1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Docentverhaal Isabella Visschers

Docentverhaal Isabella

Mijn naam is Isabella Visschers en ik ben sinds 2020 werkzaam als docent Plant bij de HAS. In eerste instantie op locatie Venlo maar sinds kort ben ik te vinden in Den Bosch.

Werken met studenten

Na mijn studie Biologie aan de Radboud Universiteit ben ik gepromoveerd op trips resistentie in paprika en peper. Een enorme leerzame tijd waarin ik ook een aantal maanden onderzoek in Thailand en India heb gedaan. Tijdens mijn promotietraject heb ik diverse studenten mogen begeleiden. Naast mijn promotietraject was ik ook werkzaam bij het Pre-University College of Science (PUC) van de Radboud. Binnen PUC verzorgde ik gastlessen en practica voor middelbare scholieren op het gebied van plantfysiologie en ecologie. Het ondersteunen in de groei en ontwikkeling van studenten vond ik altijd heel leuk werk. Dit is een belangrijke reden waarom ik uiteindelijk op de HAS ben komen werken.


Na mijn promotie ben ik aan het werk gegaan bij Botany in Meterik, waar ik een aantal jaren met veel plezier heb gewerkt als projectleider entomologie, maar waar ik de connectie met studenten echt miste. In 2020 ben ik daarom komen werken bij de HAS als docent/adviseur Plant bij Toegepaste Biologie.


Momenteel ben ik in Den Bosch werkzaam bij de opleiding Tuin en Akkerbouw, Horticulture & Business Management, en Toegepaste Biologie. Bij deze opleidingen ben ik betrokken bij het plant-onderwijs van alle jaren. Verder ben ik coach van een aantal studenten en zit ik in de Opleidingscommissie van Tuin en Akkerbouw/Horticulture & Business Management.

Waarom werken bij de HAS?

De benaderbaarheid en betrokkenheid van collega’s richting elkaar, maar ook richting studenten maakt dat ik de sfeer op de HAS als prettig ervaar. Ondanks dat ik voor verschillende opleidingen tegelijk werk, weten mijn collega’s  en ik elkaar snel te vinden. Even een verdieping omhoog of omlaag lopen om iets af te stemmen is geen probleem. Ook studenten lopen regelmatig de docentenkamer binnen vragen te stellen.  

De enorme kennis en expertise van collega’s, en de projecten die we draaien in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, maken de HAS tot een omgeving waarin je ook als docent blijft leren. Essentieel voor een leven lang ontwikkelen!

Durven gaan voor wat jij echt leuk vindt is iets waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Plezier in het werk

De diversiteit in mijn werk vind ik het allerleukst aan mijn baan! De combinatie van het coachen en begeleiden van studenten, het overbrengen van inhoudelijk kennis, het onderwijzen van vaardigheden, het creëren van een veilige leeromgeving en mijn werkzaamheden in de opleidingscommissie maken het werken bij de HAS nooit saai. Omdat ik te maken krijg met studenten van alle verschillende jaren en opleidingen, moet ik mijn begeleiding en onderwijsstrategie daar iedere keer op aanpassen. Het is een uitdaging, maar het maakt mijn dag heel divers.  

Waar ik enorm van geniet binnen mijn werk is het zien van de ontwikkeling die studenten doormaken. Dat kan op relatief korte termijn zijn, zoals tijdens een afstudeeropdracht, maar ook over de gehele HAS periode van coach-studenten. Als docent ben je ondersteunend in het leerproces, maar uiteindelijk is het de student die het moet doen. Ik kan dan ook enorm trots zijn op wat studenten weten te bereiken binnen de HAS.

Tips voor studenten

Durf af te stappen van het pad dat je aanvankelijk hebt gekozen als later blijkt dat dit toch niet bij je past. Tijdens je studie leer je ontzettend veel over je zelf en kom je tot nieuwe inzichten. Durven kiezen voor wat jij echt leuk vindt, is iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.