1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Arjan

Studentverhaal Arjan

De enorme datura, dat is zijn lievelingsplant. Indianen en sjamanen – magische priesters – gebruiken delen van de zoetgeurende datura om hallucinaties op te wekken. Maar Arjan kan zonder: zijn studie Toegepaste Biologie ís al één vrolijke trip: “Ik leer hier gi-ga-veel.”

HAS green academy student

Studiekeuze

Als kind had hij een eigen siertuin van 10 x 6 meter in Schoonrewoerd bij Leerdam. Plus een zelfgegraven vijver, met waterval, fontein en bruggetje. Maar er ontbrak iets in zijn paradijsje: dieren. “Die vind ik leuker dan planten. Ik wil interactie.”

Toch sloeg de twijfel toe. Want een hbo-functie in een dierentuin leek hem geweldig, maar hoe vaak zie je vacatures van Artis of Burgers’ Zoo? De kans dat je een ontsnapte cobra tegenkomt lijkt groter te zijn. Om die reden koos Arjan bij Toegepaste Biologie uiteindelijk voor de specialisatie Applied Plant Research.

Stage

Bij een groot zaadveredelingsbedrijf in West-Brabant gaat hij onderzoek doen naar de verwerkingseigenschappen van veldsla. Zijn buitenlandstage zal in Engeland zijn. 

"Mijn buitenlandstage zal in Engeland zijn. Die taal is erg belangrijk in de plantenwereld. Ik wil m’n kennis en spreekvaardigheid verbeteren.”

Toekomst

De toekomst? Veredelaar, zegt Arjan. Of selecteur. “Het liefst in combinatie met acht à tien keer per jaar naar het buitenland reizen. Tijdens mijn Nederlandse stage ga ik al drie dagen naar Frankrijk om proefvelden met gewassen te bekijken. Keileuk!”