1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. HAS Food Experience 2024

HAS Food Experience 2024

Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!

Food Experience 2024

Kom naar hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwde oplossingen voor uitdagingen van vandaag én morgen. Bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Meld je nu aan!

Publicatiedatum
19-01-2024

Programma

10.00 uur 

Warm welkom op de HAS Food Experience

10.30 uur

Opening

10.45 uur

Bezoek aan de expositie met ruim 75 vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Tot 14.00u semi-exclusieve entree voor business relaties van HAS green academy.

14.00 uur

Entree voor familie, vrienden en niet-business relaties van HAS green academy

16.30 uur

Uitreiking FoodManShip Awards en feestelijke afsluiting met borrel (tot 18.00 uur)

Thema's 2024

Sustainable alternative proteins

In deze categorie vinden we concepten gebaseerd op duurzame en alternatieve eiwitten zoals plantaardige eiwitten, insecteneiwitten of eiwitten uit andere bronnen, maar ook hybride concepten die consumenten meenemen naar een meer flexitarische levensstijl , waardoor de balans dierlijk versus plantaardig eiwit meer richting 50% : 50% gaat conform de strategie van de overheid.

Healthy body & mind

In deze categorie vinden we concepten en interventies die aansluiten bij een gezondere leefstijl, zowel op het gebied van gezonde product samenstelling, ingrediënten, leefstijl, doelgroepen voeding als interventies die via voedingsconcepten invloed hebben op gezond eetgedrag en mentale aspecten van gezondheid (gezonde leefomgeving).

Sustainable Food Systems

In deze categorie vinden we concepten en interventies die streven naar duurzame voedselsystemen, circulaire concepten en voedselketens, ook energie en water gerelateerd, en bedrijven/diensten gebaseerd op duurzame handel en niet op winstmaximalisatie, evenals sociale ondernemingen.

Unwaste Reduce and Prevention

In deze categorie vinden we concepten en interventies op het gebied van producten, processen, verpakkingen en diensten die bewustzijn creëren en bijdragen aan het voorkomen en verminderen van voedselverspilling en het duurzamer maken van ons voedsel en voedselsystemen.

Meaningful Food Innovations/ nonSDG

In deze categorie vinden we concepten, oplossingen en interventies die zinvolle voedselinnovaties omvatten die geen verband houden met de SDG's , zoals marketingideeën, voedselontwerpen, nieuw ondernemerschap, nieuwe technologieën, ingrediënten, smaken, processing en kwaliteitsoplossingen, gemak, genieten, enz.

Zorg dat je bij de aankomende editie bent:

 • >75
  innovatieve projecten
 • 100
  talentvolle studenten
 • 5
  relevante thema's

Gerelateerde opleidingen & cursussen

 • Cursus Packaging Projectmanager

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

 • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

  Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

 • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  9 maanden

  De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

 • Cursus Bakkerijtechnologie

  Cursus Bakkerij- technologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

 • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

  Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

 • Cursus Zuiveltechnologie

  Cursus Zuiveltechnologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

 • Workshop Plantaardige Eiwitten

  Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

 • Sponsoren Food Experience 2024