Vooraankondiging: Frans van Leijden Award 2021
Op 10 januari 2020 overleed zeer onverwacht onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Frans van Leijden. Uit dankbaarheid en ter nagedachtenis aan hem is de Frans van...
19 januari 2021

Op 10 januari 2020 overleed zeer onverwacht onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Frans van Leijden. Uit dankbaarheid en ter nagedachtenis aan hem is de Frans van...
19 januari 2021
Ook in 2021 staat het innovatieve event GROW op de agenda. Op 10 juni 2021 zullen Limburgse studenten die een link met agrofood hebben zowel op de Brightlands Campus G...
15 januari 2021
HAS Hogeschool in Venlo heeft 7-8 januari 2021 een Hackathon of Hope gehouden. Tweedejaars HAS-studenten ontmoetten ieder uur van de hackaton online in totaal circa 80...
11 januari 2021
Het bedrijfsleven én beroepsonderwijs gaan het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom structureel ondersteunen om de agrofoodsector verder op de kaart te zett...
05 januari 2021
Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op d...
15 december 2020
Vanwege de huidige coronasituatie heeft het kabinet besloten de bestaande coronamaatregelen vanaf 16 december verder aan te scherpen. Voor HAS Hogeschool geldt dat wij...
15 december 2020
Als HAS Hogeschool nemen we normaal gesproken regelmatig deel aan internationale handelsmissies om te ontdekken welke kansen er in het buitenland liggen voor ons als k...
04 december 2020
Vanuit onze rol als opleiders van de toekomstige generatie agrariërs zien wij het als onze taak om agrarische ondernemers te ondersteunen in de transitie naar een duur...
27 november 2020
Onlangs is de Waterschans van Bergen op Zoom, gelegen aan de oude havenmonding en onderdeel van de West-Brabantse waterlinie, helemaal opgeknapt. Bij de werkzaamheden...
26 november 2020
Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en inno...
24 november 2020
De opleiding Healthy Living van HAS Hogeschool in Venlo bestaat 1 jaar. Net als vorig jaar is de opleiding ook dit studiejaar weer met een volle klas gestart: 35 stude...
23 november 2020
Zeven jaar geleden werd binnen HAS Hogeschool HAS International Projects (HIP) in het leven geroepen als centraal coördinatiepunt voor internationale projecten. Inmidd...
09 november 2020
HAS Hogeschool, Farm Frites, Wageningen University en de provincie Zuid-Holland werken samen aan de reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duurzame energie en...
27 oktober 2020
In de afgelopen decennia is in Europa toenemende aandacht voor de ‘entrepreneurial mindset’ van jonge mensen. Overal wordt de noodzaak erkend individuen te ontwikkelen...
26 oktober 2020
HAS Hogeschool is volgens de Keuzegids Hbo 2021 de 3e beste middelgrote hogeschool van Nederland. Bij Elsevier 'Beste studies 2020' staan we dit jaar op de 6e plek bij...
12 oktober 2020
Dick Pouwels (1969), vertrekt per 1 januari 2021 als voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool. Dick Pouwels wordt voorzitter van het College van Bestu...
01 oktober 2020
De hbo-opleiding Geo Media & Design van HAS Hogeschool wordt Applied Geo-Information Science. Het is een logisch gevolg van de doorontwikkeling van de opleiding die si...
24 september 2020
Op de menukaart van restaurant The Green House in Utrecht staan momenteel 3 bijzondere gerechten, bedacht door 4 studenten van de opleiding Food Innovation van HAS Hog...
21 september 2020
HAS Hogeschool houdt op donderdag 4 maart 2021 voor de eerste keer in het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom de workshop Zout- en Suikerverlaging voor de foodse...
14 september 2020
‘Aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem’. Zo omschrijven initiatiefnemers Slow Food Youth Ne...
07 september 2020
Bij HAS Hogeschool wordt op 7 en 8 september het studiejaar 2020-2021 officieel geopend. Ondanks de coronamaatregelen die het begin van dit studiejaar zo anders maken...
04 september 2020
De Provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg hebben met het Rijk een akkoord bereikt over de Regio Deal Noord-Limburg. HAS Hogeschool is betrokken bij het thema ‘tal...
16 juli 2020
Lars Orson de Jong, student Food Innovation, deed voor het lectoraat Voeding & Gezondheid een vervangende stageopdracht: een onderzoek naar de effecten van de coronacr...
16 juli 2020
In februari startten bij HAS Hogeschool 210 beroepsopdrachten (BO’s), het grootste aantal dat ooit tegelijk begon. Toen de coronacrisis uitbrak, werd ál het onderwijs...
13 juli 2020
De cursus Zuiveltechnologie wordt al jaren met veel succes door tientalen cursisten doorlopen. Wat is nu de toegevoegde waarde van deze cursus voor iemand werkzaam in...
13 juli 2020
Op donderdag 18 juni 2020 vond de derde editie van het eindevenement voor afstuderende student-ondernemers van HAS Hogeschool plaats: HAS Bloeiend. Vanwege corona was...
10 juli 2020
Goed opgeleide professionals zijn onmisbaar voor de innovatie en het succes in de groene sector. Hoe HAS Hogeschool daaraan bijdraagt? We spraken erover met Anouk van...
07 juli 2020
Toen begin maart de coronacrisis uitbrak, zijn we als HAS Hogeschool volledig overgestapt van fysiek naar online onderwijs. De enorme inzet en flexibiliteit van alle H...
07 juli 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Romy Baath werkt mee aan een onder...
07 juli 2020
Studenten van HAS Hogeschool gingen aan de slag met 3D-foodprinting. Centraal bij deze beroepsopdracht staat dan ook hoe de impact van 3D-geprint voedsel getest kan wo...
07 juli 2020
Op 18 juni hielden we de 1ste editie van de HAS Expo, een kennisexpositie waarmee wij aan alle HAS’ers en het werkveld lieten zien wat we in huis hebben aan kennis en...
23 juni 2020
Hoe is het om te werken of te studeren bij HAS Hogeschool in coronatijd? We namen afgelopen mei onder zowel medewerkers als studenten een enquête af. De resultaten van...
22 juni 2020
Tijdens de HAS Talkshow 2020 praten onze lectoren: Margje Voeten - lectoraat Innovatieve Biomonitoring, Lenny van Erp - lectoraat Precision Livestock Farming en Herman...
18 juni 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich specifiek richten op het thema food.
18 juni 2020
Anne-Jeth de Groot, student Food Innovation aan HAS Hogeschool, heeft de Food Innovation Bachelors Award 2020 gewonnen. Dit deed zij met haar babyvoedingsconcept Uk &...
12 juni 2020
Het is inmiddels 4 maanden geleden dat de HAS Food Experience 2020 plaatsvond bij HAS Hogeschool en recent hebben we het jaarboek gelanceerd. Lees ook de speciale HAS...
28 mei 2020
De HAS Food Experience is niet het enige evenement waar onze studenten te zien zijn. Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel geen ‘live’ evenementen, maar we hopen d...
28 mei 2020
Aan media-aandacht geen gebrek voor de HAS Food Experience. Verschillende vakbladen en regionale media schreven over onze studenten en/of brachten ze prachtig in beeld.
27 mei 2020
Ten tijde van de HAS Food Experience ontdekken veel studenten dat hun concept of project de aandacht trekt van de foodsector. Soms is er zoveel belangstelling dat stud...
27 mei 2020
De eiwittransitie, ofwel de overstap van dierlijk naar plantaardig eiwit, is al een tijdje gaande. Ook de coronacrisis wakkert de discussie over vlees weer flink aan....
26 mei 2020
Overal op de wereld waar je komt zijn ze wel te vinden. De producten van The Coca-Cola Company. Kirsten van Zandwijk is werkzaam bij Coca-Cola Nederland. Zij is onder...
21 mei 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun s...
18 mei 2020
De nieuwe situatie waarin we leven roept veel vragen op. Ook over voeding. Het wordt langzaam duidelijk dat een gezonde levensstijl invloed heeft op het verloop van ee...
12 mei 2020
Lekker bezig zijn in het zonnetje, met anderen, maar op een veilige afstand. Precies waar veel mensen nu naar op zoek zijn. In de aflevering van Jinek van 20 april hoo...
07 mei 2020
Twee derdejaars HAS studenten werden - zoals vele medestudenten- getroffen door de Covid-19 maatregelen: hun buitenlandse stage kon niet doorgaan. Nu bloggen Maud Maas...
05 mei 2020
HAS Hogeschool onderzoekt hoe wij ons ondernemersonderwijs kunnen verbeteren. Uitgangspunt daarbij is de ‘leefwereld’ van de student: tegen welke vraagstukken loopt hi...
04 mei 2020
HAS Hogeschool is afgelopen najaar een onderzoek gestart om te kijken hoe wij ons ondernemersonderwijs kunnen verbeteren. Uitgangspunt daarbij is de ‘leefwereld’ van d...
04 mei 2020
Student Toegepaste Biologie Manon Verijdt en begeleidend docent René Quinten vertellen in dit interview uitgebreid over het vierdejaars traject Betekenisvol Ondernemen.
04 mei 2020
HAS-student en gastblogger Maud sprak met Pieter Helfferich van Agriprogress. "Iedereen heeft zich de afgelopen weken aan moeten passen aan het nieuwe normaal. Voor m...
30 april 2020
Plotseling stond de wereld stil. De straten leeg, de lucht strakblauw zonder strepen. 2 derdejaars HAS studenten werden –zoals vele mede studenten- getroffen door de C...
23 april 2020
HAS Hogeschool houdt op 15 april 2020 van 15.00-21.00 uur een online open dag voor scholieren. Vanwege het coronavirus zijn de fysieke open dagen van 21 en 25 maart ko...
06 april 2020
De gemeente Bergen op Zoom krijgt ruim 7 ton regionale subsidie voor de ontwikkeling van het Dutch Agrifood Business (DAB), het voormalige Suikerlab waarin ook HAS Hog...
30 maart 2020
Een (digitaal) boek vol innovatieve en kansrijke foodprojecten van 4e jaars studenten van HAS Hogeschool. Studenten nemen je op bijzondere wijze mee in hun visie op de...
18 maart 2020
Het College van Bestuur heeft met ingang van 14 maart 2020 de reisinstructies voor studenten die naar het buitenland willen afreizen aangepast.
14 maart 2020
De astronaut André Kuipers ziet zichzelf als ambassadeur van de aarde en kwam daarover vertellen als collegetourgast tijdens de uitreiking van de Impactprijs Groen Ond...
17 februari 2020
Het project Redhotintercrop – agroforestry chilli heeft tijdens de HAS Food Experience bij HAS Hogeschool de Buitencategorie van de FoodManShip Awards gewonnen. Studen...
04 februari 2020
De leden voelen zich nauw verbonden met HAS Hogeschool, maar een gepaste afstand is noodzakelijk om de toezichthoudende taak goed te kunnen uitoefenen.
23 januari 2020
Het project HNT: Gas erop! is bedoeld om telers een nieuwe impuls te geven op weg naar Het Nieuwe Telen (HNT) en de mindset op basis van kennis en kunde bij te stellen.
09 januari 2020
De cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsmiddelen- of toeleverende industrie en die willen begrijpen hoe de voedingsproducten op industr...
09 januari 2020
Gezonde boodschappen staat centraal in het lectoraat Voeding en Gezondheid. Een boeiende uitdaging in onze maatschappij waarin de toename van overgewicht, obesitas en...
01 januari 2020
Lectoraatgroep Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo dragen we...
01 januari 2020
Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich op onderzoek naar design-methoden die ervoor zorgen dat meer food-innovaties met succes de markt halen.
01 januari 2020
Dit lectoraat legt primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkgericht onderzoek op het gebied van het duurzaam produceren van voedsel zowel na...
01 januari 2020
Het lectoraat Eiwittransitie in voeding heeft als primair doel bij te dragen aan de eiwittransitie in Nederland met een focus op plantaardige eiwitten, maar kijkt ook...
01 januari 2020
Het lectoraat Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem richt zich op de interactie tussen plant en bodem, waarbij de focus vooral ligt op de interactie tussen de...
01 januari 2020
Het lectoraat Groene Gezondheid heeft als doelstelling: kennisontwikkeling en kennisverspreiding rond het verhogen van groente- en fruitconsumptie en de gezondheid van...
01 januari 2020
Het lectoraat INVIS (Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig) werkt aan veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van insecte...
01 januari 2020
De opleiding is in september meteen gestart met een volle klas: 32 studenten. Deze instroom laat zien dat gezond leven bij jonge mensen enorm leeft.
16 december 2019
Afgestudeerde Pim Vingerhoets heeft een soort knipperlichtrelatie met HAS Hogeschool. In 2015 studeerde hij af aan de opleiding Toegepaste Biologie en deed vervolgens...
