1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Module Business improvement

Module Business Improvement

In het kort

Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen? In de module Business Improvement gaan we hier op in.
Start
1 april 2025
Duur
2 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Over de cursus

Het onderdeel Business Improvement binnen de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) traint je in het kijken naar en aanpakken van verliezen. Dat begint door te kijken naar de aard en omvang van de verliezen. Gaat het bijvoorbeeld om tijdsverliezen, materiaalverliezen, kwaliteitsverliezen of beschikbaarheidsverliezen?

Kritisch zoeken naar mogelijke en feitelijke oorzaken achter die verliezen is de tweede stap die binnen Business Improvement gezet wordt.

Binnen en buiten het bedrijf speuren we naar allerlei haalbare en ook nu nog minder haalbare oplossingsrichtingen. De eerste categorie om morgen binnen het bedrijf aan te kaarten en uit te proberen. De tweede categorie om voor de toekomst in het achterhoofd te houden.

Het implementeren van verbeteringen, inclusief het versterken van draagvlak, is wat je vervolgens ter hand neemt binnen de leergang en vooral binnen je bedrijf. En natuurlijk de borging van deze verbetering voor de toekomst.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

Misschien heb je al eens gehoord over verbeteraanpakken als Lean en TPM? Afhankelijk van de deelnemers en hun bedrijven, worden uit déze verbetermethodieken hulpmiddelen aangereikt waar je in je eigen bedrijf succesvol mee kunt zijn. In samenhang met het onderdeel Persoonlijk Leiderschap leer je tijdens de module Business Improvement langs welke weg je verliezen kunt omzetten in kansen en hoe je hierin succesvol kunt optreden als professional en als persoon.

Binnen Business Improvement werk je stapsgewijs, aan de hand van de DMAIC-methode, toe naar een verbeterd proces. Definieer wat je wilt verbeteren. Meet wat er tot nu toe verspild wordt. Bepaal de grondoorzaak. Enzovoort. Verbetermethodieken als TPM en Lean worden hierbij ook besproken en op aspecten ingezet.

Tijdens de module breng je het geleerde direct in de praktijk: je maakt een verspillingsanalyse binnen je eigen bedrijf, waarna je in groepsverband voor één verspilling binnen het bedrijf van één van jullie een verbeterplan uitwerkt, presenteert en implementeert. Zo betaalt een cursus Business Improvement zichzelf snel terug. Welke verspilling staat hoog op jouw lijst om aan te pakken?

De module is los te volgen, maar ook als onderdeel van de Leergang Quality and business improvement in food.

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De module Business Improvement bestaat uit 4 bijeenkomsten en deze worden verspreid over 2 maanden.

De lesdata voor deze module zijn:

 • 1 april 2025
 • 22 april
 • 13 mei
 • 3 juni
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
01 april 2025
Investering
€ 2.613,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.495,00
Cateringarrangement
€ 118,00
Totaalprijs
€ 2.613,00
excl. BTW
 • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
 • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
 • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, worden belast met 21% btw.
 • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.

Deze cursus is een samenwerking met Normec Foodcare en facturatie van de cursus wordt verzorgd door Normec Foodcare.

Vragen? Neem contact met ons op!

De module Business Improvement wordt georganiseerd in samenwerking met

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie