1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Kwaliteit in bedrijf

Cursus Kwaliteit in bedrijf

In het kort

Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren. En dat altijd gekoppeld aan de praktijk.
Start
9 februari 2023
Duur
3 maanden
Taal
Nederlands
Investering
€ 1383.76
Locatie
Den Bosch

Over de cursus

Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk voor de garantie van de voedselveiligheid en kwaliteit van ons eten. In de cursus Kwaliteit in bedrijf maak je kennis met het werk van de kwaliteitsfunctionaris. Na afronding van deze cursus weet je alles over het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem.

Wat kun je na de cursus Kwaliteit in bedrijf?

Na het volgen van de cursus Kwaliteit in bedrijf kun jij:

  • Uitleggen wat het belang van kwaliteit in binnen de voedingsmiddelenindustrie.
  • Controles uitvoeren op voedingsproducten.
  • Een kwaliteitszorgsysteem opzetten.
  • Traceerbaarheid en recalls beheren binnen kwaliteitsmanagementsystemen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Het opstellen van een gevaren- en risicoanalyse en beheersplan.
  • Het verbeteren van persoonlijke hygiëne en bedrijfshygiëne.
  • De principes en methoden van reiniging en desinfectie.
  • De factoren die van invloed zijn op reiniging.
  • De wetgeving rondom NVWA, HACCP en hygiënecodes.
Voor wie

Deze cursus Kwaliteit in bedrijf is interessant voor professionals die op welke manier dan ook betrokken zijn bij de (kwaliteit van) voedselproductie.

Begeleiding

De kennis krijg je van HAS-docenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie:

  • Wenda Hendrickx
  • Arianne van Velthoven
Ik vond de cursus heel praktijkgericht, je kunt er meteen mee aan de slag.
Ingrid van de Voort
Kwaliteitsadviseur Catharina Ziekenhuis

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De cursus Kwaliteit in bedrijf start op 9 februari 2023. Je hebt 7 dinsdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur. Na de 7 lesavonden volgt een toetsavond op 13 april 2023. De cursus duurt in totaal 3 maanden.

Afronding van de cursus

Je sluit de cursus af met een examen. Als je een voldoende haalt en minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd, ontvang je een certificaat.

Toelatingseisen

De cursus Kwaliteit in bedrijf is geschikt voor iedereen die betrokken is bij, dan wel verantwoordelijk is voor, voedsel(bereiding) in de dagelijkse praktijk en werkzaam is in de voedingsmiddelenbranche.

Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
09 februari 2023
Investering
€ 1.383,76
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
Cateringarrangement
€ 19,00
Studiemateriaal
€ 69,76
Totaalprijs
€ 1.383,76
excl. BTW
  • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals studiemateriaal en cateringarrangement worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

  • Levensmiddelenmicrobiologie

    Cursus Levensmiddelen-microbiologie

    Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

  • Moleculen - Cursus Levensmiddelenchemie

    Cursus Levensmiddelen-chemie

    Tijdens de cursus Levensmiddelenchemie krijg je inzicht in de belangrijke eigenschappen van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten.

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie