Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Interview: alumnus Lizanne van Bladel runt saladerestaurant Slim

Alumnus Lizanne van Bladel
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Interviews
  4. Interview: alumnus Lizanne van Bladel runt saladerestaurant Slim

Lizanne van Bladel vindt het leuk mensen te verwennen met gezond eten. Toen tijdens haar afstudeertraject Topklas Ondernemen de mogelijkheid voorbij kwam het restaurant SlimSalads over te nemen, aarzelde ze geen moment. Oké, wel even, maar niet lang. En sinds augustus runt de afgestudeerde van de opleiding Food Innovation dit restaurant dat op loopafstand van de HAS in Den Bosch ligt. Het concept van verse salades en soepen past perfect bij haar en ze is van plan het nog verder uit te bouwen.

Waarom ben jij aan de HAS gaan studeren?

“Ik had meerdere interesses toen ik op de havo zat. Ik wilde graag radiologie gaan doen, maar omdat ik de havo al best zwaar vond, besloot ik voor een praktischere studie te gaan. Ik was thuis altijd aan het bakken en dus ging ik bij de HAS kijken. De opleiding Food Innovation beviel me meteen: leuke sfeer, praktisch en de mogelijkheid op een creatieve manier met eten bezig te zijn. Ik heb ook Voedingsmiddelentechnologie overwogen, maar dat moet je heel precies zijn en dat ben ik niet.”

Ben jij een echte ondernemer?

“Het ondernemen zit in mijn bloed: mijn opa had een bedrijf in balkonhekken dat mijn moeder later overgenomen heeft. Dit bedrijf is al 55 jaar in de familie. Het ondernemen is me met de paplepel ingegoten en mijn opa en moeder zijn mijn rolmodellen. In de loop van mijn studie ontdekte ik dat ik niet voor een baas wil werken. Ik wilde graag zelf een bedrijf beginnen en ik gaf me op voor het afstudeertraject Topklas Ondernemen. Ik ontwikkelde een gezond soepconcept en ging op zoek naar huurlocaties. Mijn familie stond meteen achter me. Ze gaven me het vertrouwen dat ik het kon.”

Alumnus Lizanne van Bladel

Lizanne van Blader in haar bedrijf

Hoe kijk je terug op je afstudeertijd bij de HAS?

“Via Topklas Ondernemen heb ik veel hulp gekregen om de keuze te maken voor mezelf te beginnen en hoe ik dat wilde doen. De docenten waren heel betrokken bij mijn project, ook toen ik mijn soepconcept verruilde voor de overname van SlimSalads. Sommigen kan ik nu rekenen tot mijn vaste klantenkring. Vooral Mary van Hoek heeft me goed geholpen: ze was een belangrijke gesprekspartner. Ze luisterde naar me en brainstormde met me. Ze heeft me echt geholpen mijn doel te bereiken.”

Hoe kwam SlimSalads op je pad?

“Ik ontdekte bij toeval dat SlimSalads te koop stond en ik werd vrijwel meteen verliefd op het concept. Het past bij mijn drijfveer om mensen te willen verwennen met gezond eten én er waren nog veel kansen om het verder uit te breiden. Daarom kon ik mijn eigen concept ook vrij makkelijk loslaten. SlimSalads ligt om de hoek bij de HAS in Den Bosch. Je kunt er zelf gezonde salades samenstellen, maar ook soepen, smoothies, sappen en gezonde repen kopen. Er komen veel vaste klanten: ze komen naast voor een gezonde salade ook voor een praatje. Dat vond ik in het begin wel spannend: zouden ze ook blijven komen als ik het had overgenomen? Ja dus!”

Heb je nog dromen?

“Ondanks dat ik nu vooral hard aan het werk ben om SlimsSalads helemaal van mezelf te maken, blijf ik ook dromen. De markt van gezonde voeding stijgt alleen maar verder en er liggen nog talloze mogelijkheden om SlimSalads verder uit te bouwen. Zo staat SlimSalads sinds kort op thuisbezorgd.nl en zijn we een erkend leerbedrijf geworden. Ook in het assortiment pas ik dingen aan, zo verkopen we nu bananenbrood en een havermoutreep met walnoten en wortel. En over 5 jaar? Dan heb ik er hopelijk nog een tweede vestiging bij.”

Deel deze pagina