Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Machine in voedselindustrie - Cursus Kennismaking Voedinsmiddelentechnologie
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis. Deze cursus geeft jou als voedingsmiddelentechnoloog in spe handvatten om een goede gesprekspartner te zijn.

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie kun jij:

  • Uitleggen waarom bepaalde producten sneller bederven dan anderen.
  • Vertellen hoe een product is samengesteld.
  • De basis van wet-en regelgeving uitleggen.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus  Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie aan bod:

  • De houdbaarheid van voedingsmiddelen.
  • De gevolgen van langdurige opslag.
  • De samenstelling van voedingsmiddelen.
  • Het nut van kwaliteit borgen en de bijbehorende wet- en regelgeving.

Voor wie?

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie is interessant voor iedereen in de foodsector. Of je nu werkzaam bent als procesoperator of productontwikkelaar.

Begeleiding

De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:

  • Gerlinde van Santen - van Hees - docent Voedingsmiddelentechnologie
  • Wenda Hendrickx - docent Voedingsmiddelentechnologie

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je tenminste nodig:

  • Mbo werk- en denkniveau.

Start- en cursusdata

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie start op 5 september 2022. Je hebt 9 middagen les van 13.00 tot 16.30 uur.

De lesdata zijn als volgt:

- 5, 12 ,19 en 26 september 2022

- 10 en 31 oktober 2022

- 21 en 28 november 2022

- 5 december 2022

De cursus duurt in totaal 4 maanden.

Afronding van de cursus

Je sluit de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie af met een examen. Als je een voldoende haalt ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
05 september 2022
Duur
4 maanden
Investering
€ 1.785,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.695,00
Cateringarrangement
€ 45,00
Studiemateriaal
€ 45,00
Totaalprijs
€ 1.785,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Voor mijn werk, ben ik regelmatig in gesprek met klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Naast productie- en engineeringsmanagers, schuiven ook vaak voedingsmiddelentechnologen aan. Om hen beter te begrijpen, heb ik deze kennismakingscursus opgezocht. Mijn doel was om vanuit het gezichtsveld van voedingsmiddelentechnologen, de aanpak van fabricage te begrijpen. De cursus heeft mij ondersteund met begripsvorming en achtergronden in deze.

Avatar Man met baard
Marien van Kalmthout

Manager Kathabar Systems Europa CFF Consultancy

Deel deze pagina