1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • mannen met spade-Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Assesment Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Ben jij geïnteresseerd in het programma BodemUP Brabant en heb je voldoende kennis en ervaring om agrariërs te adviseren op het gebied van bodembeheer? Dan kun je, in plaats van de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs te volgen, meteen het assessment afnemen om toegelaten te worden tot het BodemUP programma.

 • Cursisten op het land - gewasbescherming

  Cursus Adviseren gewas-bescherming

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 dagen

  Vanaf 1 januari 2019 is iedereen die - beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst - advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden, verplicht om in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat ‘Adviseren gewasbescherming’.

 • Cursus Bakkerijtechnologie

  Cursus Bakkerij- technologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

 • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.

 • verlichting in stadion

  Cursus Belichten van (sport)grassen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  De cursus Belichten van (sport)grassen leert je wat goed belichten voor je grasmat kan betekenen. En welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te verbeteren, ook, of juist, wanneer natuurlijk licht slechts beperkt aanwezig is.

 • Cursus Bodem en bemesting

  Cursus Bodem en bemesting

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  In de cursus komen alle waardevolle aspecten ten aanzien van bodem en bemesting aan bod. De cursus Bodem en bemesting is los te volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.

 • man en vrouw plakken post-its

  Cursus Business concept & sales

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  4 maanden

  Hoe ontwerp je een business concept voor producten en diensten waar je klanten echt behoefte aan hebben? Hoe test je je concept? En hoe verkoop je dit vervolgens aan je klanten. Dit is in het kort waar de cursus Business concept & sales over gaat.

 • lab en reageerbuisjes - Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Alle cellen van een plant bevatten DNA: de handleiding voor de opbouw en het functioneren van een plant. In de cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen leer je hoe dit zich vertaald naar de eigenschappen van een plant en overerving.

 • Man en vrouw achter computers

  Cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  De cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven leert je als data- of informatiespecialist om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Zoals de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 • bodem bedekt met gras

  Cursus De bodem in topconditie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Tijdens de cursus De bodem in topconditie word je in twee dagen bijgeschoold over de groeiplaats onder de spelonderdelen van jouw sportpark of golfbaan.

 • bal voor open doel

  Cursus De grasmat als speelvloer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Welke keuzes maak jij om de kwaliteit van jullie speelveld te borgen? Met de cursus De grasmat als speelvloer kun je je in 2 dagen bijscholen over het beheer van de grasmat en de keuze voor gras(sen).

 • beregenen van gras

  Cursus Duurzaam waterbeheer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Leer alles over de aanvoer, afvoer, opslag en behandeling van water, rekening houdend met wettelijke richtlijnen, in de cursus Duurzaam waterbeheer.

 • Cursus Food Quality & Health

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  5 maanden

  De voedingssector wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar innovatieve methoden om voedselveiligheid, gezondheid én kwaliteit te optimaliseren. Wil jij hierin een rol spelen? Volg de cursus Food Quality & Health!

 • Cursus Fotosynthese

  Cursus Fotosynthese

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Fotosynthese is de motor achter plantproductie. Met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus Fotosynthese gaan we in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk.

 • Cursus Hydroponics

  Cursus Hydroponics

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Hydroponics op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.

 • Cursus Ingredienten in voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

 • man in wei met koeien

  Cursus Inleiding beheer natuurgrasland

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Wil je de economische kansen die werken in en voor de natuur biedt beter benutten en zo jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Wil je meewerken aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal tussen pachters en grondeigenaren? Wil je als buitenmens en ondernemer bijdragen aan een draagkrachtige natuur? De cursus Inleiding beheer natuurgrasland helpt je hierbij.

 • Zaadfysiologie

  Cursus Inleiding in zaadfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  De cursus Inleiding in zaadfysiologie, die voorheen aangeboden werd door Breedwise, geeft je inzicht in alle factoren die invloed hebben op de kwaliteit van zaad en leert hoe je deze kan controleren.

 • Cursus Kennismaking melkveehouderij

  Locatie
  Online
  Studieduur
  8 uur

  Maak kennis met de melkveehouderij. Leer tijdens de online cursus van HAS green academy meer over koeien, hun productie en de sector waarin zij zitten en alles wat daarbij hoort.

 • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

  Cursus Levensmiddelen-microbiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen