Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Levensmiddelenchemie

Moleculen - Cursus Levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden.

Inhoud

In de cursus Levensmiddelenchemie maak je kennis met biomoleculen en organische verbindingen, leer je de beginselen van de organische chemie en maak je kennis met de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen. Na afronding kun je de cursus Productontwikkeling & Voedselingrediënten volgen.

Voor wie?

Iedereen betrokken bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.

Duur

7 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

Kennis van scheikunde op havo 5 of mbo niveau 3 of mbo niveau 4. Heeft scheikunde niet in je vakkenpakket of opleiding gezeten, dan is het wenselijk de Deficiëntiecursus Scheikunde met een voldoende af te ronden.

Certificering

De cursus Levensmiddelenchemie wordt afgesloten met een examen, dit kan zijn een schriftelijk tentamen of het inleveren van een opdracht. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
16 november 2021
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.209,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.190,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 19,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.209,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 251,61
Totaalprijs
€ 1.460,61
incl. BTW
Cursusprijs in inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.
Zet de stap!

De cursus interesseerde me om mijn persoonlijke ontwikkeling en de toevoeging op mijn CV met voedingsmiddelenkennis. De items die me aanspraken uit de cursus waren koolhydraten en eiwitten, het stuk zetmeel sprak heel erg tot de verbeelding, daar werk ik dagelijks mee bij Unilever. Het is geweldig om met allemaal mensen met werkervaring samen in een klas te zitten. Daar leer je heel veel van.

Tjerk Bouman

Productontwikkelaar bij Unilever