03 december 2019
Janina Panning is 24 jaar oud, Duitse en net afgestudeerd aan de opleiding International Food & Agribusiness (IFA) op HAS Hogeschool. En sinds 1 oktober is ze gestart...
02 december 2019
Een interview met Stefan Hermsen, afstudeercoördinator Packaging & Design over de hbo bachelor opleiding Food innovation, specialisatie Packaging & design.
19 november 2019
Volgens de Dean van Meru University of science and technology (MUST) Professor Romanus, zijn de gevolgen van klimaatverandering zeer zichtbaar in Kenya. Daarom laat hi...
11 november 2019
Bij Elsevier 'Beste studies 2019' staan we dit jaar op de 6e plek bij de specialistische hogescholen.
05 november 2019
Het team van HAS Hogeschool dat zich richt op de Zuidwestelijke Delta zetelt in het Suikerlab in Bergen op Zoom, dat sinds kort de officiële naam Delta Agrifood Busine...
22 oktober 2019
ABAB Accountants en Adviseurs heeft een speciaal HAS CarrièrePad voor startende werknemers die hun opleiding volgden bij HAS Hogeschool.
21 oktober 2019
Eerder vandaag ontvingen wij enorm veel reacties naar aanleiding van de ‘eet-geen-vlees’ actie van onze cateraar die zij van Wakker Dier hebben overgenomen. Hier wille...
04 oktober 2019
Aan de hand van het thema Verwondering riep ze alle studenten op ambassadeur te worden van de kringlooplandbouw. “Diep oude kennis op”, zei ze. “Bedenk nieuwe methoden...
10 september 2019
Inmiddels zijn lectoren Lenny van Erp (Precision Livestock Farming) en Antien Zuidberg (Design Methoden in Food) van HAS Hogeschool gelinkt aan de Engelse professoren...
03 september 2019
Marien de Bakker is docent bij HAS Hogeschool en is daarnaast gedetacheerd bij de GrowCampus als programmamanager bij het Datalab Agri-food. In die laatste functie ric...
04 juli 2019
Voor de 8e keer werd op 20 juni bij HAS Hogeschool het jaarlijkse HAS Year Event gehouden mét de uitreiking van de HAS Awards in 4 categorieën: Jong & Ondernemend, Duu...
20 juni 2019
Hoe ziet de toekomst van de Brabantse agrofood eruit? Een brandende vraag waar geen pasklaar antwoord op is. Want we kunnen nu eenmaal niet in de toekomst kijken en de...
17 juni 2019
De studenten Margriet, Roel, Laury en Lisa ontwikkelden een keuzemenu, waarbij een klant kiest voor een wafel verrijkt met 195 gram groenten, 21 gram eiwitten, 12 gram...
13 juni 2019
Lector Antien Zuidberg van het lectoraat Design Methoden in Food hield dinsdag 4 juni 2019 op HAS Hogeschool in Den Bosch haar inaugurele rede met als thema design thi...
12 juni 2019
Studenten van de opleidingen Toegepaste Biologie en Dier- en veehouderij deden vorig jaar voor Arla Foods Nederland een afstudeeronderzoek naar het behoud en het verde...
07 juni 2019
Hij start op 15 augustus 2019 en daarmee is het college, dat naast Erwin bestaat uit Liz Chermin (lid) en Dick Pouwels (voorzitter), weer voltallig en klaar voor de to...
03 juni 2019
De SustainaBul is een studenteninitiatief dat duurzaamheid binnen onderwijs bekroont en waar jaarlijks een duurzaamheidsranglijst uitrolt.
27 mei 2019
GROW is een ontmoetingsplaats voor onderwijs en arbeidsmarkt in de agro & foodsector. HAS-studenten wonnen met hun concept Local Hieros een prijs.
24 mei 2019
De netwerksite voor HAS-relaties is een platform voor alumni, medewerkers en 2e t/m 4e jaars-studenten. Je kunt er terecht voor het vinden of plaatsen van stages, vaca...
21 mei 2019
Dit deed ze op een bijzondere manier: alle genodigden gingen met een denkbeeldige tijdmachine vooruit naar het jaar 2030 waar ze Judith ontmoetten.
