1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Sofie aan het woord

Afgestudeerde Sofie aan het woord

Sofie studeerde Food Technology aan HAS green academy en werkt nu bij Koninklijke Peijnenburg als R&D projectmanager.

HAS green academy student

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie?

Dat kennis belangrijk is, maar dat het kunnen toepassen van die kennis net zo belangrijk is. Dankzij die denkwijze, de praktijkgerichte opdrachten en de stageperiodes heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot een hands-on technoloog. Wat me ook altijd bij zal blijven, is de stage in Tanzania. Wat een bijzondere ervaring was dat. En tot slot: de supergoede sfeer en de leuke contacten met de docenten.

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben R&D projectmanager bij Koninklijke Peijnenburg. Een prachtig bedrijf, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Ik houd me bezig met nieuwe ontwikkelingen in producten en verpakkingen. Het leuke aan deze baan is dat ik met veel mensen samenwerk, van verschillende afdelingen. Soms zoom ik in op recepturen en specifieke problemen. Dan komt mijn technologische kennis me goed van pas. Op andere momenten moet ik juist uitzoomen om in grote projecten het overzicht te houden. Dit maakt mijn werk heel afwisselend en uitdagend.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Laat ik donderdag eens beschrijven. Die zit namelijk vol afwisseling. Voordat ik mijn eerste kop koffie drink, hebben we de sensorische keuring. We proeven deze keer Peijnenburg Zero en beoordelen de receptuurverbeteringen. Daarna vlieg ik snel door naar mijn eerste projectbespreking. Met het team bespreken we de status van de nieuwe introductie die deze zomer gaat plaatsvinden. Dan heb ik even tijd om wat mails weg te werken.

Op donderdag lunchen we met z'n allen. Wisselende collega’s verzorgen een lekkere en gezonde salade. Na de lunch loop ik even langs onze proefbakkerij. Ik kijk dan hoe de koeken uit de oven zijn gekomen en of de nieuwe recepturen inderdaad voor een beter resultaat hebben gezorgd. In de praktijk lopen dingen soms namelijk net wat anders dan dat ze in theorie zouden moeten lopen. Tegelijkertijd overleg ik met de productieleider over de productieplanning voor de eerste productie van volgende week: staan alle recepten er goed in, zijn alle grondstoffen binnen en is iedereen goed ingelicht?

Na nog wat documenten te hebben bijgewerkt, kleed ik me snel om. De bootcamp staat op het programma. Na een drukke dag, ga ik lekker sporten met collega’s op het eigen terrein.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Met dit diploma op zak kun je alle kanten op. Neem de tijd om tijdens je studie te ontdekken welke richting het beste bij je past. De voedingsindustrie is volop in beweging. Jij mag daar onderdeel van uitmaken! Dat is gaaf!

Meer weten?