1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. HAS Food Experience 2023

HAS Food Experience 2023

Yes, we konden elkaar op 31 januari weer ontmoeten! Zo'n 1.000 bezoekers kwamen inspiratie opdoen en kennis maken met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden! Het thema van dit jaar: We’re on fire!

HASFE23

Was jij bij hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten?

Datum
31-01-2023
Locatie
Den Bosch
Tijd
10:00 - 18:00

FoodManShip Awards – We’re on fire!

De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.

De FoodManShip awards worden uitgereikt aan studenten die uitblinken op een combinatie van 5 aspecten:

  • Voedselkennis - vermogen om specifieke voedselkennis en vaardigheden te gebruiken,
  • Conceptueel of systemisch denken - vermogen om in abstracte concepten te denken,
  • Creativiteit - vermogen om buiten de gebaande paden te denken,
  • Ondernemerschap - vermogen om een kans te grijpen en ermee aan de slag te gaan, en
  • Presentatie - vermogen om te overtuigen met een professionele pitch.

Van elke categorie wordt een award winnaar gekozen door een deskundige jury. De jury bestaat uit een combinatie van HAS lectoren, HAS alumni, persvertegenwoordiger en ambassadeurs (relaties in het werkveld).

Bekijk hier het nieuwsartikel of het fotoalbum. Scroll door voor de aftermovie.

Thema's 2023

Sustainable alternative proteins

In this category we find concepts and interventions based on sustainable and alternative proteins such as plant proteins, insect proteins, or proteins from other sources, but also hybrid concepts (meat & plant protein) that take consumers towards a more flexitarian lifestyle, as well as more sustainable meat concepts I.e. dual purpose cows, male meat concepts, etc. 

Healthy body & mind

In this category we find concepts and interventions that are in line with a healthier lifestyle, both in the field of healthy ingredients, lifestyle, target group nutrition and interventions that have an impact on healthy eating behavior and mental aspects of health through food concepts. 

Sustainable Food Systems

In this category we find concepts and interventions that strive towards sustainable food systems, circular concepts and food chains, also energy and water related, and business/services based on sustainable trade not on profit maximization, as well as social enterprises. 

Unwaste Reduce and Prevention

In this category we find concepts and interventions (products/services/ packaging) that create awareness and help preventing and reducing food waste as well as making food packaging more sustainable.

Meaningful Food Innovations/ nonSDG

In this category we find concepts, solutions and interventions that encompass meaningful food innovations that are unrelated to the SDG's, such as marketing ideas, food design, new entrepeneurship, new technologies, ingredients,  tastes,  processing and quality 

solutions, convenience etc

Dit was de 15e editie:

  • >1.000
    bezoekers
  • 170
    aanstormende food professionals
  • 100
    innovatieve concepten.

Bekijk de aftermovie

Was jij erbij en wil je het moment opnieuw beleven? Of heb je de HAS Food Experience gemist en wil je een digitaal kijkje nemen? Bekijk dan nu het fotoalbum of de aftermovie.

Bekijke de aftermovie van 2023!

Ambassadeurs

Gerelateerde opleidingen & cursussen

  • Cursus Packaging Projectmanager

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 maanden

    In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

    Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 maanden

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.