1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Ben jij geïnteresseerd om inzichten te krijgen in het thema Gezonde voeding en gezond leven? Afgelopen periode zijn onze afstudeerders bezig geweest om diverse onderzoeken uit te voeren op dit thema!

appels aan boom

Let op: aanmelden is verplicht!

In het programma ‘Gezonde voeding en gezond leven’ werken 3 lectoraten samen:

  • Design methoden in Food (Antien Zuidberg),
  • Groene Gezondheid (Herman Peppelenbos) en
  • Voeding en Gezondheid (Annet Roodenburg).

Onze HAS green academy studenten van verschillende opleidingen hebben vanuit de verschillende lectoraten onderzoeksopdrachten mogen uitvoeren. Tijd om de nieuwste inzichten hieruit te delen! 

Datum
26-06-2025
Tijd
12:30 - 17:00

Meld je direct aan!

Wil je meer weten over de onderzoeken die zijn uitgevoerd en waar de verschillende lectoraten over gaan? Kom dan naar het mini-symposium Beroepsopdrachten en kom in de gelegenheid om met onze lectoren en studenten in gesprek te komen. 

Mini-symposium Beroepsopdrachten Gezonde voeding & gezond leven

Programma

12.30

Ontvangst

12.45

Welkom

12.55

Hoe kunnen we de Intention-behaviour gap meten: een praktijkcase?

13.05 

Hoe kan de Eye tracking bril commercieel ingezet worden bij verpakkingsontwerpen?

13.15 

Voedselverspilling HAS- evaluatie docenten campagne en nieuw onderzoek onder studenten.

13.25 

MBO-challenges Plantaardig bij KW1C en Yuverta.

13.35 

HAS visie op eten en drinken.

13.45 

Voedselomgeving Breda.

13.55 

Voedselvaardigheden: co-creëren met bewoners.

14.05 

Voedselvaardigheden in kwetsbare wijken in Den Bosch.

14.15

Pauze

14.35

Locatiescan: Behoeften van buyers èn non-buyers op cateringlocaties.

14.45 

De aantrekkelijke stadskas

14.55 

Hoe denken stakeholders uit het werkveld over gepersonaliseerde voedingsadviezen en de mogelijkheden voor implementatie? (Precinut)

15.05 

Een nieuwe post-market monitoring systeem voor Novel foods en allergieën: wat is de mening van de food sector? (Mosin)

15.15

Plantaardige kaas: Wat vindt de consument? (KAAZ)

15.25 

Samenhang tussen sociaal economische positie van de wijk en gezondheid van de supermarkt. (Gezonde Supermarkt)

15.35 

Het maken van een Digital Twin van de (on)gezonde supermarkt. (Gezonde Supermarkt)

15.45

Bewuste en onbewuste attitudes van de lichtgroene consument met betrekking tot duurzame voedingsproducten.

15.55 

Hoe ervaart de lichtgroene consument duurzaamheidscommunicatie over voeding?

16.05

Prijsuitreiking + Afsluiting

16.30

Borrel

 

Alvast benieuwd?

Hart voor Groen

Hart voor Groen staat bij HAS green academy symbool voor het praktijkonderzoek. Via praktijkgerichte onderzoeksprojecten werken onze lectoren en docentonderzoekers aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving. 

De kennis, expertise en inzichten die ze opdoen delen ze maar al te graag, onder meer via onze website, onze onderzoekspodcast en events in verschillende vormen. Het symposium Dierenwelzijn en Technologie is zo'n event. 

Ben jij erbij?

Lectoraten

  • design-methoden

    Lectoraat Design Methoden in Food

    Het lectoraat Design Methoden in Food doet onderzoek naar design methoden die binnen het hbo gebruikt kunnen worden en resulteren in nieuwe ontwerpen voor gezond en duurzaam voedselkeuzegedrag. Denk daarbij aan voedselproducten, verpakkingen en communicatieuitingen, maar ook aan compleet nieuwe voedselomgevingen en voedselsystemen.

  • Lectoraat Groene Gezondheid

    Lectoraat Groene Gezondheid

    Het lectoraat Groene Gezondheid wil bijdragen aan een gezonder eetpatroon met meer groente en fruit. De focus van het onderzoek ligt op de voedingswaarde van groente en fruit, de kwaliteit in de naoogstketen, en nieuwe voedselconcepten met meer groente en fruit. Daarnaast is er aandacht voor de context van ons voedselaanbod: de voedselomgeving.

  • Voeding & Gezondheid

    Lectoraat Voeding en Gezondheid

    In het lectoraat Voeding en Gezondheid staat een gezonde voedselomgeving en het maken van gezonde voedselkeuzes maken centraal. Het lectoraat richt zich daarbij enerzijds op een gezondere samenstelling van het aanbod aan voedingsmiddelen en anderzijds op een verantwoorde, transparante communicatie richting alle consumenten.

Gerelateerde opleidingen en cursussen

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • Gezond en duurzaam eten verleidelijk maken

    Workshop Hoe maak je gezond en duurzaam eten onweerstaanbaar?

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Hoe kun je een consument positief verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Hiermee lichten we de belangrijkste methoden en aspecten toe hoe een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt.

  • Cursus Nutrition Quality & Health

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    6 dagdelen

    Als professional ben jij de specialist. Voor sommige uitdagingen is het echter goed om een meer holistische kijk te ontwikkelen. Binnen de cursus Nutrition, Quality & Health belichten we de vele kanten van humane voeding en dagen je uit om zelf met innovatie aan de slag te gaan, zonder de basis en jouw specialistische uit het oog te verliezen.

  • Food Innovation

    Diploma
    Bachelor of Science
    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 jaar

    Ben je vaak creatief bezig met eten? Of wil je bijdragen aan een betere wereld door duurzame verpakkingen te ontwikkelen? Bij de HBO-opleiding Food Innovation aan HAS green academy leer je hoe je nieuwe food concepten bedenkt en succesvol in de markt zet.

  • Food Technology

    Diploma
    Bachelor of Science
    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 jaar

    Ontdek jij hoe je snacks gezonder kunt maken? Of hoe je sinaasappelsap lekker en langer houdbaar maakt? Tijdens de hbo-opleiding Food Technology leer je alles over de wereld achter het etiket.

  • Hart voor Groen hashtag

    Hart voor Groen

    Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we thema’s op het snijvlak van agro, food en leefomgeving. We delen onze kennis en expertise over praktijkonderzoek, bespreken mooie projecten en vertellen persoonlijke verhalen.