Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Insectlab

HAS Insectlab voorzijde

Insectlab is een proeftuin waarin kennis, kunde en netwerken rondom de kweek en verwerking van insecten worden gebundeld en ontwikkeld voor toepassingen in de food, feed en farma.

Insecten bieden veelbelovende duurzame nutriënten en grondstoffen voor toepassingen in food, feed en farma. De eiwitten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn vergelijkbaar met die van rund- en varkensvlees. Ze bevatten essentiële aminozuren en vetzuren, maar ook belangrijke nutriënten zoals vitaminen A, B2, D en ijzer. Daarnaast bevatten insecten chitine, die door de antimicrobiële eigenschappen gebruikt kan worden voor farmaceutische applicaties.

De kennis, kunde en netwerken die voortkomen uit deze proeftuin worden tevens beschikbaar gesteld voor onderwijs en ondernemers in de vorm van opleidingen, trainingen en toegepast onderzoek. Zo draagt Insectlab bij aan verdere ontwikkeling en professionalisering van de sector.

Insectlab

Adviseur

ing. L.S. (Linda) Bonte

Adviseur


E: L.Bonte@has.nl

foto Linda Bonte

Kijkje in het Insectlab

Adviseur Linda Bonte neemt je mee om een kijkje te nemen in ons Insectlab, te vinden op de HAS Hogeschool locatie Den Bosch.

Deel deze pagina