1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Laura

Studentverhaal Laura

De stap naar het hbo was voor mbo-studente Laura best spannend. Een andere manier van leren, meer theorie en meer zelfstandig werken. Zou ze dat wel kunnen?

student voedingsmiddelentechnologie in bakkerslab

Inmiddels weet Laura dat de overstap prima te maken is, mede dankzij het Young Professionals Traject van HAS green academy.

Young Professionals Traject bij de HAS

"Tijdens mijn mbo-studie ontdekte ik dat ik graag meer wilde weten over voeding en de technologische kant hiervan. Al snel kwam de HAS in beeld. Een docent attendeerde me op het Young Professionals Traject, een speciaal doorstroomprogramma voor mbo’ers." Laura meldde zich aan. "Een prachtige kans om al voor de start van mijn studie kennis te maken met de manier van lesgeven en toetsen op de HAS. Ik vond dat erg fijn. Daarnaast heb ik ook mijn kennis over scheikunde en wiskunde opgefrist, waardoor ik een goed niveau had om de opleiding te starten."

Ik vond het fijn om kennis te maken met de manier van lesgeven en toetsen, al voordat ik begon aan het hbo.

Trots

Dankzij het doorstroomprogramma startte Laura vol vertrouwen haar studie Food Technology. Inmiddels zit haar eerste jaar erop. "In het begin vond ik het lastig om taken te plannen. Inmiddels lukt me dit prima, werk ik gestructureerd en heb ik alle studiepunten behaald!", vertelt een trotse Laura. Haar tip aan mbo-studenten die gaan doorstuderen: "Houd je agenda goed bij en maak een realistische planning. Zo loop je niet achter op de lesstof en haal je je tentamens!"

Meer weten?