1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Lianne aan het woord

Afgestudeerde Lianne aan het woord

Lianne studeerde de hbo-opleiding Food Technology en volgt nu een masterstudie in Wageningen. ''Ik leer alles over processen, duurzaamheid en kwaliteit."

HAS green academy student

Na het behalen van mijn hbo-diploma voor de opleiding Food Technology bij de HAS, volg ik nu de masterstudie Food Technology aan Wageningen University, met product design als specialisatie. Ik volg product- en ingrediëntgerelateerde vakken, vakken over processen, duurzaamheid, kwaliteit en de consument.

Hoe ziet jouw week eruit?

Dit verschilt per periode. Er zijn 4 periodes van 8 weken waarin je 2 vakken hebt; en 2 periodes van 4 weken met 1 vak. Aan het eind van iedere periode is er een tentamenweek. Aan het ene vak zijn veel practica verbonden, terwijl andere vakken helemaal geen practica hebben. Vaak heb je in de ochtend en de middag een college, waarvan soms practica. En uiteraard heb je veel zelfstudie, waarbij je zelfstandig aan opdrachten werkt of aan het leren bent. 

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS green academy

De toepassing van de theorie in de praktijk en het praktisch leren denken. 

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Wil je na Food Technology bij HAS green academy naar Wageningen om verder te studeren, dan raad ik je aan om tijdens de minorperiode van de HAS 2 vakken te volgen aan de universiteit. Op die manier krijg je een goed beeld van de universiteit en ontdekt je of de manier van leren je aanspreekt.

Meer weten?