1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Food Quality & Health

Cursus Food Quality & Health

In het kort

De voedingssector wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar innovatieve methoden om voedselveiligheid, gezondheid én kwaliteit te optimaliseren. Wil jij hierin een rol spelen? Volg de cursus Food Quality & Health!
Start
Wordt gepland
Duur
5 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Venlo

Over de cursus

Als professional ben jij de specialist. Voor sommige uitdagingen is het echter goed om een meer holistische kijk te ontwikkelen. Binnen deze cursus belichten we de vele kanten van humane voeding en dagen je uit om zelf met innovatie aan de slag te gaan, zonder de basis en jouw specialistische kennis uit het oog te verliezen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

Deze cursus in nog in ontwikkeling. De volgende thema’s komen onder andere aan bod: voedingskunde, bio-inhoudsstoffen, voedselvertering, gezondheid, voedselkwaliteit, wetgeving, voedselveiligheid, post harvest technology, analysetechnieken, logistiek, maatschappelijke vraagstukken, alternatieve (plantaardige) eiwitbronnen en milieu-invloeden.

Voor wie?

De cursus is ontwikkeld voor professionals op MBO+/HBO-niveau die voor zichzelf, of voor hun werkgever willen leren over humane voeding en gezondheid, duurzame voedselproductie en kwaliteitszorg.

Begeleiding

Begeleiding vind coachend plaats, waarbij inhoud en proces met betrekking tot projecten worden gemonitord en waar nodig van kritische vragen voorzien. De docenten/coaches zijn professionals met zeer gevarieerde kennis, vaardigheden en ervaring binnen het brede veld van de humane voedingssector.

Interesse in deze cursus?

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie