingsmogelijkheden

Wil je innoveren, heb je uitbreidingsplannen of wil je jouw productieproces optimaliseren, maar weet je niet goed waar te beginnen door gebrek aan tijd of mankracht? Haal de juiste, up-to-date kennis dan in huis. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt samenwerken met HAS green academy:

 

  • Onderwijsprojecten: Al vanaf het eerste studiejaar werken studenten aan een real-life case uit het bedrijfsleven. Wil jij een case inbrengen? Neem dan contact op.
  • Stages: Stage is een vast onderdeel van het onderwijsprogramma bij HAS green academy en biedt jou de kans om een frisse blik te krijgen op jouw bedrijfsprocessen. 
  • Bedrijfsopleidingen en cursussen: Doe zelf nieuwe inspiratie en vaardigheden op via een cursus of bedrijfsopleiding. Of je nu net kennismaakt met de sector of er al jaren in werkt en je verder wilt specialiseren: ons aanbod is zowel verbredend als verdiepend. Bekijk alle foodcursussen en opleidingen. Zoek je iets op maat voor jouw bedrijf of afdeling? We gaan graag met je in gesprek over een Incompany cursus.
  • Onderzoek: Werk samen met ons in onderzoeksprojecten binnen food en milieu. Zoals in het onderzoeksproject DataLab AgriFood of het project Goed Verpakt.
  • Events: Wil je kennismaken met HAS green academy voor inspiratie voor een project of vraagstuk? Dat kan! We organiseren regelmatig vakinhoudelijke events.

 

Meer informatie vind je onder 'Samenwerken' of neem contact op met een van onze adviseurs.

Samenwerken

Interesse in samenwerken met de HAS? Neem contact met ons op

Food opleidingen voor professionals

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    20 dagdelen

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagen

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

Wil je op de hoogte blijven?