Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Slimme Innovatie Expeditie

Robot arm plukt tomaat - Masterclass Slimme innovatie expeditie
 1. HAS Bedrijfsopleidingen
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Masterclass Slimme Innovatie Expeditie

Slimme innovaties bieden niet alleen kansen voor grote technologie of ICT concerns. De modellen, methoden en technieken zijn voor alle ondernemers interessant. Wat kun jij als ondernemer met deze nieuwe technologieën? Welke ontwikkelingen zijn interessant en welke bedreigingen zijn er? En hoe kun je zelf aan de slag?

Wil je meer weten over nieuwe technologische ontwikkelingen en de kansen die deze met zich meebrengen voor jouw eigen onderneming? Neem dan deel aan de Slimme Innovatie Expeditie van HAS Hogeschool in Venlo. De expeditie bestaat uit vier masterclasses en een (optioneel) vervolgtraject waarin studenten, docenten en lectoren van HAS Hogeschool in Venlo je helpen met de ontwikkeling en realisatie van jouw eigen innovatie-initiatief.

Masterclasses

In samenwerking met Fontys GreenTechLab verzorgen we 4 masterclasses waarin je wordt voorzien van de laatste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van slim innoveren. Je brengt hierbij je eigen casus in. Jouw persoonlijke uitdagingen worden samen met die van je medecursisten geanalyseerd en besproken in elke sessie.

Onderwerpen die in masterclasses aan de orde komen zijn o.a.:

 • Automatiseren & digitaliseren (o.a. bruikbaarheid massa data);
 • Robotisering & sensortechnieken (vision, IOT, draadloos)
 • Analysetechnieken (AI, microscopie, vision, hyperspectraal)
 • Biomonitoring (post harvest sensoriek, thermal imaging, automatische beeldherkenning, AI)

Expeditie: jouw initiatief uitgewerkt door studenten en experts (optioneel)

Wil je naast het volgen van de masterclass ook echt aan de slag met jouw eigen slimme innovatie-initiatief? Dat kan in de expeditie. Op basis van jouw ingebrachte casus en doelen, gaan laatstejaars HAS Hogeschool studenten onder begeleiding en met inzet van experts gedurende 20 weken met jouw initiatief aan de slag. Ze werken de casus verder uit en maken een start met de implementatie. Voor ondernemers uit de Provincie Limburg stelt het LIOF mogelijk subsidie beschikbaar vanuit het programma: LimburgToekomstBestendig. In dit programma is plaats voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt de aanvragen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Giel Krutzer.

Voor wie?

Deze expeditie is bedoeld voor alle MKB-spelers in de agrifoodketen: van primaire bedrijven, tot logistiek, tot handelsbedrijven en retail. Je hebt een innovatief idee of initiatief en wilt dit succesvol verder brengen.

Duur

De Masterclasses Slimme Innovatie worden gegeven op:

 • 19 oktober 2021
 • 9 november 2021
 • 23 november 2021
 • 7 december 2021

Elke Masterclass duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Locatie

Masterclasses: HAS Hogeschool, locatie Venlo
Expeditie: HAS Hogeschool, locatie Venlo en eigen bedrijf

Tijdsinvestering

Deelname aan de masterclasses is noodzakelijk als je ook de expeditie volgt. Houd ook rekening met voorbereidingstijd. Deelname aan de expeditie vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 80 uur (zeer afhankelijk van de aard van het project).

LIOF Regeling LimburgToekomstBestendig

De expeditie kan deels worden gesubsidieerd vanuit het LIOF programma LimburgToekomstBestendig. Wil je aanspraak maken op deze regeling (en de subsidie van € 7.500,- op de totale kosten), dien dan zo snel mogelijk je aanvraag in via www.liof.nl/limburgtoekomstbestendig. Er is plek voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt welke ondernemers hieraan mogen deelnemen op basis van je idee of innovatie-initiatief.Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door Fontys GreenTechLab

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
2 maanden
Investering
€ 960,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 960,00
Totaalprijs
€ 960,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.


STAP-budget

Voor deze masterclass kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina