Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Smart & clean beheer

Veldonderhoud - Cursus Smart & clean beheer

Vanuit het principe ‘people, planet, profit’ betekent duurzaamheid ‘goed voor mens en milieu en betaalbaar, nu en in de toekomst’. Ontwikkelingen op het gebied van het onderhoud van grassportvelden hebben betrekking op maatregelen om het milieu te beschermen door het gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen en water voor beregening te beperken. Deze maatregelen sluiten aan bij de wettelijke kaders vastgelegd in de Greendeal. Daarnaast zijn er mogelijkheden om met behulp van GPS zeer gerichte onderhoudsmaatregelen uit te voeren die leiden tot efficiënter gebruik van middelen. (Precisietechnieken)

Inhoud

Tijdens de cursusdagen staat een verdieping van kennis en inzicht centraal. Voorafgaand aan iedere cursusdag wordt een thuiswerk opdracht verstrekt. Iedere cursusdag heeft een eigen hoofdthema met casussen gericht op jouw eigen praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Lesdag 1

  • Groei en ontwikkeling van een gezonde plant
  • Monitoring van de kwaliteit
  • Sturen op data

Lesdag 2

  • De grasmat en verschillen in het onderhoud
  • Precisietechnieken voor een effectief en efficiënt resultaat
  • Robotisering in het onderhoud

Deze cursus behandelt de innovaties op het gebied van Smart en Clean beheer. Kennis van de nieuwste inzichten en technieken worden vertaald naar de eigen praktijk. Het is de basis voor een toekomstbestendig duurzaam beheer.

Voor wie?

Ben je werkzaam op een sportveld of golfbaan en heb je behoefte aan verdieping van je kennis en het vergroten van jouw inzicht in de bodem en groeiplaats, dan is deze cursus iets voor jou!

Duur

De cursusdagen worden georganiseerd bij HAS Hogeschool locatie ’s-Hertogenbosch. De cursusbijeenkomsten zijn van 09.00 tot 17.00 uur. De data van de lesdagen worden begin 2023 bekendgemaakt.

Kennispartners

Dit traject is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief met het werkveld. De BSNC, NGF, NVG en NGA zijn betrokken bij de totstandkoming van deze cursus. Ook het bedrijfsleven heeft in de uitvoering een rol door het verzorgen van colleges en het inbrengen van casussen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van HAS Hogeschool, erkend door:

  • de branchevereniging voor sport en cultuurtechniek (BSNC),
  • Nederlandse Golf Federatie (NGF),
  • Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en
  • Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA).

Samenvatting

Aanvangsdatum
04 oktober 2023
Duur
2 dagen
Investering
€ 610,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 575,00
Cateringarrangement
€ 35,00
Totaalprijs
€ 610,00
excl. BTW

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina