1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Student Story Babette

    Hi, I am Babette and am currently in my 3rd year here at the HAS! I'd like to tell you more about my experiences here and my minor in Bordeaux.

  • Podcast voedselverspilling

    Nieuwe aflevering podcast Hart voor Groen over voedselverspilling

    pubDate
    10-09-2024

    De nieuwste aflevering van onze ondezoekspodcast Hart voor Groen van HAS green academy staat live! We starten het studiejaar 2024-2025 met een aflevering over het thema voedselverspilling. Te gast zijn lector Antien Zuidberg, manager Elseline Schouten van HAS Services en accountmanager Steven te Cate van Appèl. Zij vertellen uitgebreid over hun bijzondere samenwerking die onderzoek, onderwijs én bedrijfsvoering aan elkaar verbindt.

  • Wat is een Digital Twin?

    pubDate
    10-09-2024

    De term ‘Digital Twin’ wordt steeds vaker gehoord in de wereld van technologie en innovatie. Voor GIS-specialisten, IT-specialisten, beleidsmedewerkers, projectleiders en consultants biedt digital twin technologie nieuwe mogelijkheden. Dit artikel beschrijft wat een digital twin is, hoe het werkt en de toepassingen en voordelen binnen domeinen zoals stedelijke planning, klimaatadaptatie en openbare ruimtebeheer.

  • Graduate Story Dafa

    Hi, I am Dafa Witoelar and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in 2023. I would like to tell you how this study programme fuelled my passion for sustainable agriculture.

  • Cursist Mieke over de leergang Quality and Business Improvement in Food

    Mieke van den Berg is werkzaam bij Peka Kroef. Afgelopen jaar is zij van medewerker Quality Control doorgegroeid naar coördinator Quality Control. Ze merkte dat haar kennis van wet- en regelgeving niet toereikend was voor haar nieuwe rol. Om die reden besloot ze de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) te gaan volgen op de HAS.

  • Studentverhaal Morris

    Na het behalen van zijn VWO diploma is Morris (23) aan een nieuw studieavontuur begonnen. Na een verkeerde studiekeuze is hij vervolgens bij de HAS green academy uitgekomen. Hij zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Food Innovation en heeft afgelopen studiejaar zijn specialisatierichting gekozen. Lees hieronder meer over zijn ervaring op de HAS.

  • Studentverhaal Tobias

    Tobias is 19 jaar en zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Milieukunde. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder!

  • De kansen van CSRD: het verhaal van Cursist Joost

    Joost, werkzaam bij Globemilk, heeft recent deelgenomen aan de cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten van de HAS. Globemilk is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke speler in de UHT-melkmarkt en bedient zowel de Nederlandse als internationale markten. Joost, die zelf tien jaar geleden met zijn werk bij Globemilk begon, koos bewust voor deze cursus om beter voorbereid te zijn op de toekomstige rapportageverplichtingen en klantvragen rondom duurzaamheid. Hij vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren.

  • Cursist Merel over de Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Merel Postma is gepromoveerd dierenarts met een Europese specialisatie in “Veterinary public health”. Naast haar werkzaamheden voor de Universiteit Gent en haar betrokkenheid bij een spin-off van de faculteit Diergeneeskunde, is ze in haar dagelijkse werk voornamelijk met ketenregie en voedselveiligheid bezig. Zo kwam zij terecht bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.

  • Cursist Mathieu over de cursus Hittestress

    In een wereld waar klimaatverandering steeds meer impact heeft op ons dagelijks leven, wordt het belang van kennis over hittestress steeds groter. Mathieu van Kreij, operationeel coördinerend medewerker Geo-informatie binnen de Gemeente Venlo, deelt zijn ervaringen en inzichten over hoe de cursus Hittestress zijn professionele aanpak heeft verrijkt en bijgedragen heeft aan zijn werk.

  • Docenten Duco & Paul aan het woord: cursus Sturen met bodem en water in groene projecten

    pubDate
    11-07-2024

    Groene ruimtes spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven en de gezondheid van onze leefomgeving. Maar hoe kunnen we deze ruimtes op een duurzame en effectieve manier beheren en ontwikkelen? Dit is precies waar de cursus 'Sturen met bodem en water in groene projecten' bij HAS green academy om draait. Twee van onze docenten, Duco de Vries en Paul van der Donk, delen hun ervaringen en inzichten over deze cursus met jou.

  • Studentverhaal Nina

    Nina zit in het tweede leerjaar van Food Technology. Hiervoor heeft ze een vergelijkbare opleiding gevolgd op het MBO, waar ze erachter kwam dat ze het ontwikkelen van producten en het proces achter voedingsmiddelen erg interessant vond. Voordat ze begon aan de opleiding heeft ze een basiscursus in wiskunde en scheikunde gevolgd op de HAS. Lees hieronder meer over haar ervaringen met de opleiding en de basiscursussen.

  • Afgestudeerde Louka aan het woord

    Louka studeerde Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS in Venlo. Hier wist ze haar passie voor paarden te combineren met haar toekomstige baan.

  • Stageverhaal Julien

    Julien is bezig met zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij Blueberry Giant in Weeze, Duitsland. Zijn opdrachtgever is oud-HAS'er John Berden. Julien en John vertellen meer over het stageproces.

  • Interview: Oud-cursisten Ewoud & Eline over de cursus Zuiveltechnologie

    pubDate
    02-07-2024

    HAS green academy is in gesprek gegaan met voormalige cursisten van de cursus Zuiveltechnologie. Deze cursus biedt diepgaande kennis over zuivelproducten en -processen. In dit interview delen Ewoud de Voogd, CEO van AlgaeforFood, en Eline Bruijn, werkzaam bij Royal Steensma / Dawn Foods, hun ervaringen en delen ze hoe de cursus hun professionele traject heeft beïnvloed en heeft bijgedragen aan hun innovaties binnen de voedingsindustrie.

  • Microcredential opleiding AI-geletterdheid voor professionals

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    AI verandert de manier waarop we werken. Maar met de opkomst van AI komen ook nieuwe verplichtingen. De EU AI Act, die vanaf februari 2025 van kracht is, stelt duidelijke eisen voor AI-geletterdheid voor iedereen die met AI werkt. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor overheden. Deze wetgeving vereist dat je beschikt over specifieke kennis en vaardigheden – en deze opleiding helpt je daar precies mee. Do you want to take this course in English? Contact Kim de Bont: k.dBont@has.nl.

  • De cursus als incompany: het verhaal van Cursist Sonja

    In een interview deelt Sonja van der Wal, productiespecialist bij Enza Zaden, haar ervaringen met de incompany cursus 'Inleiding in Zaadfysiologie' van HAS green academy. Deze cursus is speciaal ingezet voor (nieuwe) medewerkers binnen Enza Zaden en biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk.

  • Docentverhaal Gosse

    Ik ben Gosse Smid en ik ben sinds 2022 met veel plezier docent voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

  • Studentverhaal Melle

    Hoi, ik ben Melle Vos en ik kom uit Susteren. Ik ben 18 jaar oud en zit op dit moment in de laatste weken van mijn 1ste jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy in Venlo.

  • Duurzaam eiwitwijs

    Duurzaam Eiwitwijs

    HAS green academy is vanuit het lectoraat Voeding en Gezondheid penvoerder in het Raak-MKB project Duurzaam Eiwitwijs. In samenwerking met o.a. de HAN onderzoeken we hoe de eiwitinname van 65-plussers kunnen optimaliseren én verduurzamen.

Filters

Expertise