1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Welke kwaliteitscursus past bij jou?

Welke kwaliteitscursus past bij jou?

De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?

Welke kwaliteitscursus past bij jou

De cursus Kwaliteit in Bedrijf draait om kennisverwerving. Je leert tijdens deze cursus hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken vanuit een breder perspectief. Interessant voor professionals die op welke manier dan ook betrokken zijn bij de (kwaliteit van) voedselproductie. Deze cursus tilt jouw kennis naar een hoger niveau.

Publicatiedatum
17-11-2022

Voor de leergang Quality and Business Improvement heb je al wat ervaring op het gebied van kwaliteit nodig. In deze cursus staat de uitwisseling van kennis en ervaringen centraal. Je gaat jouw ervaringen leggen naast die van anderen, het draait om uitwisseling. Je neemt ook een kijkje buiten jouw eigen sector, bijvoorbeeld bij AGF, de verwerkende industrie of een vleesbedrijf. In deze cursus ga je ook aan de slag met vaardigheidscomponenten, zoals audit training.

De cursussen behandelen dezelfde onderwerpen, maar de toepassing verschilt. Een voorbeeld: Bij de cursus Kwaliteit in bedrijf leer je over nieuwe ontwikkelingen binnen een bepaalde standaard of norm. In de leergang Quality and Business Improvement maak je de vertaling hoe je die nieuwe ontwikkeling kunt toepassen binnen jouw bedrijf.

Weten wat Food Defence is leer je bij de cursus Kwaliteit in Bedrijf. Food Defence vertalen naar concrete handelingsaanwijzingen doe je bij QBIF.
Jac Giesen
Docent

Twijfel jij nog welke cursus het beste bij jou past? Of wil je graag meer informatie?

Gerelateerde opleidingen & cursussen

 • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  9 maanden

  De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

 • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

  Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze nieuwsbrief