10 mei 2019
Dr. Judith van de Mortel, lector Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem bij HAS Hogeschool, heeft op 9 mei in Villa Flora in Venlo haar inaugurele rede gegeven....
09 mei 2019
HAS Hogeschool docent Maarten van Eeuwijk gaat halfjaarlijks een week naar de Egerton University in Kenia om docenten/coaches daar te trainen in ondernemerschaps- en c...
07 mei 2019
De Europese aanbesteding voor het nieuwe SIS werd recent afgerond. De opdracht is gegund aan het bedrijf CACI, het nieuwe systeem heet OSIRIS. Op 15 april 2019 tekende...
25 april 2019
De excursie was onderdeel van een internationale uitwisseling binnen het HAS onderzoeksprogramma Skills Lab Natuurlijk Boeren.
25 april 2019
In dit project werken ondernemers samen met kennisinstellingen aan een betere onderbouwing van het effect van nutriënten op het lichaam en de gezondheidswaarde van ver...
19 april 2019
Het lectoraat heeft een methode ontwikkeld om een systeemanalyse te maken die onderliggende oorzaken en structuren blootlegt en ze op al die niveaus aanpakt waardoor h...
05 april 2019
HAS Hogeschool en verschillende lokale Rabobanken hebben recent hun samenwerking vernieuwd én geïntensiveerd. Niet alleen banken uit heel Brabant maar ook uit Limburg...
26 maart 2019
Farm Frites, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research en provincie Zuid-Holland gaan gezamenlijk werken aan reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duu...
18 maart 2019
Zowel binnen de samenwerking als met CRV als Vitacress Real staat de aansluiting tussen het onderwijs met de praktijk centraal.
11 maart 2019
Het printen van voedsel met een 3D-printer staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment zijn het vooral culinaire toepassingen. Wereldwijd zijn echter ondernemers, zo...
08 februari 2019
Het was een spannende strijd dit jaar: de publieksprijs van de FoodManShip Awards tijdens de HAS Food Experience op 5 februari. Uiteindelijk waren er 2 winnaars:
07 februari 2019
Studenten specialisatie Bedrijfsontwikkeling en bedrijfsadvies: "Ze noemde ons de trots van de landbouwsector en gaf aan dat ze het volste vertrouwen heeft voor de inv...
01 februari 2019
Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld...
31 januari 2019
Nederland is 2e geworden op de ranglijst buitenlands studieland in Europa en 7e ter wereld, volgens de nieuwe ranglijst die door het zoekportaal voor hoger onderwijs,...
29 januari 2019
Het project Hartstikke Gruun Groenteplakken van oud HAS Hogeschool student Chantal van der Noordt, heeft de Impactprijs Groen Onderwijs 2018 in de categorie hbo gewonnen.
15 januari 2019
HAS Hogeschool, Heijs Food Products, Wageningen UR en Marks & Spencer werkten sinds 2015 in een groot 3-jarig Europees onderzoek samen aan de ontwikkeling van een inno...
11 januari 2019
Antien doet daarbij onder meer verdiepend onderzoek via afstudeeropdrachten van studenten. In februari start er een afstudeeropdracht met als doel een methode te ontwi...
12 december 2018
Naast studiereizen naar Polen en Brussel, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement, gaan studenten aan de slag met het maken van een exportplan.
04 december 2018
De HAS-minor Biobased Economy richtte zich inhoudelijk op het vervangen van fossiele grondstoffen door plantaardige grondstoffen en dan met een focus op de agrofoodsec...
04 december 2018
Herman Peppelenbos besloot een klas mbo’ers eens te laten uitzoeken hoe ze hun leeftijdsgenoten kunnen bereiken. Dit deed hij bij Helicon: HAS Hogeschool en Helicon zi...
22 november 2018
De focus van deze nieuwe opleiding ligt op het ontwikkelen van innovatieve concepten op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van m...
19 november 2018
HAS Hogeschool houdt jaarlijks meerdere open dagen en dit jaar komt daar voor het eerst een Online Open Day bij: op 3 december om 12.00 uur. Deze online open dag is En...
09 november 2018
Vanwege dit laatste: ‘te veel verzadigd vet’, leek het me interessant om ook eens wat over vet uit te gaan zoeken. Op bezoek dus bij MVO – de ketenorganisatie van de o...
01 november 2018
Het project ‘De Waarden van Groenten en Fruit’ moet ervoor gaan zorgen dat onze gezondheid op wetenschappelijke basis met natuurlijke producten kan worden ondersteund.
29 oktober 2018
De HAS Food Experience van HAS Hogeschool vertegenwoordigt Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018.
22 oktober 2018
Cateraar Appèl serveerde op woensdag 10 oktober alléén vegetarische én veganistische gerechten. Waarom? Omdat het de Dag van de Duurzaamheid was, de jubileumeditie. Ov...
12 oktober 2018
ProefMei is een culinair en cultureel festival dat zich verbindt aan de streek Brabantse Wal. Het festival wordt sinds 2008 georganiseerd door vrijwilligers van de Sti...
11 oktober 2018
HAS Hogeschool staat evenals in 2016 en 2017 ook dit jaar in de top 2 bij Elsevier en de Keuzegids als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit.
08 oktober 2018
Boerenkool. Is er een Nederlandser product in het groenteschap? Misschien komt het door onze wisselende seizoenen dat wij Nederlanders er zo dol op zijn.
25 september 2018
Het Open Datalab AgriFood op de Bossche Grow Campus gaat van start. Deze week maakte het EU-programma OPZuid bekend dat dit project de beoogde subsidie ontvangt. Partn...
20 september 2018
Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige proj...
17 september 2018
HAS Alumnus Zef Soogelee heeft zijn eigen bedrijf in vleesrunderen, kerstbomen en accommodatieverhuur op natuurlijke wijze laten groeien op basis van afzet.
10 september 2018
Judith van de Mortel is bij HAS Hogeschool gestart als lector ‘Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem’. Dit nieuwe lectoraat richt zich op de interactie tussen...
06 juli 2018
De HAS Food Experience en Day for Change vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018.
08 juni 2018
De eerste fase is net afgerond en de tweede fase is alweer van start: de partners van het initiatief ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ stomen gestaag door met op...
18 mei 2018
Van der Breggen BV is een moderne en professionele onderneming, waar met de grootste zorg stroopwafels en stroopkoeken worden gebakken. Kwaliteit staat bij Van der Bre...
09 april 2018
HAS-Alumnus Voedingsmiddelentechnologie Kitty Smeeten startte haar eigen bedrijf induurzame chocolade: Hands Off My Chocolate.
08 maart 2018
Het versterkt je spieren, is goed voor huid en haar en het geeft langdurig een verzadigd gevoel: eiwitten hebben tal van gezondheidsvoordelen. Niet verwonderlijk dus d...
07 maart 2018
Bekijk hier voorgaande HAS Food Boek edities van de HAS Food Experience van HAS Hogeschool
28 februari 2018
Voor de HAS Food Experience was 2018 een jaar vol mijlpalen. Op 29-30 januari was de 10e editie van het evenement op HAS Hogeschool waarop vierdejaars studenten innova...
28 februari 2018
De gebroeders Van de Hoeven hebben een methode ontwikkeld om kaas te verwerken tot een krokant product. Dit product – Kicks genaamd – is te gebruiken als snack of als...
14 februari 2018
HAS Hogeschooldocent Voedingsmiddelentechnologie Thieu Gubbels blikt terug op 40 jaar dienstverband.
10 november 2017
Stel: je bent achttien jaar en je studeert aan HAS Hogeschool. Je geniet van het studentenleven en of je wel voldoende fruit en groente eet, daar ben je eigenlijk niet...
10 november 2017
Recent werd het project PULSE goedgekeurd door SIA-RAAK: dit consortium richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige eiwitten-ingrediënten uit peulvruchten.
10 november 2017
Monsters neem je om de kwaliteit te monitoren. Hoe kun je de betrouwbaarheid van monsterresultaten van aardappelen verbeteren? Een onderzoek naar een nieuwe toetsingsm...
19 oktober 2017
Met een ondernemer een innovatie uitdaging aangaan waarbij de student al z’n talenten kan aanwenden en die getoetst wordt aan duurzame ontwikkeling. Het is een hele mo...
20 juni 2017
Bij VION Ingredients en Laru weten ze het al lang: oude tradities en nieuwe technieken kunnen elkaar prima versterken. En dus werd besloten om het traditionele product...
12 april 2017
Henri B.V. is een producent van hoogwaardige kant-en-klare soepen, sauzen en maaltijden. Het in Drunen gevestigde familiebedrijf besteedt veel aandacht aan duurzame pr...
