Docenten vertellen over de cursus Business Concept en Sales
“Je hebt een idee maar je weet helemaal niet of de wereld zo is als jij bedacht hebt. Om dat te ontdekken ga je de markt op, je gaat naar buiten op ontdekkingsreis.”
16 mei 2022

“Je hebt een idee maar je weet helemaal niet of de wereld zo is als jij bedacht hebt. Om dat te ontdekken ga je de markt op, je gaat naar buiten op ontdekkingsreis.”
16 mei 2022
De afgelopen 2 jaar heeft de overheid agrarisch ondernemerschap actief gestimuleerd en zette samen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in op de ontwik...
03 mei 2022
Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding...
04 april 2022
Natuurinclusieve landbouw. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar wat is het eigenlijk? In deel 5 van deze blogserie geeft Ruben Burger, projectmanager Imagro en Food...
29 maart 2022
Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederla...
01 februari 2022
Natuurinclusieve landbouw. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar wat is het eigenlijk? In deel 2 geeft Harry van Delft, oud-lector Agrofood Marketing zijn visie over...
27 januari 2022
Natuurinclusieve landbouw. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar wat is het eigenlijk? En hoe belangrijk is natuurinclusieve landbouw in relatie tot het grote VN-doe...
17 januari 2022
Lector Daan Groot van het inmiddels afgeronde lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur heeft een doorstart gemaakt als lector met een nieuw lectoraat: Verdienvermoge...
13 januari 2022
HAS Hogeschool heeft recent het meerjarige onderzoeksprogramma ‘EU Skills lab Natuurlijk Boeren’ afgerond. Dit programma richtte zich op innovatieve boeren en hun omsc...
21 december 2021
HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefom...
07 december 2021
IIn opdracht van de IUCN NL, De Vlinderstichting en NIOO-KNAW & Centrum voor Bodemecologie en in kader van het programma Onder het Maaiveld ontwikkelde HAS Hogeschool...
10 november 2021
In dit rapport Voedselbos Ecosysteemdiensten wordt duidelijk dat een voedselbos omvangrijke ecologische waarde kan hebben. Helaas uit zich dat nog niet vaak in daadwe...
01 oktober 2021
In dit verslag blijkt dat samenwerken op het gebied van Certificering, (oogst)machines, marketing, afzet en verwerking gebieden zijn waar een cooperatie waarde kan toe...
01 oktober 2021
In dit rapport wordt een opzet gedaan om deze data te kunnen verstrekken door een vergelijking te trekken tussen de voedselproductie via gangbare gewassen en de voedse...
01 oktober 2021
Het is niet niks: groenten en fruit zonder krassen of stoten importeren vanuit exotische landen. Wat te groot, te klein, of beschadigd is, voldoet niet langer aan de k...
02 september 2021
Het akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA uit Ooltgensplaat in de Zuidwestelijke Delta wil in 2022 één van de duurzaamste vollegrondsgroentebedrijven van Nederland zijn. 4 studen...
09 juli 2021
HAS Hogeschool is sinds afgelopen najaar samenwerkingspartner van het Green Proteïn Excellence Center (GPEC). Het GPEC is een open innovatieplatform gericht op de plan...
09 juli 2021
“Het is geen opleiding met pasklare antwoorden. De ondernemers startten een gezamenlijke zoektocht naar hoe ze de omschakeling om een rendabele manier moeten maken," a...
Mary van Hoek-Hendriks is hogeschooldocent Food Innovation & Start ups aan HAS Hogeschool waar zij zich bezig houdt met het opleiden, coachen en klaarstomen van studen...
28 mei 2021
Lectoraatgroep Future Food Systems van HAS Hogeschool ontwikkelt binnen het gesubsidieerde innovatieprogramma ‘Ruimte voor Landbouw- en Voedseltransitie’ een effectiev...
07 april 2021
De HAS Food Experience 2021 zit erop. Het event vond dit jaar volledig online plaats van 1-5 Maart en werd vanmiddag traditioneel afgesloten met de uitreiking van de j...
05 maart 2021
Een parking pitch en een heuse Dragons’ Den. Dat waren twee hoogtepunten van de minor Ondernemen & Innoveren die afgelopen najaar plaatsvond bij HAS Hogeschool in Venl...
29 januari 2021
HAS Hogeschool in Venlo heeft 7-8 januari 2021 een Hackathon of Hope gehouden. Tweedejaars HAS-studenten ontmoetten ieder uur van de hackaton online in totaal circa 80...
11 januari 2021
Als HAS Hogeschool nemen we normaal gesproken regelmatig deel aan internationale handelsmissies om te ontdekken welke kansen er in het buitenland liggen voor ons als k...
04 december 2020
Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en inno...
24 november 2020
Permacultuur is voor al bijna een halve eeuw populair onder de idealisten. Ondanks deze populariteit worstelt permacultuur in een meer conventionele context. Deze pape...
01 oktober 2020
U hebt zojuist een voedselbos geplant. Hoe deelt u uw verhaal met de wereld? Dit onderzoek en bijbehorend werkboek richten zich op het delen van de meerwaarde van je v...
01 oktober 2020
Dit rapport toont aan dat voedselbossen op de lange termijn de conventionele voedselsys-temen kunnen verslaan, hoewel er nog enkele belangrijke uitdagingen zijn, zoals...
01 oktober 2020
Lees meer om de juiste mechanismen, belanghebbenden, strategieën en instrumenten te vinden om een aantrekkelijk bedrijfsmodel voor voedselbossen te creëren.
