1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Docentverhaal Erik de Rooij

Docentverhaal Erik

Mijn naam is Erik de Rooij, ik ben docent bij de opleiding Tuinbouw en akkerbouw en werk al acht jaar voor de HAS.

Teelt en economie

Ik werk momenteel parttime bij de HAS, 2 dagen per week. Daarnaast werk ik ook nog 3 dagen per week bij Delphy, dat is een bedrijf dat zich richt op agrarisch advies en kennisontwikkeling. Hier help ik glastuinbouwondernemers met hun bedrijfsvoering op teelttechnisch, economisch en strategisch niveau. Zo ben ik toch 5 dagen per week bezig in de agrarische sector.

Ik werk nu al acht jaar bij de HAS. Hiervoor ben ik een eigen ondernemer geweest in de glastuinbouw en heb ik ook gewerkt als teeltadviseur in de sierteelt onder glas. Daar kon ik mijn ervaring gebruiken om andere telers te helpen hun opbrengsten te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden.

Mijn expertise is dan ook een combinatie van teelt en economie op agrarisch gebied.

Waarom werken bij de HAS?

De sfeer op de HAS is gewoon top! Het is fijn dat iedereen elkaar steunt en samenwerkt. De collegialiteit en de wil om iets voor elkaar te doen is groot.

Wat me echt over de streep trok om bij de HAS te gaan werken, was de sociale cultuur. Het was meteen duidelijk dat hier mensen werken die niet alleen gepassioneerd zijn over hun vakgebied, maar ook echt graag deze kennis delen met anderen. Die combinatie van professionaliteit en collegialiteit maakte het voor mij de perfecte plek om mijn carrière voort te zetten.

Denk niet te veel in hokjes, maar probeer je horizon te verbreden door open te staan voor verandering.

Leuke werkdagen

Wat ik het leukst vind aan mijn baan is de interactie met mensen. Het is erg leuk om omringd te zijn door zowel studenten als collega-docenten. De levendige gesprekken, de diverse perspectieven en de energie die studenten met zich meebrengen, maken mijn werk elke dag weer leuk. Ook de samenwerking met mijn collega's is iets waar ik van geniet. We delen niet alleen kennis en ervaring, maar ook veel gelach en gezelligheid. Het voelt echt als een hecht team bij de HAS. Waar ik het meest trots op ben, is dan ook de waardering die ik krijg voor mijn werk. Het is fantastisch om te merken dat mijn inspanningen worden erkend en gewaardeerd door zowel mijn studenten als mijn collega's.

Tips voor studenten

Wat ik graag nog wil meegeven is het belang van openheid en flexibiliteit, vooral voor aankomende studenten. Mijn tip is om niet te veel in hokjes te denken, maar juist je horizon te verbreden door open te staan voor verandering en nieuwe ervaringen.

Het studentenleven biedt zoveel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, zowel persoonlijk als academisch - maak daar gebruik van!