Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Afstuderen bij HAS Hogeschool met een beroepsopdracht

In het 4e jaar voeren studenten van HAS Hogeschool in het kader van hun afstuderen een project uit in het bedrijfsleven (de zogenaamde beroepsopdracht). Dit gebeurt onder professionele begeleiding van HAS Hogeschool.

HAS Hogeschool hanteert bij beroepsopdrachten een heldere filosofie: studenten dienen in een resultaatgerichte omgeving te laten zien dat zij hun diploma waard zijn.

De projectaanpak, doelstellingen en resultaten worden in een contract tussen HAS Hogeschool en de opdrachtgever vastgelegd. Dankzij deze formule profiteert de opdrachtgever van multidisciplinaire deskundigheid, een brede know-how en enthousiaste jonge professionals.

Bekijk op Kennis en Expertise pagina om voorbeelden te zien van deze projecten.

U als opdrachtgever

Als opdrachtgever investeert u in een projectresultaat en de daarvoor benodigde expertise en tijd van één of meer adviseurs. De onderwijskundige begeleiding blijft een verantwoordelijkheid van HAS Hogeschool en wordt gefinancierd uit de onderwijsmiddelen (20 uur per student). Het projectteam werkt als externe consultants voor de opdrachtgever. De standplaats is afhankelijk van het type werkzaamheden en kan dus op het bedrijf zijn, bij HAS Hogeschool of op een andere locatie.

Opzet teams

Een beroepsopdracht wordt uitgevoerd door een team van doorgaans twee studenten, waarbij elke student zijn of haar expertise, belangstelling en ervaring meebrengt. Multidisciplinaire teams komen steeds vaker voor: studenten uit verschillende opleidingen maken dan deel uit van het team, bijvoorbeeld voedingsmiddelentechnologie & fooddesign, milieutechnologie & bedrijfskunde, veehouderij & vleestechnologie.

Voordelen

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  • enthousiaste professionals, aan het begin van hun professionele carrière
  • fulltime beschikbaarheid gedurende een periode van 5 maanden
  • professionele begeleiding en advies door adviseur van HAS Hogeschool
  • resultaatgarantie


Startmoment beroepsopdracht

De meeste beroepsopdracht hebben als startmoment begin februari, maar ook op andere momenten van het jaar beginnen studenten met hun beroepsopdracht.

Voorbeeld projecten

HAS Hogeschool


E: has@has.nl

T: +31888903600

Voorbeelden van beroepsopdrachten

  • HAS Food Experience: concepten vanuit de intrinsieke motivatie van de student

    Voor de HAS Food Experience was 2018 een jaar vol mijlpalen. Op 29-30 januari was de 10e editie van het evenement op HAS Hogeschool waarop vierdejaars studenten innovatieve projecten presenteren. Voor het eerst duurde het evenement niet 1 maar 2 dagen. Ook waren er voor de eerste keer meer dan 1500 bezoekers en werd er een HAS Food Experience app gelanceerd. En als klap op de vuurpijl zat de HAS Food Experience bij de laatste 3 in de Europese finale van de EEPA Awards (internationale prijs voor initiatieven die ondernemerschap bevorderen) die op 20 november 2018 plaatsvond. Op 4-5 februari 2019 vindt de 11e editie plaats.

    Lees meer