|
10.00 uur |
Warm welkom op de HAS Food Experience |
|
10.30 uur |
Opening |
|
10.45 uur |
Bezoek aan de expositie met ruim 75 vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Tot 14.00u semi-exclusieve entree voor business relaties van HAS green academy. |
|
14.00 uur |
Entree voor familie, vrienden en niet-business relaties van HAS green academy |
|
16.30 uur |
Uitreiking FoodManShip Awards en feestelijke afsluiting met borrel (tot 18.00 uur) |
Kom naar hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten.
Programma
Thema's 2026
Convenience
In deze categorie vinden we producten en concepten die gemak en toegankelijkheid bieden in de moderne voedselomgeving. Convenience draait om innovatieve oplossingen die het dagelijkse leven vereenvoudigen, zoals kant-en-klare maaltijden, snackopties en slimme verpakkingen die het bereiden en/of consumeren van voedsel makkelijker maken.
Health
In deze categorie vinden we concepten en interventies die aansluiten bij een gezondere levensstijl, zowel op het gebied van gezonde producten, leefstijl, voeding voor specifieke doelgroepen als interventies die invloed hebben op gezond eetgedrag en de mentale aspecten van gezondheid.
Indulgence
In deze categorie vinden we concepten, producten en verpakkingen die een gevoel van luxe en genot oproepen. Denk aan verfijnde smaken, decadente ingrediënten, unieke eetervaringen, stijlvolle verpakkingen met extra beleving die mensen uitnodigen om zich te verwennen.
Production & Technology
In deze categorie vinden we concepten en interventies die zich richten op (innovatieve) productieprocessen, digitalisering en automatisering. Het omvat ook initiatieven op het gebied van water- en energiebeheersing, kwaliteitscontrole en -systemen.
Sustainability
In deze categorie vinden we concepten en interventies die zich richten op duurzame en alternatieve eiwitten, evenals hybride concepten die een flexitarische levensstijl bevorderen. Daarnaast omvat het initiatieven die voedselverspilling helpen voorkomen en verduurzaming van verpakkingen stimuleren, alsook duurzame voedselsystemen en circulaire voedselketens.
Zorg dat je bij aankomende editie bent:
Sponsoring
Wil jij een bijdrage leveren aan de organisatie van de HAS Food Experience 2026? Dat kan!
Sponsoren van de HAS Food Experience zijn organisaties die creativiteit, technologie en innovatie in de food branche hoog in het vaandel hebben staan. Wil jij ook het onderwijs en jong talent een warm hart toedragen en hieraan een actieve bijdrage leveren? Neem contact met ons op.