- …
- HAS Bedrijfsopleidingen
- Bedrijfsopleidingen
- Workshop Zout- en suikerverlaging
Samenvatting
- Aanvangsdatum
- 27 september 2022
- Duur
- 1 dag
- Investering
- € 465,00
- excl. btw*
Prijsspecificatie
- Cursusprijs
- € 450,00
- Cateringarrangement
- € 15,00
- Totaalprijs
- € 465,00
- excl. btw*
Inclusief digitaal lesmateriaal.
STAP-budget
Voor deze workshop kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid.
Als producent van een natuurlijke smaakmaker waarmee zout en ook vaak suiker verlaagd kan worden, willen wij graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de industrie. Tijdens de workshop leer je beter begrijpen wat de rol is van zout in bepaalde toepassingen. Dit bracht ons zeker op weer nieuwe ideeën voor onze eigen productontwikkeling. Een praktisch voorbeeld tijdens de cursusdag is hoe verschillend bepaalde zoetstoffen smaken in verschillende merken peperkoek. De Workshop zout- en suikerverlaging is een mooie workshop met een juiste verhouding tussen praktijk en theorie.
![]()
De reden om deel te nemen aan deze workshop is dat we binnen de branche zien dat het verlagen van zout en suiker belangrijk is voor de gezondheid. Tot hoever kan je gaan hiermee bij je product zonder de kwaliteit, houdbaarheid en smaak te verliezen? Deze workshop paste goed bij dit vraagstuk. Tijdens de workshop kregen we bruikbare tips om de problemen bij zout- en suikerreductie te ontwijken of op te vangen. De onderwerpen die met name aanspraken waren het opvangen van de smaakverschillen, het proef gedeelte van de workshop en het meedenken van de andere cursisten uit verschillende vakgebieden. Als je mee wilt met een gezonde, veranderende maatschappij, zeker een aanrader!
![]()