1. Home
 2. Cursussen voedselveiligheid

Cursusaanbod voedselveiligheid

Voedselveiligheid staat onder druk én in de spotlights. Alle reden voor foodprofessionals om zich te wapenen.

cursussen voedselveiligheid

Wil je kennismaken met de wereld van voedselveiligheid of jouw kennis verdiepen? Tijdens de cursussen van HAS green academy leer je alles over kwaliteitscontroles, HACCP en risicoanalyses. Je leert voedselveiligheid te bewaken en effectief in te grijpen. Direct toepasbaar in jouw werk!

Cursus kwaliteit in bedrijf: Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk voor de garantie van de voedselveiligheid en kwaliteit van ons eten. In de cursus Kwaliteit in bedrijf maak je kennis met het werk van de kwaliteitsfunctionaris. Na afronding van deze cursus weet je alles over het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem.

Cursus voedselveiligheid & houdbaarheid:Voedselveiligheid is en blijft een hot topic binnen de voedingsmiddelenindustrie. In de cursus leer je alles over het minimaliseren van risico's. Je doet kennis op van toxische stoffen en micro-organismen in voedingsmiddelen. Zo maak je ├ęcht het verschil in het beoordelen van voedselveiligheid.

Leergang Quality and Business Improvement in Food: Als kwaliteitsmanager (in spe) ben jij verantwoordelijk voor de quality control van voedingsmiddelen. Omdat je als kwaliteitsmanager vaak middenin de organisatie staat, is er binnen de leergang veel aandacht voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij je mannetje. (3-5 jaar werkervaring)

De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant? Lees het hier.

Bekijk het actuele cursusaanbod hieronder.

Aanbod voedselveiligheid

 • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

  Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

 • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  9 maanden

  De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

Bekijk het volledige voeding & gezondheid cursusaanbod