01 oktober 2020
Hoe verhogen we de biodiversiteit in Nederland? Door samen te werken! Wat kunnen voedselbossen en restaurants voor elkaar betekenen? Dit verslag richt zich op die vragen.
01 oktober 2020
CRV heeft het veel gehanteerde handboek ‘Beslissen van kalf tot koe’ vernieuwd en opnieuw uitgebracht. Op 1 oktober presenteerde de coöperatie voor rundveeteelt het bo...
30 september 2020
‘Aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem’. Zo omschrijven initiatiefnemers Slow Food Youth Ne...
07 september 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun s...
20 augustus 2020
Binnen dit overzicht laten we afstudeeropdrachten van studenten van HAS Hogeschool zien die zich binnen de domeinen agro, food en leefomgeving specifiek richten op bus...
18 juni 2020
Overal op de wereld waar je komt zijn ze wel te vinden. De producten van The Coca-Cola Company. Kirsten van Zandwijk is werkzaam bij Coca-Cola Nederland. Zij is onder...
21 mei 2020
Bij de overname van een familiebedrijf staan jonge boeren voor grote uitdagingen en dat vraagt om goede advisering en begeleiding. Een zevental hogescholen gaat onderz...
19 mei 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun s...
18 mei 2020
HAS Hogeschool in Venlo hield donderdag 13 februari samen met Museum Van Bommel Van Dam een bijzonder diner: het Inspiratiediner. Een mix van studenten, docenten en pa...
06 maart 2020
Het project Redhotintercrop – agroforestry chilli heeft tijdens de HAS Food Experience bij HAS Hogeschool de Buitencategorie van de FoodManShip Awards gewonnen. Studen...
04 februari 2020
Lectoraatgroep Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo draagt het...
01 januari 2020
Het lectoraat Groene Gezondheid heeft als doelstelling: kennisontwikkeling en kennisverspreiding rond het verhogen van groente- en fruitconsumptie en de gezondheid van...
01 januari 2020
Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich primair op zinvolle food-innovaties die consumenten bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Het lectoraat...
01 januari 2020
Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen...
01 januari 2020
Suze van Paassen en Remie Sturme – beiden net afgestudeerd aan de Engelstalige opleiding Business Management in Agriculture & Food – werkten afgelopen half jaar aan ee...
17 juli 2019
HAS Hogeschool werkt nauw samen met verschillende partners in de Zuidwestelijke Delta. CZAV is er daar een van. Vorig jaar onderzochten 2 studenten Tuinbouw en Akkerbo...
17 april 2019
Op woensdag 13 februari werden voor de uitbreiding de percelen op de proeflocatie uitgemeten. Marnix Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie va...
07 maart 2019
Het printen van voedsel met een 3D-printer staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment zijn het vooral culinaire toepassingen. Wereldwijd zijn echter ondernemers, zo...
08 februari 2019
Studenten specialisatie Bedrijfsontwikkeling en bedrijfsadvies: "Ze noemde ons de trots van de landbouwsector en gaf aan dat ze het volste vertrouwen heeft voor de inv...
01 februari 2019
Natuurinclusief denken en handelen - waarbij de natuur zo goed mogelijk benut wordt in en rondom het boerenbedrijf – wordt als vast onderdeel opgenomen in het lesprog...
01 februari 2019
Het was afgelopen zomer een van de 16 winnaars van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen: het project De Natuurakker. 2 studenten van HAS Hogeschool deden hun afstudeer...
17 januari 2019
Antien doet daarbij onder meer verdiepend onderzoek via afstudeeropdrachten van studenten. In februari start er een afstudeeropdracht met als doel een methode te ontwi...
12 december 2018
Naast studiereizen naar Polen en Brussel, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement, gaan studenten aan de slag met het maken van een exportplan.
04 december 2018
Herman Peppelenbos besloot een klas mbo’ers eens te laten uitzoeken hoe ze hun leeftijdsgenoten kunnen bereiken. Dit deed hij bij Helicon: HAS Hogeschool en Helicon zi...
22 november 2018
Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige proj...
17 september 2018
Studenten van alle leerjaren en van verschillende opleidingen van HAS Hogeschool doen onderzoek op weidevarkenshouderij Den Elshorst. Dit is het eerste bedrijf in Nede...
18 juni 2018
Het agrarische voedselbos is een initiatief van de stichting Voedselbosbouw Nederland en wordt gerealiseerd op gronden van Groen Ontwikkelfonds Brabant. Studenten van...
01 juni 2018
De eerste fase is net afgerond en de tweede fase is alweer van start: de partners van het initiatief ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ stomen gestaag door met op...
18 mei 2018
De gebroeders Van de Hoeven hebben een methode ontwikkeld om kaas te verwerken tot een krokant product. Dit product – Kicks genaamd – is te gebruiken als snack of als...
14 februari 2018
Met een ondernemer een innovatie uitdaging aangaan waarbij de student al z’n talenten kan aanwenden en die getoetst wordt aan duurzame ontwikkeling. Het is een hele mo...
20 juni 2017
Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen. En hoewel hij niet direct een agrarische achtergrond heeft in de zi...
01 december 2016
De verduurzaming van wereldwijde agrofoodketens, dat is waar de opleiding International Food & Agribusiness in een notendop om draait. Dit studiejaar levert de opleidi...
06 juli 2016
Vasteplantenkwekerij Lucassen is een partnerbedrijf van HAS Hogeschool, locatie Venlo. Het bedrijf is al 3 generaties in de familie en werd door de broers Pieter en Ma...
27 juni 2016
Om de internationale handelspositie te verbeteren, wil de Keniaanse regering investeren in onderwijsprogramma’s voor kleine boeren. Met financiële ondersteuning van...
30 augustus 2015