Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Opleiding Plantenfysiologie

Tomatenplanten in kwekerij - Opleiding plantenfysiologie

De trend is meer met minder. Er wordt steeds meer van onze gewassen gevraagd: meer opbrengst, hogere kwaliteit, tegen lagere input. Voor een optimale teeltaansturing is kennis nodig over het functioneren van een plant. Dat leer je in de opleiding Plantenfysiologie. Ook leer je hoe planten reageren op veranderingen van omgevingsfactoren zoals licht, water en bodem.

De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die nodig zijn voor het maken van onderbouwde keuzes in het optimaliseren van het teeltproces.

Cursusprogramma

Je krijgt de theorie uitgelegd en aan de hand hiervan ga je de praktijk verklaren. Dit doe je samen met je medecursisten en onder begeleiding van een ervaren docent. Ook practica zijn onderdeel van de opleiding. Door het toetsen van de theorie aan je eigen teelt en die van medecursisten sluit de opleiding naadloos aan op de actuele praktijk.

De opleiding Plantenfysiologie bestaat uit 5 cursussen, die ook los te volgen zijn. Dat zijn:

Resultaten

Na het volgen van de cursus begrijp je beter hoe een plant functioneert en dus weet je er in de praktijk beter mee om te gaan. Je kunt pro-actiever sturen. Door in een vroeg stadium maatregelen te nemen, kunnen problemen worden voorkomen.

Start en cursusdata

De data van de cursussen van de opleiding Plantenfysiologie zijn:

Voor wie?

Deze opleiding Plantenfysiologie is voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten. Bijvoorbeeld ondernemers in de tuinbouw, teeltmanagers/specialisten, vermeerderaars of docenten.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau. Minimaal denk- en werkniveau op mbo-eindniveau is een vereiste.

Certificering

Als je alle cursussen hebt gevolgd en minimaal 80% van de lessen hebt bijgewoond, ontvang je het certificaat van de opleiding Plantenfysiologie van HAS Hogeschool. Als je één of enkele cursus(sen) hebt gevolgd ontvang je een bewijs van deelname.

Het resultaat na de opleiding

Wil je weten waar en in welke functies je na de opleiding kunt werken? Bekijk hier de mogelijkheden:

Samenvatting

Aanvangsdatum
13 oktober 2022
Duur
2 maanden
Investering
€ 2.320,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.195,00
Cateringarrangement
€ 125,00
Totaalprijs
€ 2.320,00
excl. BTW

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

Een tegemoetkoming in de studiekosten is mogelijk tot 50% van de kosten. Zie www.colland.nl voor de voorwaarden.

STAP-budget

Voor deze opleiding kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Een goede cursus waarbij de brede basis van de groei van de plant wordt uitgelicht.

Chris Neuvel

Technical Commercial Assistant bij Bejo Zaden B.V.

"Ik heb veel geleerd en het was leuk om weer even in de ‘schoolbanken’ te zitten. Top om weer nieuwe mensen te ontmoeten met diverse achtergronden. Deze opleiding heb ik gevolgd ter verbreding van mijn plantenkennis wat zeker van pas zal komen bij LIF Group."

Harm Keurhorst

Eigenaar van LIF Group

Deel deze pagina