Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Workshop Zout- en suikerverlaging

Suikerklontjes naast een bakje met zout - Workshop Zout en suikerverlaging
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Workshop Zout- en suikerverlaging

Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

Wat kun je na de workshop?

Na het volgend van de workshop Zout - en suikerverlaging kun jij:

  • De rol van zout en suiker in voedingsmiddelen uitleggen.
  • De kennis toepassen op jouw eigen producten.

Inhoud van de workshop

De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan bod:

  • De gevolgen van het verlagen van zout en suiker.
  • De vervangers voor zout en suiker.
  • De effecten van zout en suiker op je gezondheid.

Voor wie?

De workshop Zout- en suikerverlaging is interessant voor iedereen die te maken heeft met voedingsmiddelen. Of je nu productontwikkelaar, voedingsdeskundige of marketeer bent.

Begeleiding

De lessen krijg je van HAS-docent Gerlinde van Santen- van Hees. Gerlinde is docent en senior adviseur bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie.

Toelatingseisen

Voor deze workshop heb je tenminste nodig:

  • Mbo werk- en denkniveau

Start- en cursusdata

De workshop Zout- en suikerverlaging vindt plaats op 27 september 2022 op onze locatie in Den Bosch. De workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 10.00 tot 16.00 uur en vraagt daarnaast om ongeveer 2 uur aan voorbereidingstijd.

Afronding van de cursus

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van HAS Hogeschool.

Samenvatting

Aanvangsdatum
27 september 2022
Duur
1 dag
Investering
€ 465,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 450,00
Cateringarrangement
€ 15,00
Totaalprijs
€ 465,00
excl. btw*
*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

Inclusief digitaal lesmateriaal.


STAP-budget

Voor deze workshop kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Als producent van een natuurlijke smaakmaker waarmee zout en ook vaak suiker verlaagd kan worden, willen wij graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de industrie. Tijdens de workshop leer je beter begrijpen wat de rol is van zout in bepaalde toepassingen. Dit bracht ons zeker op weer nieuwe ideeën voor onze eigen productontwikkeling. Een praktisch voorbeeld tijdens de cursusdag is hoe verschillend bepaalde zoetstoffen smaken in verschillende merken peperkoek. De Workshop zout- en suikerverlaging is een mooie workshop met een juiste verhouding tussen praktijk en theorie.

Erik Bongers

Marketing Manager bij Scelta Inside BV

De reden om deel te nemen aan deze workshop is dat we binnen de branche zien dat het verlagen van zout en suiker belangrijk is voor de gezondheid. Tot hoever kan je gaan hiermee bij je product zonder de kwaliteit, houdbaarheid en smaak te verliezen? Deze workshop paste goed bij dit vraagstuk. Tijdens de workshop kregen we bruikbare tips om de problemen bij zout- en suikerreductie te ontwijken of op te vangen. De onderwerpen die met name aanspraken waren het opvangen van de smaakverschillen, het proef gedeelte van de workshop en het meedenken van de andere cursisten uit verschillende vakgebieden. Als je mee wilt met een gezonde, veranderende maatschappij, zeker een aanrader!

Gertjan Verzijl

Adviseur en trainer bij SVO Vakopleiding Food slagerij

Deel deze pagina