1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Paula

Studentverhaal Paula

Paula had altijd al een passie voor dieren en wilde daar later zeker iets mee doen.

Na het bezoeken van de open dag en het meedoen aan een proefstudeerdag, koos ze vol enthousiasme voor de studie Veehouderij aan HAS green academy.

Het behalen van mijn propedeuse was de bevestiging dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt.

Groepsprojecten

Het leukst vindt Paula het samenwerken met andere studenten. In het eerste en tweede jaar zijn er veel groepsprojecten waardoor je van elkaar kan leren en verschillende kanten van bepaalde onderwerpen bekijkt. In de gezamenlijke PGO-lessen, ben je actief bezig met de leerstof voor het tentamen. ‘’Zo ben je de gehele periode al bezig met het leren voor je tentamens, zonder dat je het zelf door hebt.’’

Minor en stages

Gedurende je studie krijg je de mogelijkheid je te verdiepen in verschillende sectoren. Zowel door minors als stages. Zo heeft Paula een minor financiën gevolgd in Utrecht, welke ze heeft afgerond met een 8 gemiddeld. Paula: ‘’In het derde studiejaar ben je volledig vrij in je keuze wat je wil gaan doen. Je kan kiezen voor een minor van een half jaar of een kwart jaar. Deze minor mag je geheel zelf invullen, je zou bijvoorbeeld ook een half jaar Spaans mogen leren.’’

Paula heeft stage gelopen in een melkveebedrijf, in een dierenwinkel, bij ZLTO en een dierenkliniek in België. Door al deze praktijkervaring ontdekte Paula dat haar interesses bij de veehouderij liggen. ‘’Ik ben zelf opgegroeid op een varkenshouderij, maar heb na mijn stages gekozen voor de richting melkvee. Ook leer je tijdens de stage welke werkzaamheden je het leukst vindt; actief bezig zijn in de praktijk, kantoorwerk of verschillende veehouderijen bezoeken als adviseur. Haar stage op het melkveebedrijf beviel zo goed, dat ze er een leuk bijbaantje aan over heeft gehouden.

Propedeuse

‘’Mijn propedeuse heb ik direct in het eerste schooljaar gehaald. Dit was voor mij een opluchting en zeker ook een moment van trots.’’ Paula vond het toch spannend, het eerste jaar op een nieuwe school en nieuwe studie en was bang of alles wel ging lukken. Het behalen van haar propedeuse was voor haar de bevestiging dat ze een goede studiekeuze had gemaakt.

Meer weten?