1. Home
  2. Samenwerken
  3. Fieldlabs Noord-Limburg

Fieldlabs Noord-Limburg

Fieldlabs Noord-Limburg is de topregio op het gebied van onder andere logistiek, land- en tuinbouw, voeding, gezondheid, technologie, circulariteit en grensoverschrijdend ondernemen. Maar wat doen wij dan? En wat heb je eraan?

Leren en groeien doen we samen, want samen staan we sterker. Daarom werken overheid, onderwijs en mkb’s in Noord-Limburg waar mogelijk samen. Dat doen we binnen vijf verschillende Fieldlabs: Future Farming, Grenszlab, Voeding & Gezondheid, Technische Innovatie en Slimme Logistiek (TISL) en Circulaire Transitie.

Studenten van de Universiteit Maastricht Campus Venlo, HAS green academy Venlo, Fontys Venlo, Gilde Opleidingen en Yuverta gaan aan de slag met een innovatief vraagstuk binnen de Fieldlabs. Producten en processen worden er onderzocht, verbeterd en vernieuwd.

Het doel van de Fieldlabs is het ontwikkelen, behouden en aantrekken van kennis en talent in de regio. Zo dragen we bij aan de gezonde toekomst van Noord-Limburg.De Fieldlabs versterken daarnaast de band tussen onderwijs en mkb’s en de versoepeling en doorstroom van studenten richting bedrijven in de regio Noord-Limburg.

Meer weten of samenwerken in Fieldlab Noord-Limburg?

NIEUWS

Wat zijn wij trots! Binnen de Fieldlabs Noord-Limburg zijn maar liefst 27 projecten gestart en meer dan 100 mkb-ers uit de regio die met ons samenwerken!

Een mooi voorbeeld:
Momenteel onderzoeken studenten van Yuverta en HAS green academy Venlo hoe ‘bijzondere’ (gekleurd vruchtvlees) #aardappelrassen zonder chemie geteeld kunnen worden. Het doel is het beperken van de aantasting van phytophthora in aardappelen en een verhoging van de aardappelopbrengst.
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Bijzonder Brabants. Hier zijn 16 proefveldjes aangelegd waar geëxperimenteerd wordt met strokenteelt (stroken aardappelen gecombineerd met stroken andere gewassen) en watergeefmethoden.
Studenten doen direct ervaring op in het werkveld en Bijzonder Brabants heeft meteen toepasbare resultaten voor hun eigen uitwerking. De uitkomsten en opbrengsten van het onderzoek delen we graag op een later moment.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: fieldlabsnoordlimburg.nl of meld je hier aan voor onze nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent!