Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Basis Bakkerijtechnologie

Etalage met verschillende broodjes - Cursus basis bakkerijtechnologie
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Basis Bakkerijtechnologie

Behoefte aan kennis over brood en banket? Met de cursus Basis Bakkerijtechnologie leg je in korte tijd een gezonde bodem. Voor een beter begrip van grond- en hulpstoffen, processen en producten. Bakkerijtechnologie in een notendop. Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

Inhoud

Omdat veel mensen óf in de brood- óf in de banketsector werken, kent de cursus twee specialisaties: brood en banket. Na de algemene introductie kunnen cursisten naar wens één of allebei de specialisaties volgen. Bij alle onderdelen wordt de theorie getoetst in een practicum.

In het algemene deel passeren verschillende brood- en banketproducten de revue. Samenstelling, kenmerken en eigenschappen komen in vogelvlucht voorbij. Daarnaast is er aandacht voor invloedsfactoren (suiker, eitwit, vet), emulgatoren, enzymen en rijsmiddelen.

In de Specialisatie Brood komen verschillende unit operations aan bod: kneden, rijzen en bakken. In het practicum wordt het effect van variabelen op broodbereiding onderzocht: rijstijd, rijstemperatuur, baktijd, baktemperatuur. Daarnaast worden gistbrood en zuurdesembrood met elkaar vergeleken.

In de Specialisatie Banket worden bladerdeeg, croissantdeeg, vet-/suikerdeeg, soezen, cake en kapsel besproken. In het practicum volop aandacht voor het effect van grondstoffen (vetsoort, soorten suikers) en processing (mengtijd, kloptijd) op het eindproduct.

Voor wie?

Werkzaam in de bakkerijsector en bruisend van energie? Deze cursus is geschikt voor iedereen in de bakkerijsector -of aanverwante bedrijfstakken- die op zoek is naar technologische achtergronden.

Ben je op zoek naar een verdere verdieping van je vakkennis? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Bakkerijtechnologie.

Duur

Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

De cursus is onderverdeeld in 3 onderdelen:

  1. Algemeen deel
  2. Specialisatie brood
  3. Specialistatie banket

Je kunt ervoor kiezen om het algemene gedeelte te volgen met één specialisatie of met beide specialisaties.

Toelatingseisen

Naast enthousiasme en ambitie is enige voorkennis op het gebied van voedingsmiddelen gewenst.

Certificering

Bij een 100% aanwezigheid ontvang je een certificaat 'Basis Bakkerijtechnologie'.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina