1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Tijdens het mini-symposium Gezonde voeding en gezond leven op HAS green academy delen onze afstudeerders de inzichten vanuit hun onderzoek. Denk aan: de Campus van de Toekomst, receptenboeken voor ouderen met obesitas, communicatie over bewerkte producten uit de supermarkt, het stimuleren van de gezonde voedselkeuze in de JBZ-personeelskantine en veel meer!

Gezonde voeding en gezond leven

Deze projecten vallen onder het onderzoeksprogramma ‘Gezonde voeding en gezond leven’. Hierin werken 3 lectoraten samen: Design methoden in Food (Antien Zuidberg), Groene Gezondheid (Herman Peppelenbos) en Voeding & Gezondheid (Annet Roodenburg). Vanaf februari 2023 hebben onze afstudeerders diverse onderzoeken gedaan rondom dit thema.

Datum
29-06-2023
Locatie
Den Bosch, Op locatie
Tijd
12:45 - 17:30

Programma

12:45 Ontvangst

13.00 Welkom 

13.15-14.15 Presentatieronde 1

14.15-14.30 Pauze

14.30-15.30 Presentatieronde 2

15.30-15.45 Pauze

15.45-16.45 Presentatieronde 3

16.45: Borrel 

 

Geïnteresseerd? Meld je hieronder gratis aan! Het symposium vindt plaats bij HAS green academy in Den Bosch.

Presentaties

  1. Restructure I: Ontwikkeling van ultra-processed maaltijden met een lage of hoge eetsnelheid (Sylvie Huybers, Manon van Gemert en Mellody den Otter) 

  2. Restructure II: Communicatie over bewerkte producten uit de supermarkt in relatie tot gezonde voedingskeuzes (Sylvie Huybers, Tim van Kuppeveld, Daphne Hoogerbrug en Mandy Schipper) 

  3. Campus van de Toekomst: evaluatie interventies voor een gezondere leefomgeving, en een blik naar de toekomst (Herman Peppelenbos, Amely Verreijen, Tjester Verschuren, Naomi Vullers, Jip Broos, Nienke Ideler)

  4. 2Eat: receptenboeken voor ouderen met obesitas, meer plantaardig & meer dierlijk (Amely Verreijen, Moontje van den Reek, Lisanne Keijdener, Laura Meulendijks en Saske Lanser)

  5. Stimuleren van de gezonde voedselkeuze in de JBZ personeelskantine  (Marloes Wijnen, Lucia Nap, Lizzy van Winden, Aukje Meeuwesen, Ankie Verdurmen) 

  6. Duurzaam Eiwitwijs – Opzet van een consumentenpanel met 65-plussers (Joost Linschooten, Maaike van den Bosch, Bart van der Horst, Casper Goijaerts)

  7. Duurzaam Eiwitwijs – Kwalitatief onderzoek onder thuiswonende 65-plussers naar een duurzame eiwitinname (Joost Linschooten, Inge Wannet, Francesca Nobel, Femke Konings)

  8. Duurzaam Eiwitwijs – Ontwikkeling van een community van 65-plussers in Den Bosch Noord (Maud Lenselink, MSc stage bij de HAN)

  9. Onderzoek Consumer Behaviour Lab (Rob vd Langenberg, Lisa Bergamotti, Job Wijnhof, Joelle van Zwam)

  10. Participatief Onderzoek HAS Bedrijfscatering (Loes Willems, Annick de Leeuw, Julia Wesselink, Judith Kolmans, Lisa Kroot) 

  11. Groente innovatie platform (Gerard van Hezik, Desrha Paffen, Ismene von Burg, Elle Baaijens)

AANMELDEN: Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Via dit formulier kun je doorgeven of je op 29 juni 2023 aanwezig bent bij het Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven.

Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteiten van HAS green academy zoals bedrijfsopleidingen en cursussen?