1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Félice

Studentverhaal Félice

Félice is eerstejaarsstudent Food Technology en kijkt terug op een gevarieerd jaar met veel theorie en praktijk.

student voedingsmiddelentechnologie in bakkerslab

"Bij Food Technology is de vorm van lesgeven heel divers. Na bijna alle colleges volgt een praktijkles waarbij je de theorie meteen kunt toepassen. In het laatste blok van het eerste studiejaar hebben we producten zoals kaas, bier en brood gemaakt zoals dit ook gebeurt in de levensmiddelenindustrie. Tijdens deze practica komt alle opgedane kennis uit alle vakken bij elkaar. Deze practica vond ik ook echt superleuk om te doen!"

Prioriteiten stellen

Food Technology is een praktijkgerichte opleiding waarbij je ook veel zelfstudie en lessen hebt. Dat merkte Félice ook in het eerste studiejaar. "Het is een toffe opleiding, maar je moet je studiestof wel bijhouden, anders loop je achter en stapelt het werk zich steeds op. Dat is niet fijn. Ik vond het in het begin lastig om prioriteiten te stellen waardoor ik in de knoop kwam in de tentamenweek. Inmiddels heb ik geleerd om goed te plannen en hulp in te schakelen van docenten als dat nodig is." 

In het begin was het lastig om prioriteiten te stellen, maar de docenten helpen je goed!

Natuurkunde

Natuurkunde is één van de vakken die terugkomt in de opleiding Food Technology. Félice keek hier best tegenop, maar achteraf viel het allemaal mee! "Op de middelbare school was ik geen ster in Natuurkunde. Ik vond het dus best spannend hoe dit op de HAS green academy zou gaan. Ik heb extra aandacht gegeven aan het vak waardoor de tentamens me goed afgingen. De natuurkundige vakken bij Food Technology zijn heel toegepast en worden ook verwerkt in practica. Dit was voor mij heel prettig leren."

Meer weten?