Wil jij als ambitieuze foodprofessional jouw kennis verdiepen? Tijdens de cursussen van HAS green academy duik je naast de theorie ook de praktijk in.
Cursus Bakkerijtechnologie: Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat. Je leert op de bakkerij opleiding alles over brood, banket en zoetwaren.
Cursus Zuiveltechnologie: Zuivelproducten zijn veilig, houdbaar en smakelijk. Althans: dat is wat de consument verwacht. In de zuivelsector ligt bederf namelijk altijd op de loer. Tijdens de cursus Zuiveltechnologie duik je in de voedingsmiddelenindustrie. Hier leer je over de chemische, microbiologische en fysieke aspecten van zuivelproducten. De relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking is een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.
Cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten:Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie. Theorie en praktijk vormen de perfecte combinatie om je verder te ontwikkelen op dit gebied. HAS green academy geeft deze cursus samen met technologisch platform Meattech.
De cursussen zijn interessant voor iedereen die dagelijks met brood, zuivel, vlees of alternatieve eiwitten te maken heeft en wil groeien in het vak.
Bekijk het actuele cursusaanbod hieronder.