1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Kwaliteit & Veiligheid

Kwaliteit & Veiligheid cursussen

Wil jij als food professional je kennis op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit verder verdiepen? We denken graag met jou ontwikkelvragen én die van je organisatie mee. Ontdek ons actuele cursusaanbod gericht op kwaliteit & veiligheid hieronder.

Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

Cursusaanbod Kwaliteit & Veiligheid

  • Cursus Basis Duurzaamheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagdelen

    Wil jij in korte tijd praktisch aan de slag met duurzaamheid binnen je bedrijf of organisatie? Tijdens de cursus Basis Duurzaamheid maak je kennis met de maatschappelijke context van duurzaamheid, milieumanagement binnen bedrijven en leer je een bijdrage te leveren aan het oplossen van diverse milieuproblemen.

  • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

    Cursus Basis microbiologie van voedings-middelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Wil jij begrijpen hoe micro-organismen voedsel beïnvloeden en hoe je bederf en besmetting voorkomt in jouw productieproces? Tijdens de cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen leer je de fundamenten van levensmiddelenmicrobiologie met directe toepassingen in kwaliteitsbeheer en voedselveiligheid. Je werkt in het microbiologisch laboratorium van HAS green academy, leert analyseresultaten interpreteren en vertaalt kennis naar praktische maatregelen in je eigen werkomgeving.

  • man met doos appels

    Cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagdelen

    CSRD is inmiddels een gevestigde term in de bedrijfswereld. Ook al is de concrete scope en mate van invoering nog niet definitief besloten, zeker is dat bedrijven meer moeten doen met hun duurzaamheidsdata. Als je zelf niet rapportageplichtig bent zijn ketenpartners dat wellicht wel, en komen die bij jou met vragen over jouw deel van de keten.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Cursus Nutrition Quality & Health

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    6 dagdelen

    Als professional ben jij de specialist. Voor sommige uitdagingen is het echter goed om een meer holistische kijk te ontwikkelen. Binnen de cursus Nutrition, Quality & Health belichten we de vele kanten van humane voeding en dagen je uit om zelf met innovatie aan de slag te gaan, zonder de basis en jouw specialistische uit het oog te verliezen.

  • Cursus Verdieping microbiologie van voedings-middelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Heb je de basis van microbiologie onder de knie en wil je meer leren over pathogenen, omgevingsmonitoring en microbiologische wetgeving? In deze verdiepingscursus ga je dieper in op de factoren die houdbaarheid en voedselveiligheid bepalen én leer je analyseresultaten beter interpreteren. Met extra praktijk in het lab en actuele theorie ben je straks een volwaardige gesprekspartner voor labs, klanten en collega’s.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagen

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

    Module Business Improvement

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

    Module Quality assurance

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

    Module Quality control

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.