12 april 2017
Dalco Food B.V. vervaardigt vlees- en vegetarische producten. Een struikelblok is de lozing van eiwitten en vetten. De afvalwaterkosten zijn immers aanzienlijk. Bovend...
14 maart 2017
Een befaamde Engelse uitspraak luidt: ‘We don’t wanna slice of cake, we want the whole bakery.’ Dat geldt ook voor kennis: die moet verder reiken dan kruimels. Toch sc...
15 februari 2017
HAS Hogeschool start in mei 2017 met een gloednieuwe cursus over insectenproductie voor food en feed.
19 januari 2017
Afgestudeerde Food Innovation Anne Lyskawa presenteerde in 2015 op de HAS Food Experience haar concept MeatGreen: een burger die voor de helft uit rundvlees en voor de...
01 september 2016
Wat de impact van een beroepsopdracht kan zijn op de strategie van een bedrijf bewijst Veromatic. Het bedrijf maakte na afloop van de opdracht een transitie door van k...
01 september 2016
De verduurzaming van wereldwijde agrofoodketens, dat is waar de opleiding International Food & Agribusiness in een notendop om draait. Dit studiejaar levert de opleidi...
06 juli 2016
Henri is een bedrijf dat koelverse soepen, sauzen en maaltijdcomponenten ontwikkelt en produceert. Zij probeert daarbij extra toevoegingen zoals smaakversterkers en co...
07 juni 2016
Fishion Processing BV in Overloon verwerkt verse vis voor de retail. Na de overname van Walraven Visverwerking kreeg Fishion Processing de mogelijkheid om meervallen t...
19 mei 2016
Een vrouw die brouwt. Dat is afgestudeerde Food Innovation Janneke Pieters. En dat niet alleen. Samen met vriendin Mary-jane Snelders begint zij een brewpub op een uni...
18 april 2016
Friet is tijdloos populair bij grote groepen mensen. Het wordt veel gebruikt in restaurants en cafetaria’s. Maar wie friet gaat afhalen, wordt geregeld geconfronteerd...
12 april 2016
De groenteconsumptie verhogen via producten waar de markt om vraagt. Dat willen Hannah vann Berge en Merel Maas, studenten van de opleiding Food Innovation van HAS Hog...
22 februari 2016
Duurzaamheid staat in de spotlights. Wat ooit het terrein was van pioniers, wordt steeds meer gemeengoed. Dat brengt nieuwe eisen en verwachtingen met zich mee, zowel...
17 februari 2016
Michael Luesink was voor hij naar HAS Hogeschool kwam al professioneel bezig met eten: hij werkte als chef in verschillende sterrenrestaurants. Hij koos voor een hbo-o...
13 januari 2016
Bierbrouwer Bavaria is het op een na oudste familiebedrijf in Nederland. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen voor Bavaria, in binnen- en buitenland. Onder leiding...
24 september 2015
Algen zijn organismen die gebruik maken van fotosynthese voor het produceren van energie. Ze worden gebruikt voor de productie van biodiesel, maar ze produceren ook vo...
24 september 2015
Kaas maken. Wie weet nog hoe dat moet in Nederland? Ondanks het feit dat Nederland een echt kaasland is, zijn er niet veel mensen die nog weten hoe het proces van kaas...
08 september 2015
Lamb Weston is een wereldspeler op het gebied van friet- en aardappelspecialiteiten en al jaren een goede samenwerkingspartner van HAS Hogeschool. Vorig jaar was het b...
30 augustus 2015
Femke van de Klundert twijfelde wel even over haar studiekeuze. Werd het Food Innovation of toch liever Verpleegkunde? Het werd HAS Hogeschool. Toen zij stage liep bij...
30 augustus 2015
StreekSelecties richt zich op de ontwikkeling en distributie van smaakvolle producten van Nederlandse bodem. Ze verzamelen deze producten onder de merknaam GIJS en mak...
22 april 2015
Op woensdag 10 februari 2021 organiseren we speciaal voor jou van 17.00 - 20.00 uur een online open dag. Onze enthousiaste docenten en studenten je alles over onze hbo...
10 februari 2021
De HAS Food Experience vindt volledig online plaats van 1-5 Maart 2021. Elke dag bieden we een inspirerend programma in het teken van een specifieke categorie.
01 maart 2021