Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Interview: Studenten presenteerden project zoete, zoute en zilte teelt aan koningspaar

Presentatie Zoete Zoute Zilte Teelt
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Interviews
  4. Interview: Studenten presenteerden project zoete, zoute en zilte teelt aan koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten dinsdag 16 oktober 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Onze 3e jaars studenten Geo Media & Design Dana van Balen en Stefan de Hoop mochten het project 'Zoete, zoute en zilte teelt’ presenteren aan ons koningspaar. We vroegen ze natuurlijk naar hun ervaringen.

Het is een hele eer om voor het koningspaar te presenteren. Hoe bereid je je op zoiets voor?

“De storymap moest eerst flink ingekort worden. De presentatie hebben wij een aantal dagen van te voren voor een groepje docenten geoefend en thuis voor familie en vrienden. Zelfs onderweg naar Zeeland, in de auto, heb we de presentatie geoefend. Na de laatste oefening in het Veerhuis op Sint Philipsland, waren wij er echt klaar voor,” vertelt Stefan.

Waren jullie erg zenuwachtig?

“Vooraf was ik niet nerveus. Mijn zenuwen kwamen pas op toen er zich wat technische problemen voordeden,” zegt Stefan. “Net voor de presentatie waren de problemen gelukkig opgelost en konden we rustig onze presentatie houden. Tijdens de 5 minuten waarin wij mochten presenteren hebben wij ons verhaal duidelijk in beeld gebracht door middel van kaarten en infographics. Ook hadden wij een grote poster uitgeprint die ondersteuning bood, wanneer de kaarten nog geladen moesten worden.”

Presentatie Zoete Zoute Zilte Teelt

Foto: Mechteld Jansen

Hoe was de reactie van het koningspaar?

De studenten merkten dat het koningspaar zich goed had voorbereid en veel van de informatie af wist die besproken werd. Stefan: ”Het koningspaar was erg spontaan, vriendelijk en belangstellend. Vooral Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander stelde een aantal inhoudelijke vragen.” Dana vult aan: “Ze stelden vragen over bijvoorbeeld de data die werden gebruikt bij de jaarlijkse neerslag kaart. Over hoeveel jaar zijn deze data gemeten en hoe komt het dat het op sommige plekken in Schouwen-Duiveland meer regent dan op andere plekken.” Op het eind van de dag was er nog een afsluitende bijeenkomst, waarbij het koninklijk paar ook aanwezig was. Na binnenkomst kwamen ze naar de studenten toe om hen te bedanken voor de presentatie. Stefan en Dana: “We hebben nog gepraat over onze studie, het belang van het onderzoek en onze visie op de toekomst. Dit maakte de dag nog extra speciaal voor ons gevoel.”

Hoe kijk je er achteraf op terug?

Stefan: “Het was een onvergetelijke, bijzondere en leerzame ervaring, die ik hoogstwaarschijnlijk nooit meer ga meemaken.” “Klopt,” beaamt Dana. “Het is iets waar je een tijd naar toe leeft en dan is het opeens voorbij. De presentatie geven voor het koningspaar was erg leuk om te doen, vooral omdat ze ook zo geïnteresseerd waren. En zoals ik al zei het praatje op het eind van de dag maakte de dag helemaal compleet! Ik heb een super positieve dag gehad waar ik nog lang met een leuk gevoel op terugkijk,” sluit Dana vol trots af. En terecht. Ik voel het ook. Trots op onze HAS-studenten.

Deel deze pagina