1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

In het kort

Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In de cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen. Een must voor iedere foodprofessional!
Start
Wordt gepland
Duur
3 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch

Over de cursus

Voedselveiligheid is en blijft een hot topic binnen de voedingsmiddelenindustrie. In de cursus leer je alles over het minimaliseren van risico's. Je doet kennis op van toxische stoffen en micro-organismen in voedingsmiddelen. Zo maak je écht het verschil in het beoordelen van voedselveiligheid.

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid kun jij:

  • De microbiologische houdbaarheid van producten bepalen.
  • De risico's van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten vaststellen.
  • Uitleggen welke vormen van bederf de houdbaarheid van voedingsmiddelen beperken.
  • De belangrijkste toxicologische stoffen benoemen.
  • Verschillende onderzoekstechnieken toepassen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Ziekteverwekkende micro-organismen.
  • Hoe je hitte en fermentatie kunt inzetten om bederfkans en -snelheid te beperken.
  • Ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing.
Voor wie

De cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid is interessant voor iedereen die betrokken is bij (de kwaliteit van) voedingsmiddelen.

Begeleiding

De theoretische kennis krijg je van verschillende HAS-docenten:

  • Joost van Linschooten - docent Food Technology
  • Judith van Eijk - docent Food Technology
Het onderwerp dat me met name aansprak was het bepalen van de houdbaarheid en beoordelen van voedselveiligheid risico’s. Kortom een aanrader, zeker volgen!
Fedde Strik
Manager kwaliteitszorg bij Sligro Food Group bv

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De cursus wordt gepland.

Je hebt 8 dinsdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur. 

  • 8 avonden theorie/praktijk
  • 1 toetsavond 

De cursus duurt in totaal 3 maanden.

Studiebelasting

De cursus vraagt om ongeveer 4,5 uur aan zelfstudie per week, buiten de lessen om.

Afronding van de cursus

Je sluit de cursus af met een examen. Als je een voldoende haalt en minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd, ontvang je een certificaat.

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je tenminste nodig:

Prijsspecificatie
Investering
€ 1.702,55
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.550,00
Cateringarrangement
€ 47,60
Studiemateriaal
€ 104,95
Totaalprijs
€ 1.702,55
excl. BTW
  • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie